Minerve

A MINERVE 2002-ben tűnt fel először a zenei élet színterén, és sejthető volt hogy ők lesznek az elektronikus popzene következő nagy dobása. Az azóta eltelt 6 év során, a zenekar Németország egyik vezető elektro-pop bandájává vált.

Demóikban már megmutatkozott tehetségük, s az a harmónia, mely a Mathias Thürk által megszólaltatott szintetizátor szólamok, és az énekes Daniel Wollatz kifinomult, ám mégis erőteljes hangja között kialakult, mindezt tökéletesen példázza. A MINERVE káprázatos zenei atmoszférát teremtett.

Az intenzív stúdiómunka után a zenekar 2004 májusában kiadta "Breathing Avenue" című debütáló albumát, melyet hosszú várakozás előzött meg. Nem csak a barátok, és a család értékelték elsőre kitűnőnek az albumot, hanem a kritikusok is így méltatták: " Az utóbbi idők egyik legjobb elektro-pop albuma …" (depechemode.de) (folytatáshoz klikk a továbbra ...)

MinerveEz a pozitív visszhang lehetővé tette számukra, hogy különféle koncerteken, fesztiválokon előzenekarként lépjenek fel. Olyan híres bandák előtt játszottak, mint pl.  a THE CRÜXSHADOWS, PSYCHE, SPEKTRALIZED.

Azáltal hogy a nagyközönség elé léptek, tovább terjedt a hírük más országokba is, így hamarosan megjelenhetett a debütáló album Lengyelországban, Csehországban, és Magyarországon. Ezt követte két sikeres single a "High Pitched Emotion" és a "Clear", melyek a lengyel zeni paletta slágerei lettek. Ugyanekkor zajlott az intenzív rádiós, és tévés promóció, mely még szélesebb rétegeknek adott lehetőséget arra, hogy megismerjék a MINERVE zenéjét.

Első sikeres koncertjeik után a Német Rock & Pop Szövetség jelölését az "Electro-Pop 2005" kategóriában díjra váltották, újabb bizonyítékaként virágzó tehetségüknek. Koncerteztek (a Melotronnal, és az Iris-szel) Német,- és Lengyelországban, valamint első alkalommal Hollandiában is felléptek.

2006 januárjában a banda tovább folytatta a kislemezek kiadását. A "My Universe" tovább növelte népszerűségüket, és feltornászták magukat a "German Alternative Charts" (DAC) 16. helyére. A listán elért helyezésük, a dal minősége, és az olyan bandák remixei mint a "Loewe" és az "Iris", intenzívebb jelenlétet bizosítottak számukra a nemzetközi Rádió, és klub DJ-k playlistjein.

Minerve2006 áprilisában a második "Sensefiction" c. albuma kiadásával a zenekar több mint profi hozzáállásról tett tanúbizonyságot. A lemez stílusa erős elhajlást mutat a pop irányába. Ezen album teljesítménye nyilvánvalóan nagyobb rajongói bázist, és növekvő média viszhangot eredményezett.

Az újonnan jött siker és népszerűség hatására új taggal bővült a zenekar: Andreas Wollatz mint billentyűs, háttérénekes és dobos erősítette tovább a csapatot.

2006 áprilisában indult útnak a Sensefiction Tour, a neves VI. Pluswelt Festival- al karöltve, keresztül Német,- és Lengyelországon, valamint első alkalommal át Orosz, és Franciaországon, Bosznia Hercegovinán, és Szlovákián.
2007 májusában a MINERVE megjelentette remix albmát "Love Traces" címmel az orosz Q-CodeRecords gondozásában, új piacot teremtve és mégtöbb rajongót szerezve ezzel Oroszországban. Az album pozitív fogadtatásban részesült szerte Kelet-Európában, és ezzel útjára indulhatott a banda történetének eddigi legnagyobb turnéja a "Love Traces Tour", keresztül Német,- Török,- és Oroszországon, Bulgárián, valamint Szibérián, és Ukrajnán.

Minerve2007 decemberében megjelent a "Take Me Higher" című single (DAC 22. hely), ezzel megtették az első lépéseket egy új irányvonal felé. Leszerződtek a német "WARP ACHT" produkciós csapattal, (dalokat írnak és remixelnek, valamint producerei olyan bandáknak mint: ALPHAVILLE, CAMOUFLAGE, JOACHIM WITT, HUBERT KAH vagy a TOKIO HOTEL) és jelenleg együtt tervezgetik az új albumot, melynek kiadása 2008 folyamán esedékes.
 
 
A fordításért millió köszönet Orsinak!

Csatolt képgaléria

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu