AESTHETIC PERFECTION

Az AESTHETIC PERFECTION már az első albumával felhívta magára a figyelmet. A Daniel Graves (valódi név: Daniel Long) által életre hívott egyszemélyes projekt először különböző kiadói válogatásokon tűnt fel. 2002-ben a "Dependent Septic III", illetve 2004-ben az Out Of Line által kiadott "Machineries Of Joy Vol. 3" jelentette az első megjelenéseket. Én magam is az utóbbin megjelenő "I Belong To You"-t hallottam legelőször és tartom azt mai napig a legjobb AESTHETIC PERFECTION dalnak. Végül a projekt otthona az Out Of Line kiadó lett, míg Daniel Graves pedig a tengerentúlról Ausztriába költözött.

A 2005-ben megjelenő "Close To Human" nem okozott csalódást! Az album sok stílust ötvöz, a kezdő zenekarok bátorságával, nemtörődömségével. Kapunk zaklatott noise alapokon nyugvó dalokat, táncparkettre szánt aggrotech-et ("Architect", "Fix", "Coward"), lebegős IDM-et ("Overcast", "Ersatz") és még ambient nyugalmat is ("Relapse", "Reset"). Az album nálam vita nélkül benne volt, benne van a 2005-ös év legjobb 10 albumában.

Aztán 2008-ig csak egy-két remix jelent meg, míg végül napvilágot látott a második nagylemez: "A Violent Emotion" címmel. Találunk rajta kiemelkedő dalokat ("Schadefreude", "The Siren"), változatos is, de talán kisebbet "üt", mint a bemutatkozó album.
Egy érdekes dolog is felmerül az albummal kapcsolatban!
A "The Ones" dal kapcsán nekem minden esetben a LOLA ANGST "Ziggy'z Lullaby" száma ugrik be... Azonos kiadónál vannak, azonos időszakban jelent még a két dal. Lehet hogy csak kölcsönös inspirációról van szó?



2010-ben szerzői kiadásban jelenik meg a "The Devil's In The Details" EP. Ennek az okát is kutathatnánk, minden bizonnyal az ördög a részletekben rejlik. Talán Daniel Graves nem volt elégedett a kiadó támogatással, így próbálta kicsit saját kezébe venni a marketing folyamatokat?

Ez volt az ok vagy sem, a 2011-es album kiadói támogatására már nem lehet panasz! Az "All Beauty Destroyed" normál és limitált 2CD-s kiadásban jelent meg, az "Inhuman" EP kíséretében. Ez egyébként tökéletes választás, mivel ez az egyik legjobb dal az albumról: az egyszerű, néhány hangból álló, de nagyon jól eltalált dallam szinte felkínálja magát a remixelésre.
Daniel Graves vokálja ezen albumon változatos módon jelenik meg. Van amikor torzítás, vagy kevés torzítással, de nyers punk-os hatása van ("A Nice Place To Visit"), előkerül a vokóder is ("Inhuman"), illetve van érzelmes, "valódi" ének is zongorakísérettel is ("All Beauty Destroyed").
2012-ben az albumról kimásolt "A Nice Place To Visit" is kiérdemelte a EP-ként történő megjelenést.
Az AESTHETIC PERFECTION üde színfoltot jelent az alternatív elektronikus színtéren, Daniel Graves pedig 100%-ot nyújt a színpadon, így mindenképpen érdemes ellenőrizni, hogy hogyan működnek kedvenc AP dalaink a színpadon!

2012. július 17-én a Negative Art szervezésében az A38-on fellép a COMBICHRIST az AESTHETIC PERFECTION társaságában!

A cikk teljes egészében a http://alanthewild.blogspot.com oldalról származik.
Szerző: Alan The Wild

Csatolt képgaléria

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu