Headscan

A montreáli duót Claude Charnier (zene és programozás), és Christian Pomerleau (hang, és vizuális megjelenés) alkotják. Olyan zenét játszanak, amit egynek tekintenek az EBM -el és az electro műfajokkal. Különböző művészi ágak ihletik őket, mint pl: futurisztika, absztrakt, és az ipari-techno. Zenékük egyszerre ritmikus, hipnotikus, és jövőbelátó ... (folyt ...)

Claude és Christian már néhány éve aktív volt a montreali alternatív zenei szcénában, együtt zenéltek egy Insurgent nevű helyi bandában, kemény és élénk keverékét játszották az akusztikus, és elektronikus zenének. Mielőtt Claude otthagyta volna a bandát, készült két CD -jük "System Structure Security" és "Supercollider" címmel. 1999-től azonban már csak az új elektronikus zenei projektjére összpontosított. Később Christian is csatlakozott a projekthez, és megalakult a mai Headscan.

2001 ben az Artoffact Records-nál megjelent az első lemezük "Shaper and Mechanist" címmel, ami világszerte pozitív visszajelzéseket kapott. Sötét hangulat, bugyborékoló basszus, elekronikus hangok jellemzik, az inspirációt pedig Bruce Sterling sci-fi író írásai adták.

2005 szeptemberében a Headscan csatlakozott az Alfa Matrix kiadóhoz, és napvilágot látott második lemezük "Pattern Recognition".

A Headscan a jövőről ír zenét, de mint tudjuk a jövő a Headscan-ről fog írni. Érdemes rajtuk tartani a szemünket!

Diszkográfia:
2000 - High-Orbit Pioneers /EP
2001 - Shaper and Mechanist /CD
2002 - Uturn 2 (Headscan + Implant)
2004 - Dead Silver Sky /CD
2005 - Lolife 1+2 /2MCD
2005 - Lolife 2 /MCD
2005 - Lolife 1 /MCD
2005 - Pattern Recognition /CD
2005 - Pattern Recognition /2CD
2005 - Lolife 1+2 /2MCD + Pattern Recognition 2CD

Kontakt
- contact@headscan.ca
- www.headscan.ca

MySpace
- www.myspace.com/headscan


 

Csatolt képgaléria

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu