Leaether Strip - Retention No. 2

Retention No. 2 az újabb, izgalmas állomást jelenti a Claus Larsen által 2007-ben elindított visszatekintő, sorlemezeket újrakiadó vállalkozásban.
A Science For The Satanic Citizen albumot és az Object V EP-t újramasterelt formában tartalmazó duplalemezes kiadvány, további 10 dal újraértelmezését is tartalmazza.


A Science For The Satanic Citizen album egy nagyon fontos mérföldkő a Leaether Strip történetében.
Ez a második album egy sokkal fejlettebb, kidolgozottabb hangzást képvisel, mely már egyértelműen tartalmazza az utánozhatatlan Leaether Strip jellemzőket: egyszerű, de kivételesen tökéletes basszustémák; elgondolkoztató dalszövegek; tökéletesen illeszkedő hangminták híradásokból, filmekből; durvára torzított vokál.
Zyklon B, Torment Me, Rotation (Axis Off) and G.A.W.M. valódi remekművek, de az egész album bizonyíték Claus Larsen tehetségére.
A Science For The Satanic Citizen album készítette elő a Leaether Strip következő, legsikeresebb periódusát!
Nagyon nehéz egy tökéletes EP készíteni! Sokkal könnyebb egy sikeres kislemezt vagy egy táncparkettre szabott maxit. Az EP-n rendelkezésre álló időtartam korlátozott, rövidebb mint egy album, így a művésznek meggondoltan kell összeválogatni a dalokat, mivel a hallgató gondolkodás nélkül át fogja ugrani az általa gyengének ítélt számokat.
Ráadásul az átlagos zenehallgató inkább az albumokra figyel, mint erre a speciális lemezformátumra.
Az Object V egy tökéletes EP az európai industrial-electro-EBM mozgalom aranykorából.
Mostanában a EPCD többségén számtalan remixeket kapunk, néha (gyakran?) mindenféle kreatív ötlettől mentesen, de ez a négy dal -ezen a Leaether Strip kiadványon - örök klasszikus marad az EBM dán mesterétől.
Az én kedvencem erről az EP-ről a Mohawk, mivel ez a dal egy nagyon egyedi - indián törzsi - ritmusból indulva, egy tökéletes EBM himnusszá épül fel, miközben elkerülhetetlen tombolásra ösztökél minket a szabadságvágy.
A Retention No. 2 egy remek alkalom az újonc ipari arcoknak hogy elmerüljenek a Leaether Strip birodalmában, de a veterán EBM harcosok sem fognak csalódni ebben a kiadványban, mivel minden fillért megér!

A második lemez - Science For The Satanic Spawn - 10 dal újraértelmezését tartalmazza. Mindegyik megőrizte az eredeti alapjellegzetességeit, de minden esetben Claus Larsen szabadon, korlátok nélkül próbálta új környezetbe helyezni őket.
Legjobb példa erre a G.A.W.M. 09, mely egy tökéletes, a korszerű hangzásnak köszönhetően táncparkettre szabott verzió lett; nekem ez a kedvencem az erről a lemezről
A What's Hell Really Like 09 az eredetihez képest belassultabb, nyugodtabb verzió lett.
A többi klasszikus Mohawk, Antius, Nosecandy és a többiek is friss töltettel bombáznak minket, biztos hogy mindenki megtalálja az új kedvencét közöttük!

Hozzászólások

2008 november 26. - 11:07  [6]
AlanTheWild
 
Rajta vagyunk az ügyön! ;) Először kisebb, hazai (Dánia) fellépéseken teszteli magát és a közönséget Claus és ezután fog távolabbi helyekre merészkedni.
2008 november 26. - 09:29  [5]
tar
 
Hoppá-hoppá! (Valamelyik kisebb honi klub elbírna egy ilyen koncertet :D)
2008 november 25. - 10:56  [4]
AlanTheWild
 
Claus Larsen bejelentette, hogy 2009-ben Leaether Strip koncertek lesznek! http://www.side-line.com/news_comments.php?id=37596_0_2_0_C
2008 november 24. - 19:54  [3]
funkerhtk
 
Nemsokára nekem is meglesz KB-1 hét még!!A listámon van!!
2008 november 23. - 12:08  [2]
AlanTheWild
 
Clausnak jár a köszönet! :) Továbbítom neki!
2008 november 23. - 10:18  [1]
tar
 
Igen - az első 2 album még közelebb állt a nyersebb, "egyszerűbb" (bár Larsen bácsi a régi szériában sosem csinált igazán egyszerű albumokat - ez a visszatérés az igazi old-schoolhoz inkább az újabb, 2007-től kezdődő vonalra jellemző) vonalhoz, így átalakítása és "modernizálása" is megoldható. Viszont nagyon kiváncsi vagyok, hogy egy olyan, a maga nemében tökéletes albumot, mint Solitary Confinement hogyan sikerül ill. egyáltalán lehetséges-e újraértelmezni. megj.: Alan - amúgy örök hála neked és Clausnak is a Go Ahead Hungarian club remix-éért. 10évvel ezelőtt ha meglátok egy ilyen címet egy Leather Strip albumon szerintem elbőgőm magam - most már "csak" nagyon jólesik :)

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu