Dr.Beat

A zenekart 1985-86-ban alapította három gimnáziumi osztálytárs (Garam Péter - szintetizátor, Selmeci Kristóf - sampler és Szilágyi “SZIKO” Gábor - ének, dobgép ) T-Boy néven. A DR.BEAT név 1987-ben válik véglegessé. 1988 tavaszán Valami Bizarr Dolog c. dalukkal indulnak a Rock Gyermekei tehetségkutató rádiómüsorban és meglepö sikert érnek el.
 
Daluk több mint egy hónapig vezette a slágerlistát. A szám fel is kerül a Rock Gyermekei c. válogatás lemezre. 1988-ban több tagcsere (Rábaközi Andrea fotómodell csatlakozik rövid idöre) majd helyette Clavier Charlotte az R-Go elsö gidája lesz a zenekar tagja. Nem sokkal ezután koncepcionális okok miatt, Selmeci Kristóf távozik és megalapítja a BAHNHOF zenekart. Így a DR.BEAT -et a közönség már trióként ismeri meg.

1989 év elejétöl lassan kialakul országos rajongótáboruk és számtalan vidéki kis buli mellett több teltházas Petöfi Csarnok-beli koncertet adnak. 1990-ben jelenik meg elsö albumuk Dr.Beat címmel a Hungaroton gondozásában. A lemezröl négy dal is listavezetö lett. 1991 év végén különbözö okok miatt a zenekar - bár nem oszlik fel de müködését egy idöre felfüggeszti. Garam és Clavier Amerikába távozik. Garam Los Angelesben több nemzetközi lemezfelvételen is közremüködik hangmérnökként, producerként. Clavier közben kilép a formációból, SZIKO pedig hobbiját a fényképezést helyezi elötérbe és sikereket ér el, Magyarországon keresett fotográfus lesz föleg POP-Rock és Divat vonalon. De nem szakad el a zenéléstöl! Mi sem bizonyítja jobban mint a Selmecivel közösen megjelentetett maxi-single....Londonban! A remek kritikák ellenére a produkció nem folytatódik bár az angol Warner Bros látna fantáziát a projektben. 1994 év végén Garam visszatér az államokból és a hazai Drum 'n' Bass népszerüsítésén dolgozik, valamint több hazai és angol underground kiadvány producere. SZIKO-val ismét elindítják a DR.BEAT -et -ezúttal - kettesben, a stílus Drum 'n' Bass. Két daluk jelenik meg a Future Sound of Budapest válogatáson. Ez a kéttagú formáció kb ‘97-ig dolgozik de szigorúan underground vonalon. 2005 év végén a gimnáziumi alapító felállás (Garam - Selmeci - SZIKO) ismét összeáll és dolgozni kezdenek újabb anyagukon. Az új nagylemez megjelenését 2008-ra tervezik.

Aktuális fellépésük: 2008 Jul 4 - VOLT Fesztivál, Sopron

info: http://www.myspace.com/drbeatmusic

Csatolt képgaléria

Hozzászólások

2011 szeptember 16. - 15:38  [1]
Bozai Benzolát
 
A Dr.Beat zenekarral kapcsolatosan mindig van egy hiányérzetem, a második, a harmadik és sorolhatnám a nagylemezeket. Volt egy irtó jó daluk, Túl az álmok tengerén címmel, még 17 évesen hallottam és meg is volt kazin, sőt, lehet, hogy ha nagyon keresgélnék meg is találnám. Ez a song volt a második nagylemez beharangozó dala, s azóta mintha megtört volna minden a Dr.Beat életében. Nem volt újabb lemez :-( 20011-van és semmi :-(

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu