De/Vision

A németországi Darmstandból származó DE/VISION 1988-ban kezdte zenei pályafutását. Az eredeti 4 tagos felállás először 1991-ben Stefan Blender, majd 2000 szeptemberében Markus Ganßert zeneszerző tagok kilépésével 2 tagra csökkent. Mára Steffen Keth énekes, zeneszerző és Thomas Adam szövegíró, szintetizátoros alakítják az együttest. Stílusát tekintve a DE/VISION zenéje leginkább a synth/progresszív pop kategóriába sorolható, de hallhatóan nem vetik meg a techno, trance, hip-hop, rock, vagy a többi úgymond "divatos" stílusirányzatot sem. A DE/VISION zenei kiadványai egytől egyig eredetiek, a dalok majdnem kizárólag angol nyelven írt szövegei melankolikusak, időtállóak.

Az első toplistás sikerek a harmadik, "Fairyland" című nagylemezzel kezdődtek, de az átütő siker csak 1997-ben a "Wea Records" nagy kiadóhoz való átigazolással együtt érkezett meg. A "Monosex" lemez 11 slágergyanús dala még a nem kimondottan DE/VISION rajongókat is lenyűgözte. Tíz sikeresnek mondható év slágerei jelentek meg 1998 végén a "Zehn" (88-98) válogatás lemezen. A zenekar ezzel is ünnepelte 10 éves fennállását 1998. november 17-én. Az ezt követő telt házas koncertsorozat után Georg Kaleve producer közreműködésével elkészült a következő nagylemez, a "Void" 1999 őszén. A lemez és a két kiemelt maxi: a "Foreigner" és a "Freedom" folytatta a DE/VISION útmutató munkásságát a modern elektronikus zenében. A 2000 májusában kezdődő turné után szeptember 30-án Markus kilépett a DE/VISION-ből.



Még ez év őszén született meg a "Green Court Featuring DE/VISION Project", ami inkább nevezhető tánczenei kísérletezésnek. A Project (Marc Dawn német DJ/producer és Steffen ének) kiadott két toplistás maxit: "Shining" és "Take (my breath away)" címmel, ám ez a felállás azóta is szünetel.

A 2001-es év változást hozott az együttes életében, ismét kiadót váltottak (Drakkar Entertainment/BMG) és Berlinbe költöztek, ahol felvették a soron következő albumot, melynek nem meglepő módon "Two" (Kettő) nevet adták. A 2001. októberi megjelenést megint egy hosszabb turné követte. 2002-ben az együttes tagjai stúdióba vonultak, elkészült a "Devolution" c. lemez. A 2003 januárjában megjelent új nagylemez és az ezt követő maxi CD, a "Drifting Sideways" az együttes új zenei arculatát mutatta be. A "Devolution Tour Live 2003" lemezt a turné Lipcsei és berlini állomásain rögzítették a 15 éves jubileum alkalmából.


2004 tavaszán fejeződtek be a soron következő stúdió album, a "6 Feet Underground" munkálatai. E lemez toplistás szereplésében és szakmai/rajongói elismerésben a "Monosex" óta a legsikeresebbnek nevezhető. Szintén 2004-ben jelent meg egy remix, ami a Telekommander producer csapat közremuködésével készült az In Strict Confidence "7 Lives" című dalából. 2004 tartogatott még egy DE/VISION-höz köthető projektet, a közismert DJ, Marc van Linden, valamint Steffen (ének) és Thomas (szöveg) közös munkájának gyümölcse a "Real Thing" címu szerzemény, ami sajnálatos módon csak limitált bakelit lemezeken és egy "Dreamdance" válogatás CD-én jelent meg.

Az ezt követő DE/VISION lemez 2006. január 27-én jelent meg a "Subkutan" címmel. A melankolikus, lassú hangvételű lemez 10 év után újra német nyelvű dalt is tartalmaz ("In Dir"). A megjelenése első hetében a német lemezlista 50. helyén debütáló lemezt a "The End" maxi vezeti fel, és ismét egy turné követi.
2006 nyarán jelenik meg egy "Schattenreich" című zenei válogatás, melyen - az eredetileg a "Subkutan" lemezhez készült - "Breathless" című DE/VISION szerzemény került fel. Ez az év egy dupla "Best Of" lemezzel is szolgál, melyen új dalként szerepel a "Love Will Find A Way". Ez a szám volt az első mely készítésénél az Arne Schumann és Josef Bach producerpáros tevékenyebben részt vett a munkában. A közös munka újabb lendületet adott a csapatnak, mely a 2007 augusztusában megjelenő "Noob" című albummal folytatódott.



A zenekar saját kiadójától 2010 márciusában megjelent "Popgefahr" albumon jól érezhető a felfrissülés - vagy épp a visszatérés. Az eddig szkeptikus rajongók is elismeréssel nyilatkoztak a lemez hangzását illetően: a "Popgefahr" az utóbbi évek egyik legjobban sikerült DE/VISION lemeze!

Forrás: http://www.de-vision.hu - FOREIGNER
Web: http://www.devision-music.de

---

A zenekar baráti felkéréseknek, meghívásoknak eleget téve már párszor ellátogatott hazánkba egy-egy DJ set, illetve release party erejéig, ám igazi élő DE/VISION koncertre mindeddig nem került sor. Épp ezért lesz különleges a 2011-es év, ugyanis február 19-én a budapesti Szikra Cool Tour House színpadán (a Black Head Agency szervezésében) először lép fel a zenekar!


---
Diszkográfia:

2010

Popgefahr

CD

  Popgefahr / Limited Fan Edition

2CD BoxSet

  Rage / Time To Be Alive

Digital MCD

2009

Noob (US-Edition)

CD

2007

Noob

CD

  Flavour Of The Week

Promo MCD

2006

Love Will Find A Way

Promo MCD

  Best Of ... / Limited Edition

2CD

  Best Of ... / Limited Edition

2Vinyl

  Subkutan

CD

2005

The End

Promo

  Devolution Tour + I Regret 2003

2CD

  Turn Me On

MCD

2004

I'm Not Dreaming Of You

MCD

  Unplugged And The Motion Pictures

DVD & CD

  Unputdownable

Promo MCD

  6 Feet Underground

CD

2003

Devolution Live - Tour 2003

CD

  I Regret 2003

MCD

  Drifting Sideways

MCD

  Devolution / Limited

2CD

  Devolution

CD

  Devolution

CD+Bonus

2002

Remixed / Limited

2CD

  Remixed

CD

  Live 95 & 96

2CD

  Live Unplugged

EP

2001

Two

CD

  Heart-shaped Tumor

MCD

2000

Freedom

MCD

  Void

CD

  Foreigner

MCD

1998

Zehn

CD

  Strange Affection - Remixes

MCD

  Strange Affection

MCD

  Monosex

CD

  We Fly ... Tonight - Remixes

MCD

  We Fly ... Tonight

MCD

1997

Fairylive!

CD

1996

I Regret

MCD

  Fairyland? / Ltd Digipack

CD

  Fairyland?

CD

  Sweet Life

MCD

  Live Moments We Shared

CD

1995

Antiquity / Ltd Digipack

CD

  Antiquity

CD

  Dress Me When I Bleed

MCD

  Boy On The Street

EP

  Unversed In Love / Limited

2CD

  Unversed In Love

CD

  Blue Moon

MCD

  Blue Moon Limited Digipack

MCD

1994

Love Me Again

MCD

  Dinner Without Grace

MCD

  World Without End

CD

1993

Try To Forget

MCD

1992

Boy On The Street

MCD

Csatolt képgaléria

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu