NECROPHONE

A NECROPHONE project 2010 áprilisában indult két lelkes zenész, Alex 'Bassline' Baxxter és Emery303 kezei alatt. Ahogyan ok jellemzik magukat: "Durva, szókimondó, aberrált, gusztustalan, polgárpukkasztó, mocskos elektronika".
Bemutatkozó EP-jüket, a "Közönséges Hullarablás"-t 2010 májusában tették közzé, amit 2011 őszén követett a "Halálhörgés" címet viselő stúdióalbumok.
Zenéjük különleges módon vegyíti az Industrial, Aggrotech és EBM stílusjegyeket, amelyhez brutális, erőszakos témájú szövegek társulnak - ráadásul mindezt képesek egy kis fekete humorral is megfűszerezni.

NECROPHONE

"Megpróbáltunk összeütni valamit, ami zeneileg elektronikus, kemény és durva, ugyanakkor szövegében nevetségesen közönséges és visszataszító (legalábbis az akar lenni). Így született meg röpke két délután alatt a 'Leváglak' című gyöngyszem, amit pár barátunknak mutattunk meg. Az eredetileg poénnak szánt track sokkal jobban sikerült, mint vártuk, így elhatároztuk, hogy kicsit komolyabbra vesszük a dolgot, és írunk még néhány hasonló számot. Mivel Alex MC-szövegeinek témája leginkább a vér, belezés és hullák (egyszóval gore) körül forgott, és állandóan hörgött a mikrofonba, a Necrophone kézenfekvő választásnak tűnt a project nevének kiválasztásakor.

Zeneileg igencsak öszvér stílust képviselünk. Annak ellenére, hogy jópár éve foglalkozunk zeneszerkesztéssel különböző elektronikus stílusokban, sosem próbáltuk még ki ezt az irányzatot. Fő csapásvonalunk az Industrial és az EBM, de erre nagyon sok együttes gyakorolt különböző hatást. Ilyenek a Kraftwerk, a Combichrist, a Rammstein, az underground rave vagy épp a holland hardcore képviselői, akik mind-mind hozzáadtak és elvettek az atmoszférából, míg elértük a (jelenlegi) végső hangzásvilágot.

Célunk végtelenül egyszerű: szeretnénk szórakoztatni az embereket, legalábbis azokat, akik vevők erre az ocsmány randaságra, amely árad a trackjeinkből. Elsőre bizarrnak tűnhet ez az egész gore dolog, pedig sok külföldi együttes használja ugyanezt a témát a szövegeiben, mégis önfeledten üvöltözünk a koncertjeiken - talán mert angolul, németül annyira nem szembetűnő. Ahogy a legtöbb ilyen esetben, nálunk sem érdemes keresni bármilyen értelmet vagy filozófiai mondanivalót a sorok között. A mi hangzásunk nem más, mint ami csak úgy jön, és ami a csövön kifér."

http://www.facebook.com/necrophone
https://twitter.com/necrophone
http://www.youtube.com/user/necrophone

A zenekar következő fellépése:

A "Hungarian Industrial Scene" és a "Night Of Terror" szárnyai alatt útjára indul az "Ipari Terror Turné" nevű koncertsorozat, aminek az első állomása szeptember 22-én lesz a budapesti Supersonic Vörös Yuk-ban.
Fellépők: FIRSTXBLOOD, MINDFORMATTER, NECROPHONE





Csatolt képgaléria

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu