Mesh

DEPECHE MODE-ra hajazó, 80-as éveket idéző szinti-pop sound - minimál pop és nagyzenekari hangzás keveredése. Röviden talán így lehetne jellemezni a Neil Taylor, Rich Silverthorn és Mark Hockings által 1991-ben alapított bristoli bandát, a nálunk is méltán népszerű MESH-t.

A zenéjében egyszerű melódiákat, minimalista szinti-hangzást és érzelemgazdag éneket nagyszerűen ötvöző MESH a mai napig Silverthorn édesanyjának házát használja stúdióként - korai demoik is itt születnek, melyekre kezdetben csak kevesen figyelnek fel. Az első komoly érdeklődők akkor jönnek a képbe, amikor három számuk is felkerül a Future Music zenei magazin CD-mellékletére. Mivel azonban a nagy kiadókkal nem sikerül dűlőre jutniuk, végül létrehozzák saját label-jüket a Tolerance Records-ot, és itt jelentetik meg 1994-ben - családi segítséggel - a Fragile című EP-jüket.

Ezt követően - svéd közvetítéssel - eljut a MESH híre a Memento Materia kiadóhoz, akik szerződést kínálnak nekik és 1995-ben újra kiadják a Fragile EP-t, majd egy évre rá az első teljes értékű MESH albumot, az In This Place Forever -t. Az erről kimásolt You Didn't Want Me single az 1997-es év egyik meghatározó klub-sikerévé avanzsál.

Ezen a sikeren felbuzdulva, az amerikai piac számára is elérhetővé teszik a Fragile EP-t, valamint a You Didn't Want Me kislemezt. Az 1999-es MESH album, a The Point At Which It Falls Apart már mindenütt kapható a nemzetközi popszíntéren. A MESH ekkortájt kezd elfordulni a minimál poptól a nagyzenekari hangzás felé.

A Who Watches Over Me? album 2002-ből már kifejezetten poposra sikerül. Ugyanebben az évben jelenik meg a Fragmente című válogatás-album második fejezete, telepakolva remixekkel.



2006. szeptemberében Neil Taylor - személyes okokra hivatkozva - kilép a MESH kötelékéből. Hockings és Silverthorn úgy dönt, hogy tovább folytatják a zenélést - az élő fellépések alkalmával Geoff Pinckney billentyűs veszi át Taylor szerepét. Rajta kívül még egy dobost (Sean Suleman) is verbuvál a bristoli duó a koncertekre.

A 2009-es év elején a Side-Line magazin hírül adja, hogy a MESH ismét stúdióba vonult és a fiúk az eddigi legkarakánabb, legrockosabb albumukon dolgoznak. Az eredmény A Perfect Solution néven lát napvilágot, amihez idén An Alternative Solution címmel érkezik a folytatás, ami nem más mint egy kétlemezes remix-album, amire szándékoltan nem "nagy neveket", hanem jóbarátokat nyert meg a MESH mixmesterként. Köztük megtalálhatjuk az IRIS-t, a PORTION CONTROL-t, a ZEROMANCER-t, a PARRALOX-ot, valamint az ASSEMBLAGE 23-t.

Az An Alternative Solution megjelenését követő nap pedig, élőben is megcsodálhatjuk a MESH-t, a Dürer Kertben!



A cikk a PRAE.HU oldalról származik, és Janurik János írása.

Kapcsolódó cikkek:
MESH / CLAN OF XYMOX live in Budapest
MESH remix album: An Alternative Solution


MESH / CLAN OF XYMOX live in Budapest
 
 
 
 

Csatolt képgaléria

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu