Nothing Nada - Nicht Nichego (vol.2)

Majd két éve annak, hogy az Impact Pulse tagjai, Cipree és Gunhead felkérték a rock műfajból ismert Béres Orsit, hogy énekeljen fel nekik néhány szerzeményt, amiket aztán a koncerteken is előadtak. Az Advoxya kiadóolyannyira pozitívan fogadta az új, kicsit lágyabb és dallamosabb hangvételű számokat, hogy támogatta Cipree-éket abban, hogy létrehozzanak egy side-projektet, ami Béres Orsival mint énekesnővel kiegészülve párhuzamosan működne az Impact Pulse-szal. Így alakult meg a Nothing Nada, akiknek idén májusban jelent meg a debütálónagylemezük, a Nicht Nichego. Hogy milyennek találtam a lemezt? A továbbiakban elolvashatjátok!

Az album tíz önállószerzeményt tartalmaz, valamint egy remixet, amit dj Kraak a Red Armageddon c. számhoz készített. Hogy a tagok mennyire nem elégedtek meg “szimplán"egy kitűnő lemez készítésével - mert hogy nagyszerű lett, azt előre mondom -, az is mutatja, hogy a kiadványon extraként megtalálhatóa Red Armageddon videoklipje és a klip forgatásáról készült rövid werkfilm is. Kézbe véve a borítót, ami szintén nem akármilyen szép kivitelezésű, már alig vártam, hogy végre elindítsam a lejátszót és megnyomjam a “Play"gombot ...

Aztán elkezdődött az eszméletvesztés. Nincs mese, kapcsolunk egyből 5-ik fokozatba. A Red Armageddon olyan lendülettel támadja a ritmusra érzékeny agyféltekünket, hogy kezek, lábak egyszerre mozdulnak, és a kábulatból majd csak akkor ébredünk, amikor az utolsódallamok is elnémulnak a lemezen. A trance-esebb, dallamosabb elemek dominálnak a Nicht Nichego-n, de az Irresistible és a One Two Free dallamvilága és zúzósabb effektjei például tagadhatatlanul Impact Pulse-os vonásokat tükröznek. Az album számomra legkedvesebb és talán legnagyszerűbb szerzeménye a Silent Heroes. Egy kisséelfogult is vagyok vele szemben, mert már akkor a szívem csücske volt ez a dal, amikor először hallottam az Impact Pulse és Béres Orsi előadásában úgy két évvel ezelőtt. A dallama, a hangszerelése és egyáltalán, ahogy az egész szám felépül, nagyon el van találva, egyszerűen élmény hallgatni. Hasonlóan kedves számomra a táncos, szentimentális dal, az I Woke Up, amelyről olykor a 80-as évek Kylie Minogue-ja jut eszembe, ahogy szerelmes pillantásokkal és vallomásokkal üzen a férfiaknak a tv képernyőjéről. Valójában ennek a dalnak is van egy 80-as évek hangulata, amit a melódikus szintetizátor szólamok kölcsönöznek, csak éppen egy teljesen modern köntösbe van öltöztetve. Hasonlóan könnyed a dallamvilága az Embrace és a Bring Me c. számoknak is (előbbinek érdekessége, hogy W.F.S. Medy vendégénekel rajta), és akkor még nem említettem a Joy-t, amely egy igazi vérbeli trance-es kis nóta lett. Sokkal kiforrottabbnak tűnnek azok a régebbi számok is, amelyek a kezdeteknél még nem fogtak meg igazán, mert érzésem szerint vagy nem álltak össze még zeneileg és ezáltal nem voltak egységesek, vagy hiányzott belőlük az energia. Most figyeltem fel igazán ezekre a dalokra, és azt hiszem, hogy immár remekmű lett mind a Shotcut To Dignity, mind a Suffergotten. Érdemes figyelni a dalszövegekre is, akár könnyedek, akár komolyabbak, és nagyszerűen illeszkednek a zenei környezetbe is. Elismerésem és hódolatom Béres Orsinak, aki hihetetlen érzékkel emelte át a rock műfajhoz szokott hangját ebbe az elektronikus stílusba és adta elő csodálatosan a dalokat.

Nem volt nehéz néhány hallgatás után megszeretnem az albumot, szerintem nagyon profi és érett zeneileg, hangzásilag és dalszövegileg is. Örülök, hogy nekem már a tulajdonomban van egy példány, ajánlom a ti figyelmetekbe is!

Cipree-nek, Gunhead-nek és Orsinak pedig gratula, és nem lesz könnyű a következő feladat: hogyan lehet majd a Nicht Nichego-t überelni?...

Formátum: CD

--------------------------------------------------------------------------------

Nothing Nada - Nicht Nichego (2007)

01. Red Armageddon
02. Irresistible
03. Shortcut To Dignity
04. I Woke Up
05. Silent Heroes
06. Joy
07. One Two Free
08. Embrace feat. W.F.S. Medy
09. Bring Me
10. Suffergotten
11. Red Armageddon - Polipropilen Rmx by Dj Kraak (Ipari Szakadár)
+
Multimedia File:
"Red Armageddon"videoklip
The making of "Red Armageddon"

Kiadó: Advoxya Records

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu