Impact Pulse

Múlt: A zenekar 2004-ben alakult. A két alapító tag: Gunhead és Cipree. Gunhead korábban elektro/ebm dj-ként, Cipree "zeneszerző-ként" tevékenykedett. Első közös munkájuk ihlette a zenekart.
Az Advoxya kiadó felkérésére készített remix (egy cseh banda számára - IMMUNOLOGY) annyira pozitív visszajelzéseket kapott, hogy elhatározták, saját ötletek kidolgozásával folytatják a közös munkát.

Nagy lökést adott a bandának az Advoxya kiadó által tett lemezmegjelentetési ajánlat is.

Az IMPACT PULSE élt a lehetőséggel és 1 év kemény stúdióban töltött idő után leszállították a "Pulseing Modules" névre keresztelt debütáló anyagukat. A lemezmegjelenés egyöntetű pozitív fogadtatásban részesült országosan és (nem túlzás) világszerte(!) is. Ennek bizonyítékaként a neves madridi lemezlovas Dj Led Manville mixlemezén 2 Impact dal is hallható (My World, Come). A zenekar nagy meglepetésére a Come című track felkerült a Német Elektronikus Webchart-ra (TOP 15), egy olyan országban ahol hagyományosan nagyon sok jó elektro/ebm zenekar működik. (Ízelítő a listán szereplő zenekarokból a teljesség igénye nélkül :Depeche Mode, And One, Camouflage, Mesh, Amduscia ...)

Cikk folytatásához, és a zenekarral készített rádióinterjúhoz klikk a továbbra ...

Lemezmegjelenés után nagyobb hangsúlyt fektetett a banda az élő megszólalásba is. Számos helyen játszottak országszerte egyre nagyobb sikerrel.

Jelen
2008.május 25-én jelent meg második nagylemezük "Optimal Contrast" címmel. A zenekar a lemezen megpróbálja ötvözni a klasszikus kemény ebm hangzást, a lágyabb, dallamosabb szinti-pop hangzással. Azaz: megtalálni az optimális kontrasztot kemény és lágy, gyors és lassú között. Az IMPACT PULSE nem titkolt célja a lemezzel, hogy megszilárdítsa helyét a köztudatban hazai és nemzetközi szinten. A lemezen közreműködik a kezdetektől a zenekarral dolgozó szövegfelelős Der Feind aki 2 számban is hallatja a hangját (New Delight-vocal, Impact Nation-backing vocal). Új szövegíró is csatlakozott a csapathoz Patak "pixi" Sándor személyében aki az Optimal Contrast szöveg feléért felelős. 2008-tól AZ IMPACT PULSE trióvá bővült. A koncerteket gitárral támogató Headfield teljes jogu taggá vált. Ez esetlegesen egy keményebb gitárosabb hangzást
is hozhat a zenekar hangzásában.

Jövő
Idei tervek közt szerepel még egy remixlemez készítése, amelyen neves bandák értelmeznének újra IMPACT PULSE szerzeményeket. Távolabbi célok?? Még sok minőségi lemezt létrehozni remélhetőleg nem hiába! .......

Rádióinterjú:
Első rész (klikk a szövegre!)
Második rész (klikk a szövegre!)

Impact Pulse honlap: http://www.impactpulse.hu
Impact Pulse myspace: http://www.myspace.com/impactpulse

 

Csatolt képgaléria

Hozzászólások

2008 június 11. - 21:51  [1]
theborg
 
Legközelebbi fellépés: 2008.06.14. Savaria Depeche Mode Fan Club Szombathely, SIC/OÁMK

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu