Zenekar ajánló

Az idei WGT-n megannyi kiváló csapatot láttunk. Ebből szeretnék szemezgetni, illetve figyelmetekbe ajánlani párat. A Icon of Coil-os Christian zenekara a "Northborne", a Rotersand side-projekt, a "Straftanz" kerül most terítékre.


Northborne – avagy kemény ütemek északról!



A norvég Northborne mögött Christian Lund áll, aki az Icon of Coil –ban is játszik 2000 óta.. Az északi projekt a techno body-t kombinálja egy kis industrial éllel, kemény ütemekkel, és kísérleti elektronikával. A Northborne tudja, hogyan gyártson súlyos ütemeket, hogyan rázza meg a parkettet szubszónikus basszussal és torzított effektel. Kiegészítő munkálatok, programozás, vokál, live support Alexander Coucheron Jarl.

Viccesek a srácok, a myspace oldalukon a feladataik közé az ivást is oda sorolják, sőt, rájuk gyakorolt hatásként elsősorban a sört, a whiskyt és a melleket és seggeket említik. Komolyabbra fordítva a szót persze felsoroltak pár illusztris bandát is hatásként, mint a Nitzer Ebb, a DAF, Terence Fixmer, Front 242, Daft Punk vagy az Icon of Coil. Az Out of Line-al szerződtek le és 2006-ban a „The Pill” debütáló EP-jük bonusz cd-ként lett csatolva a népszerű Out of Line válogatáshoz, az Industrial for the Masses Vol. 3-hoz. 2007-ben jelent meg debütáló albumuk a Force It és csatlakoztak a Combichrist turnéhoz. A Force It egy üdítő nyerseséget vissz bele a klub körforgásba, és ki mondja, hogy a klubzene nem csinálhat sok zajt? A Northborne könyörtelenül addiktív zenéje megmozgat mindenkit a táncparketten.

Számos kiváló zenekar számára készítettek remixeket:

- Ionic Vision – New Breed
- Diskonnekted – Prayer
- Grendel – Hate This
- Icon of Coil – You Just Died
- FGFC820 – Children of Decay
- Divider – Apathy
- Act of Confidence – Galvanize, Regalvanize

Fotók: Thomas Laleike, Sandro Griesbach



Érdemes meghallgatni őket mindenképp annak, aki kedveli a pörgős muzsikát. Élőben is egészen zseniális, igazi „zsírégető” produkció. A myspace-en és az Out of Line oldalán belehallgathattok néhány nótáikba.

http://www.myspace.com/northborne

www.northborne.com

 

Straftanz – „büntetőtánc” Németországból


Már a nevük is igen hangzatos és sokatmondó. Ha van valami amit Stefan H. tud az a club hit. A Straftanz egy sötét, gyilkos klubanyag ami azonnal megfertőz. Igazi büntető zene, kemény ritmus, amit nem lehet nyugodtan állva vagy a kanapén ülve végighallgatni. Debütáló albumuk június 17-én jelent meg Forward Ever címmel a Scanner kiadásában. A limitált digipack a 3. kiadványa a zenekarnak, a debütáló „Straftanz” MCD és a „Tanzt kaputt was euch kaputt macht” MCD után. A 12 számos teljes albumon olyan vendégek tűnnek fel mint a Miland Petrozza a Kreatorből, a Myk Jung a Fair Sexből és a [:SITD:]. Előszőr találkoztam velük az idei WGT-n, de minden kétséget kizárva vérpezsdítő, mozgalmas, adrenalin növelő koncertet láthattunk táncoslányokkal, oltári nagy táncolással a színpadon és a nézőtéren. A Myspace oldalukon találhatunk némi ízelítőt zenéjükből.

Egy kis video ízelítő

http://www.youtube.com/watch?v=3Wgnt_ln0mE

http://www.youtube.com/watch?v=VQwSRlta020&feature=related



Tagok:
K-X
J-ing
Jl
Cyberdomiator

Egy rövidke interjúfordítás a Cyber-angels-ről:

Mit jelent és honnan jött a nevetek?

- Direkt fordításban valami olyasmit jelent, hogy büntetőtánc. A név egy elég borzasztó klubéjszaka után jött, ahol úgy éreztük, hogy az emberek csak önbüntető formában tudnak táncolni. Azok az emberek nagyon boldognak látszottak ezzel, szóval így született meg a Straftanz.


Nemrég kiadtatok egy EP-t, milyen volt a visszajelzés?

- Meglepően jó. Úgy látszik 2006-ban sikerült berobbannunk egy klubságerrel és még mindig jól működik ez ma is. Ami sokkal több mint amit elvárhattunk volna tőle. Minden úgy lett, ahogy lennie kellett. A megítélés nagyon különbözik Németországban és külföldön is. Németországban nagyon sok ember túl komolyan veszi ezt az EBM dolgot és pózolnak, hogy „csak az az igazi”, a nemzetközi reakciók sokkal többek és pozitívabbak. Nem érdekel minket, addig játszunk amíg minden rendben.

Az EP-n nagyszerű bandák remixei hallhatóak, mint például az Agonoize és a Reaper, hogy vettétek fel velük a kapcsolatot?

- Úgy éreztük, hogy ezek a zenekarok jól illeszkednek a Straftanz hangulatához, zenéjéhez és imidzséhez, szóval elküldtük a számok demoit egy nagyon korai szinpadi produkcióról és ők egyetértettek azzal, hogy megcsinálják a remixeket. Mindegyikük kedves, jófej és rendkívül vicces fickók…

Leigazoltatok a Dependent kiadóhoz, de ők hamarosan leállnak, milyen hatással lesz ez a jövőtökre?

- Ez nem állít meg minket. Nagyon sajnáljuk a Dependentet, de tovább megyünk (azóta persze már tovább is léptek…)

Van még olyan zenekar akikkel szeretnétek együtt dolgozni a jövőben?

- Meglátjuk ki akar majd dolgozni velünk…

…Néhány ember azt mondja, hogy az olyan fellépőknek, mint a Straftanz, meg kéne maradniuk az EP-k mellett, mert nagyszerű klubzenék, de otthoni hallgatásra nem alkalmasak. Te hogy érzed?

- Ha képes vagy kiadni elég jó klubnótákat, miért ne adhatnál ki teljes albumot? Rengeteg kluborientált válogatás van mint pl. az Advanced Electronics, Zillo Club hits, stb…

Mit várhatnak az emberek egy Straftanz koncerttől? Nem túl sűrűn koncerteztek..

- Mindent és semmit várhatnak, különösen valami vöröset, talán ronda szaga lesz…

Valami utolsó szó az olvasóknak?

- TÁNCOLNI JÖTTÜNK!!!

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu