Psychic TV (USA) – május8., A38 Hajó

A Psychic TV legendás összekötő kapocs a hatvanas-hetvenes évek fordulójának New York-i artrockja és a nyolcvanas-kilencvenes évek underground mozgalmai között. Az együttes egyformán kulcsszerepet játszott a nyolcvanas évek első felének szintipopjában, és az évtized végének acid- és techno-forradalmában.


A Psychic TV története szorosan összefonódik a zenekarvezető énekes-zeneszerző-képzőművész-filozófus Neil Andrew Megson sorsával, aki Genesis P-Orridge néven híresült el, s aki a Throbbing Gristle-ben, a meghatározó pre-indusztriál artpunk-együttesben ismerkedett meg a filmrendező Peter Christophersonnal, akivel 1981 környékén új zenekart alapított. A duóhoz csatlakozott Alex Fergusson (P-Orridge egykori zenésztársa az Alternative TV-ben), és a Psychic TV lényegében készen állt, hogy megkezdje korszakos artrock működését.      

A Psychic TV második korszaka a techno és az acid house jegyében telt. Ennek következtében a tavaly megjelent friss lemez, a Hell Is Invisible... Heaven Is Here bármily meglepő, a Psychic TV és Genesis P-Orridge pályafutásának leginkább hallgató- és rádióbarát lemeze lett. Helyenként kifejezetten slágeres a Psychic TV recsegős-improvizatív-indusztriál-punk-techno hangzásához képest, persze jócskán megspékelve sikoltó gitárokkal, indusztriális ütemekkel és hangmintákkal. És mindezek fölött ott lebeg a fáradhatatlan teremtő, Genesis P-Orridge szelleme, se nem női, se nem férfi hangja, amely által olyasfajta összegző lemezről és aktuális hangzásról beszélhetünk, mint David Bowie 1. Outside-ja, melynek helyenként még a hangvétele is nagyon hasonló. 

Elővétel: 2500 Ft,  fellépés napján: 3000 Ft

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu