Melotron: Propaganda

2007. februárjában jelent a Melotron legújabb lemeze a Propaganda. Erről olvashatjátok el bent AlanTheWild recenzióját.
A cikkhez kapcsolódó ír, hogy június 9-én fel is lépnek Pesten a srácok a Kultiplex-ben a 101-es Klub szervezésében. A belépő 2000 forint lesz.

A Melotron munkásságát az első albumuk &ndashMörderwerk &ndashóta figyelemmel kísérem. Minden olyan jellemzővel rendelkeznek, mely egy igazán jó zinti-pop együtteshez kell: karizmatikus, egyedi hanggal rendelkező frontemberkivételes zenei tudással rendelkező tagokjól kidolgozott, egyértelműen meghatározott zenei imázs.
Az utolsó gy-két album azonban olyan jeleket lehetett felfedezni, hogy az együttes pályafutása zenitjére ért és már nem várható őlük olyan album, amire felkapja a fejét a 80-as években gyökerező stílust kedvelők hada.
A Propaganda album &ndashmely a CD Underground jóvoltából került a birtokomba &ndashazonban felcsillantja annak lehetőségét, hogy a Melotron tovább tud majd lépni a közeljövőben és képes lesz még meglepetést okozni. Az új album semmiképpen sem korszakalkotó, nem definiálja újra a szinti-pop alapjait, de mindenképpen jobb, tempósabb, változatosabb dalokat vonultat fel, mint a Cliché vagy a Sternenstaub volt.
Az album az Auferstehung nyugod dallamával kezdődik, mely nem más. mint a Dein Herr reprise változata, mely az albumot zárja.
Az albumot első kislemezként a Das Herz vezette fel. Azon lehet vitatkozni, hogy a legjobb dal került-e kiválasztásra a megtisztelő első single szerepére, de az kétségtelen, hogy újszerű hangzásával képes arra, hogy felhívja a figyelmét a bandára azoknak is, akik eddig még nem ismerték a Melotront. A kicsit menetelős hangzást az együttes a klippel még tovább erősíti és mindenképpen az album egyik emlékezetes dala.
Az Arroganz der liebe intro-ja újra felveti az And One-nal történő összehasonlítás „vádját&rdquo&ndashvalóban vannak gyanúsan ismerős hangok, de aztán a dal átvált hamisítatlan Melotronra.
A Lebe ungewöhnlich Martin Gore-os gitárhangokkal van felvértezve és egyébként az album további részében többször is Exciter-es, PTA-s hangulattal találkozhat a gyanútlan zenehallgató.
Andy általában &ndashszinte mindig &ndashnémet nyelven énekli fel a dalokat, de ezen az albumon „másfél&rdquodalnyi angol szöveget is kapunk. A Princess of Russia refrénje és a teljes Broken angolul hangzik fel. Előbbi szerintem nyugodtan pályázhat a következő kislemez szerepére, egy jól felpörgetett club mix nagyon jót tenne ennek a dalnak, ráadásul Andy bátran kísérletezik a hangjával ami határozottan jól sikerült. A Broken szintén az album jó omentumai közé artozik, szintén táncolható alok közé artozik, a következő hónapok bulijainak kötelező tartozéka lehet (főleg ha ebből is lesz esetleg kislemez). A kukacoskodó, angol felsőfokú yelvtudással rendelkezők esetleg ebben a dalból szedhetik érveiket arra vonatkozóan, hogy miért maradjon Andy a német nyelven történő éneklésnél, de én a pozitív hozzáállás híve vagyok…
A Vaterland jól ötvözi a régi és az új, trendi szinti-pop elvárásokat: fülbemászó allam, egy nagyon kicsi future-pop-os hatást is tartalmazó itmus és basszusalapok jellemzik.

Aki tehát egy klasszikus szinti-pop elemeket felvonultató, de mégis korszerűbb hangzást képviselő albumra szeretne szert tenni, annak mindenképpen javaslom, hogy szerezze be a CD Underground-tól a Melotron új albumát!

Pontszám: 7/10

Melotron &ndashPropaganda
(Synthetic Symphony / SPV)


Auferstehung
Das Herz (Album Version)
Arroganz der Liebe
Gerade heute
Lebe ungewöhnlich
Du bist
Princess of Russia
Broken
Vaterland
Für Dich gestorben
Liebe ist Notwehr
Wir können auch anders
Dein Herr
Das Herz (Video)

Melotron: Andy Krüger, Edgar Slatnow &Kay Hildebrandt

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu