2012 Douglas McCarthy éve lesz!

Douglas McCarthy, a Nitzer Ebb egyik alapító-tagja, és karizmatikus frontembere számos projekthez kölcsönözte már senkivel össze nem téveszthető orgánumát. Gondoljunk csak a Recoil-lal és Terence Fixmer-rel közös munkáira, de megemlíthetjük még a KLOQ-ot, a Client-et, vagy éppen Yasmin Gate-et is a koprodukciók hosszú sorából. Sőt, Douglas hallatni fogja a hangját az And One május 25-én megjelenő S.T.O.P. albumán is!

Most azonban egy teljesen saját produkció kapcsán írunk róla, hiszen áprilisban megjelenik Douglas John McCarthy (DJM) első önálló nagylemeze, melyre már régóta készül a művész. 2010-es európai DJ körútja során fogalmazódott meg Douglas-ben először a szóló-munka gondolata, melyben nagy segítségére volt a híres producer / egykori M People énekes, Mark Thomas Bell (nem összekeverendő az LFO-s Mark Bell-lel!), aki egyben a Shaboom Records tulajdonosa is.


A hosszas munkafolyamat betudható annak, hogy Douglas a lemez készítése mellett 150 koncertet adott a Nitzer Ebb-bel, törődött súlyos beteg (időközben elhunyt) édesapjával, és körbevonatozta Indiát.

Ennek a mozgalmas időszaknak a vetülete, egyfajta leképződése a Life Is Sucking The Life Out Of Me címet viselő anyag, melyet McCarthy egy páratlanul kreatív új eszközzel, a Native Instruments Machine-nal rakott össze, hogy aztán Mark Bell végül készre keverje azt.

A Cabaret Voltaire-t, Bowie Heroes korszakát, és minden elektronikus zene alapvetését, a Kraftwerket nagyszerűen megidéző és ötvöző LP egyaránt kacérkodik az indusztriális és experimentális hangzással, valamint a kemény dance floor-ütemekkel és a pop-melódiákkal.

A beharangozó kislemez (Hey) egy misztikus hangulatú - seprűdobra, vonósokra, pedal steel gitárra, valamint minimál-effektekre épülő - szám, Douglas szuggesztív, kántáló előadásmódjába. A Nitzer Ebb One Man's Burden-jének méltó párja!

A hozzá készült, művészien fényképezett fekete-fehér klip Anton Corbijn stílusában támogatja meg ezt a remek dalt.

És még a remixek is dögösre sikerültek!

Az album most első ízben digitális formátumban kerül a hallgatókhoz, az elektronikus zenék terjesztésében vezető szerepet játszó Beatporton keresztül.

Természetesen, élőben is felcsendülnek majd a Life Is Sucking The Life Out Of Me dalai - az első konfirmált dátum a május 28-án megrendezésre kerülő Wave Gotik Treffen, Lipcsében. Folyt. köv.!

Megjelenési dátumok:
Hey (kislemez) - április 9. (BEATPORT/BASEWARE)
Life Is Sucking The Life Out Of Me (album) - április 30. (iTunes)
Life Is Sucking The Life Out Of Me (album) - május 7. (BEATPORT)

A 'HEY' című kislemezhez készült DOUGLAS J. MCCARTHY videoklip premierje április 2-án lesz a noiselab.com-on!

Life Is Sucking The Life Out Of Me:
1. Death Is King
2. Demon Prophet
3. Fall
4. Find You
5. Hey
6. Find Clues
7. Someone Like Me
8. What Am I Going To Do

 

© Janurik János


 

Csatolt képgaléria

Hozzászólások

2012 március 29. - 14:28  [1]
Family_Man
 
Hatalmas szóló-albumot sikerült összeraknia Douglas-Mesternek! Nálam biztosan az év lemezei között szerepel ez az anyag!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu