XP8 - VampireFreaks interjú

XP8
Az XP8 bemutatja nekünk a "The Art of Revenge" című legújabb albumát, amely egy jelentős előrelépés előző munkáikhoz képest. Egyre nagyobb ugrásokkal haladnak minden egyes kiadványuk által, és kezdenek elismertek lenni az indusztriál színtér vezető bandái közt. Nagyon népszerűek a Vampirefreaks-en és nagyon aktívak a VF közösségi életében, gyakran vesznek részt a beszélgetésekben.
Egész Európában játszottak és így tudják, hogy a különböző indusztriál rendezvényeken milyen a partizás és az "érezd jól magad" hangulat. Az interjút Jet készítette Marcoval és Markoval az XP8-ból. Klikk a továbbra ...

Az új album, a "The Art Of Revenge" szakít! Gratulálok a német és holland listákon elért sikereitekhez! Miért váratott magára ilyen sokáig a hatás?

MARKO: Meghökkentő! Az album majdnem teljesen egyetemesen elismerést váltott ki, frissítő dicséretekkel, meg minden. Úgy gondolom, nem fordultunk valaki kedvenc bandája felé máról holnapra, még hosszú utat kell bejárnunk, mindazonáltal a TAOR tiszteletet vált ki irányunkba rengeteg emberből, aki nem gondolt többet rólunk korábban. Az emberek mintha végül leálltak volna azzal a szöveggel, hogy "még egy másik kellemes elektro banda" vagyunk csak.
MARCO: Én úgy gondolom, hogy ez akkor történik, ha loggolsz egy tetszőleges "színtér"- fórumra, és látod, hogy a bandád nevét olyanok közt említik, mint a Combichrist, VNV, Covenant és hasonlók. Ezzel szemben az előző albumunk, a "Hrs:Min:Sec" lehetett volna jobb, nem kötötte le az érdeklődők figyelmét, ahogy ez az új teszi…persze, fejlesztettük magunkat és ez segített, de úgy érzem abban az időben is olyasmit tettünk, ami tényleg helyes volt.

Tehát volt egy irányvonal-váltásotok nemrég, az énekesetek, Paul kiválásával a bandából. Miért lépett ki? Volt valami drámai harc/nézeteltérés nálatok?

MARKO: Ez mind azon a napon történt, mikor Marco és én mondtuk neki, hogy elvégeztettünk egy operációt, nemet változtattunk, és ő elutasította, hogy egyetértsen ezekkel a hírekkel…totálisan ellenkezik az XP8 feminin oldalával! Szándékosan félig komolyan, fájdalmasabban, mint kéne, de azt tudom mondani, hogy nem volt semmi drámai a kiválásában (éppenséggel ha felnézel a netre, láthatod, hogy nem rúgtuk ki), nem voltak hisztik, nem volt köztünk ütésváltás, semmi…francba, befejeztem a magyarázkodásom…
MARCO: Más szavakkal…a dolgok változnak. Készen álltunk az XP8-t a következő szintre juttatni, ő nem volt kész. A vokáljai és a színpadi kiállása voltak a banda leginkább kritizált dolgai. Szóval…

XP8 Hogyan hatott ez a változás rátok, mint zenekarra, és hogyan hatott az új albumra?

MARKO: Hát, nem cserélheted le az énekesed továbbmenve úgy, mintha mi sem történt volna. Ez kissé lassabb lefolyású dolog, ki kellett tolni a megjelenés idejét valamelyest, mert írtam új szövegeket és átrendeztem pár dalt. De igazából erről annyit, hogy nem változtattunk sokat az album tracklistáján vagy a zenei megközelítésen, amit előre elterveztünk. Utólagos bölcsességgel csak azt sajnálom, hogy nem töltöttem elég időt azon dalok vázának megváltoztatásával, amik ezt igényelték… Sajnálatosan egy egészen különböző hangterjedelemmel rendelkezem, mint az előző énekesünk. De hé, most van nálam Melodyne!

Kiadtatok egy ingyen letölthető dalt, hogy ünnepeljétek az új albumot, ez a "Download Me" című szám. Mi a véleményetek a fájlcserélésről? Úgy érzitek, hogy az ingyenes letöltés segít nektek a promócióban?

MARCO: Most ezt az utat nyomjuk, mindig, ha egy művész éppen meg akar jelentetni egy számot csupán a hálón, az valószínűleg ott is végzi( ha elég jó). Ez egy jó dolog, és mi éltünk ezzel a lehetőséggel. Hát milyen lehetősége van a bandáknak és kiadóknak, hogy stratégiákat találjanak ki, és küzdjenek ez ellen? Úgy érzem az, hogy mára trenddé vált, hogy a nagy nevek ingyen kiadnak zenét, nem igazán mutat jó példát a fiatalabb generációnak, és ez nem helyes modell a még meg nem alakult bandáknak, de fel kell vállalni…Megtehetik, tehát ezt is teszik. Hogy őszinte legyek, nem igazán terveztük a dolgot…ez a dal csak egy karácsonyi lefutandó kör, amit "Download Me" címre kereszteltünk…nem tehetnénk mást. Tehetnénk?

Azt hallottam volt valami dráma köztetek és a Side-Line közt. Osszátok meg velünk a zaftos részleteket!

MARCO: Úgy érted, köztem és néhány sötét arc közt a Side-Line fórumokon? Ha igen…nos, én nagyon csökönyös ember vagyok, nem tudom letagadni. És mivel nagyon aktív vagyok online, mindig megtörténik, hogy a véleményem megütközik másokéval…legtöbbször a dolgok jól és könnyen kezelhetők, de ha fogyatékos pofákkal találkozol, mint az a néhány valaki a Side-Line fórumokon, hát…előtörnek a problémák: Úgy gondolom mindenki megőrül az olyanoktól, akik csak el akarják ferdíteni a valóságot, hogy imponáljanak a nézeteikkel másoknak, trágárkodnak és égetnek mindenkit, aki nem ért velük egyet. Igazam van, vagy igazam van?:) Óvatos is vagyok, hiszen egy kitartó pletyka az XP8-ról el is terjedhet valamennyire a most megszűnt Side -Line magazin által, tudva a tényt, hogy volt már összeütközésem az Alfa Matrix tulajdonosaival (akik a Side-Line tulajdonosai is), mikor még az Unter Null-ban töltöttem a napjaimat. De ez csak pletyka, semmi egyéb. Ahogy az is pletyka, hogy az XP8 nem kapott tőlük elég támogatást.

Szörnyen meg vagyok rökönyödve a drogokkal és az ivással kapcsolatos ajánlásaitok miatt. Mit tett édesanyátok, látva ezeket a tisztátalan dolgokat?

MARKO: Nyilvánvalóan mindazon ajánlások, amiket említettél tisztán fikció jellegűek és személytelenek. Tisztában vagyunk az őszinte istenféléssel, a katolikusok által képviselt családi értékekkel. És sosem érintjük a témát…rendőr.
MARCO: Gondolom, tényleg egy perc alatt elhitted, hogy komolyan gondoltuk ezeket a mocskos dolgokat. Ugye? Pedig csak poénok…mi vagyunk azok az emberek, akiktől az édesanyád féltett. Komolyan, mi vagyunk…Talán.

XP8 Ti nagyon aktívak vagytok a vampirefreaks-en és összességében az interneten. Hogyan használjátok az internet előnyeit, és mit csináltok, ha fent vagytok a neten(azon kívül hogy pornót néztek)?

MARCO: Pornó? Van valami más is fent? Az az igazság, hogy ha nem akarsz ilyesmit látni, ne lépj a netre 2008-ban…és nem látom azt, hogy ez a trend lefutna valamikor a közeljövőben, tehát a webes jelenléte egy kényszer mindenkinek, aki érdekelt a zenében. Nehéz kiválasztani, melyik csatorna a legmegfelelőbb a számodra, és ahogy az idő halad, egyre több különböző csatornát, közösséget fedezel fel. Szerencsére a színterünkről elég sokan találnak az olyasmikre, mint a VF, ahol tudjuk, hogy közös nevezőre jutunk sok emberrel, tehát mondhatni könnyebben boldogulunk, mint mások!

Felütötte a fejét egy trend, miszerint a bandák hangoztatják, hogy nincs szükségük kiadóra, állítva, hogy több pénzt kereshetnek saját maguk, és hasonlók. Mi a véleményetek erről?

MARKO: Még nem vagyok meggyőzve ebben a vitában, mert ez nagyban függ a banda céljaitól, hogy a profizmus melyik szintjére akar valaki eljutni. Ha minden egyes banda arra aspirálna, hogy helyi klubokban játsszon, és a tagok megtartsák a hétköznapi állásukat, akkor talán helyes ez a megoldás, de nem lehet lemezmilliókat eladni szimpla kimondott szóval. Szóval azt akarom mondani, hogy a kiadók nem csak vámpírok társasága, akik kiszívják a zenészek pénzét, legtöbbször inkább olyan emberek, akik elkötelezettek azon zene iránt, amit el próbálnak adni. De végül is ez az amit csinálnak: eladnak egy produktumot, és nem hibáztathatod ezért őket. Úgy értem egy zenekar kiadó nélkül valójában maga is egy kiadóvá válik, mert a bandán belül egybeolvad a zenealkotási tevékenység és a promóció, eladás, stb. Szóval a saját ellenségükké válnak!

Marco, milyen volt turnézni a VNV Nation-el és a Grendellel?

MARCO: A Grendel tényleg olyan, mint az első zenei családom, és mióta csatlakoztam a bandához 2006 nyarán, nem sok örömtelibb időt tölthettem volna barátok között. A mexikói turnén 2006 novemberében és a múlt decemberi európai turnén voltak a lehető legjobb élmények Jossal és Macal, de biztos vagyok benne, hogy ha valaha visszamennénk az Államokba, az tiszta agybaj lenne- a jó értelemben persze! A VNV- élmény egy igazi fordulópont volt számomra. Mikor Ronan felhívott, hogy felkínálja nekem a lehetőséget, eléggé féltem, hiszen a régebbi VNV albumok, mint a "Praise The Fallen" vagy az "Empires" voltak azok, amik ösztönöztek engem, hogy az XP8-at a profi szintre juttassam. Őszintén, úgy gondolom, hogy a négy hónap, amit velük töltöttem az úton Európa és Amerika közt, többet jelentett nekem, mint szimplán a bandában lenni, többet jelentett, mint szinte bármi amit hosszú idő alatt tettem. A jó és rossz dolgokkal együtt. És azóta van egy tiszta célom: elérni azt a szintet amit ők a saját projektemmel is. Mert igazán, játszani az olyan dalokat mint a "Standing" 2500 ember előtt a Wilternben, Los Angelesben múlt júniusban, vagy részt venni a Coachella fesztiválon és együtt lógni a backstage-ben olyanokkal, mint Paul Oakenfold, Infected Miushroom, Placebo és a Rage Against The Machine (és paris Hilton is:) mindent elmond. És ha te nem így látod, gondolj az "Ó, én egy szorongó tinédzser vagyok" mentalitásra, amit én sosem tudtam a magaménak.

Milyen történet áll a "Dead Sky (Still Lives Redux)" mögött? Miért változtattad meg a szöveget az eredeti Still Lives verzióhoz képest?

MARKO: Jó kérdés. Miért csináltuk ezt? Ó igen, azt akartuk, hogy legyen az albumon egy régebben megjelent dal egy verziója az "Infactlon Two" maxiról. Mind szerettük a "Still Lives"-t, de az énekesünk kiválása után megváltoztattam a dal szövegét, így lett belőle "Dead Sky". Ha a "Still Lives" egy elmélkedés volt a modern idők metropoliszának üres forgatókönyvéről, a "Dead Sky" egy logikus, vagy logikátlan továbblépés, miszerint belerohanunk egy fél-cyberpunk jövőbe. Ehhez a dalhoz koncepciózusan hozzá tartozik az ezt követő szám, az "I.C.E.", eléggé szorosan.

Mit gondoltok, ki a legnagyobb név most az indusztriál színtéren??

MARKO: a DEATHKEY!
MARCO: Az indusztriál színtér egy úton haladhat csupán: a Deathkey-úton. És itt van AYN RAND.

Mit csináltok, mikor nem az XP8 ügyei folynak, mi a hétköznapi munkátok, stb.?

MARKO: Hát, az XP8-on kívül elfoglalom magam az élettel és rengeteg más zenei projektel: Wast3 (www.myspace.com/marukomusic) és JWH (www.myspace.com/jesuswashomeless), és egy rendes stúdiót szeretnék működtetni nemsokára.
MARCO: Terveztünk működtetni egy komplett stúdiót 2008 vége előtt, együtt Tizianoval, aki Marko side-projektjének, a JWH-nak az énekese. Már elkezdtük a munkát más bandákkal, Marco producerkedik a Holland's Misery következő lemezén, én pedig ezekben a napokban az Everything Goes Cold debütáló EP-jén dolgozom (www.myspace.com/everythinggoescold), ami a Psyclon Nine basszer Eric Gottesmann új projektje. Ezek, együtt a fokozott remixelési aktivitásunkkal azt eredményezik, hogy minden időnket a zenével töltjük el.

Mi a következő lépés az XP8 számára? Koncertek, satöbbi?

MARCO: Megyünk Hollandiába és Angliába két-két bulit csinálni áprilisban és májusban, aztán nyári fesztiválokon fogunk játszani. Lehetőség szerint, ahogy belefér az időnkbe. Aztán a nagy bejelentés: végre megyünk az Egyesült Államokba, szeptember vége és október eleje között. Hamarosan véglegesítjük a dátumokat, és remélhetőleg közzé is tudjuk tenni ezeket minél előbb!

Köszönöm az interjút! Szeretnétek mondani valamit zárásképp?

MARCO: Szeretném megköszönni még egyszer Jet-nek a frankó támogatást…és itt szeretném közölni vele, hogy ott leszek a WGT-n és a Summer Darkness-en, hogy szétitassam az agyát, és aztán kínos képeket készítsek róla, amiket majd szétküldök az indusztriál fórumokra :))

Keresd az XP8 legújabb albumát,a "The Art of Revenge"-t!
Megjelent az Infacted Recordings (Europe) és a Sigsaly Transmission (USA) gondozásában.

Forrás: http://vampirefreaks.com/
Fordította: Pixi
Thanks: Gunhead

 

Csatolt képgaléria

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu