ReActivate - Reactivate Your Mind

A ReActivate nevu együttesrol talán még valamikor a 2005-ös évben hallottam/olvastam eloször, amikor a Colony 5 'Plastic World' c. számára készítettek egy remixet, de azóta nem tulajdonítottam nekik különösebb figyelmet egészen addig, amíg nemrég egy internetes oldalon rá nem bukkantam a 'ReActivate Your Mind' debütáló lemezük kritikájára, amelyet a cikk írója maximális pontszámmal jutalmazott. Ezen felbuzdulva rászántam magam arra, hogy meghallgassam a lemezt egyszer, kétszer, ...többször. Nem bántam meg.

Itt olvashatjátok Matthew Johnson /Grave Concerns eZine/ lemezkritikáját, majd pár mondatban én is hozzáfuzöm a lemezrol alkotott rövid véleményemet.


"A német ReActivate bemutatkozó albuma kellemes meglepetés lehet mindazok számára, akik rajongói a szinti-popnak és az EBM-nek. Minden adva van, hogy a dalok igazi klubslágerek legyenek: gyors, ritmusos ütemek, eroteljes vokál, pergo, elektronikus dallamok.

A ReActivate a színtér úgymond "poposabb" oldalát képviseli, amelyet mi sem bizonyít jobban, hogy a lemezen megtalálható egy-két lassabb, melankolikusabb szám is, mint a 'Stardriver', vagy a könnyed, német nyelvu 'Lebenssinn', amely talán az együttes legnagyszerubb szerzeménye. A számok többsége mindazonáltal upbeat modern EBM - techno és trance behatásokkal fuszerezve. Nem véletlen, hogy a dance-orientáltabb vonulat miatt a ReActivate olykor nagyon közel kerül a 90-es évek végi disco - pl. Haddaway - hangzásvilágához, amit a 'Waiting For The Night' c. számnál is fel lehet fedezni. A dalok mindemellett többnyire remekül vannak összerakva.

Az 'Emotions' progresszív szinti elemekkel és fülbemászó elektronikus dallamokkal egyaránt magával ragadó és felemelo, míg a 'Last Wishes'-ben és a 'Dream In Silence'-ben tökéletes egyensúlyban vannak a huvös elektronikus elemek a meleg érzelmekkel, ahol egyszeru, gépi vokálok vezetik föl a harmonikus refréneket. A 'Merciless' katonás, kemény ütemeivel és a komor énekhanggal a Covenantra emlékeztet, az 'Another World' pedig trance hatásokkal és gyönyöru szintetizátor szólamokkal van átitatva.
A remek 'Won't Forget These Days' zárja az albumot, amely mindent összevetve elég pörgos ahhoz, hogy táncolható legyen, ugyanakkor pont elég lassú tempójú, hogy figyeljünk a dalszövegre is. A finom részletek, az energiával teli, táncos ritmusok és a lassabb, melodikusabb betétek közötti átkötések folyamatosan fenntartják érdeklodésünket.

Reactivate Your Mind kituno debütáló lemez, amely biztosan meg fogja ragadni a DJ-k és a klubok látogatóinak figyelmét egyaránt, és elnyerheti  mindazoknak a tetszését, akik rajongói a VNV Nation-nek és az Assemblage 23-nek." (2006)


Track listing     

 1. Be My Pride
 2. Emotions
 3. No Way Out
 4. Stardriver
 5. Last Wishes
 6. Reactivate Your Mind
 7. Merciless
 8. Another World
 9. Dream In Silence
10. Waiting For The Night
11. Lebenssinn
12. Won't Forget These Days 


Következzék pár személyes gondolat.

Frank énekhangját ne hasonlítsuk Dave Gahan, vagy akár Steffen Keth (De/Vision) hangjához, de azt hiszem, ehhez a stílushoz, amit a ReActivate képvisel, szerintem tökéletesen kielégíto.
Nem esett szó a 'Be My Pride'-ról, amely nagyszeru felvezetést ad az ot követo tizenegy számnak. 
Kiemelném a 'Merciless' c. dalt, amely valamelyest tényleg csempész egy kis covenantos hangulatot és ezzel együtt megfelelo komolyságot a lemezre.
A 'Lebenssinn' valóban a legmegkomponáltabb dal az összes közül, a német dalszöveg és ének sem zavaró egyáltalán a többi angol nyelvu dal között, sot!   
A csúcspontot számomra azonban egyértelmuen az 'Another World' jelenti a trance-es beütésével és elsöpro lendületességével. Igazi klubsláger, úgyhogy aki megteheti, tessék szépen játszani!

Elso nekifutásra igazán nem alkotott rosszat a német duó, úgyhogy várjuk a sikeres folytatást!


Forrás: www.allsynthpop.com

Kapcsolódó linkek:
www.reactivate.de
www.myspace.com/reactivate

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu