Rövidhírek 2009/4

Egy jó adag olvasnivaló, lemez megjelenésekkel, friss hírekkel, videókkal megspékelve:

- Digitális EP a LEAETHER STRIP -től
- DAS SHADOW videópremier: a Depeche Mode
  árnyékából kilépve

- ASSEMBLAGE 23 korai évek folytatása ...
- Lendületes visszatéréssel: THE PRODIGY
- IMPACT PULSE remixlemez új számokkal
                             - DIARY OF DREAMS kilencedik stúdiólemez
                             - Új énekessel, új anyag, és remixmunkák: CODE 64
                             - DEPECHE MODE: Sounds Of The Universe




LEAETHER STRIP "DIAEGNOSIS"


Jópár internetes zeneletöltő oldalon (Amazon USA, Amazon UK, iTunes) elérhető a LEAETHER STRIP "Diaegnosis" névre hallgató EP-je, melyet Claus Larsen azoknak ajánl, akik a HIV/AIDS miatt elvesztették hozzátartozóikat. Az EP tartalmaz két új számot, illetve a "Go ahead" - hízelgő elnevezésű :) - új verzóját  , és a THE BELOVED "Deliver Me" átdolgozását.


Az Alfa-Matrix elérhetővé tette a booklet -et is letölthető formában, ha esetleg valaki ki akarná nyomtatni. (Első borító | Hátsó borító)

Számok:
1. Don't You Dare Die on Me
2. Deliver Me
3. Diaegnosis
4. Go Ahead (Hungarian Club Version)


--------------------

DAS SHADOW - A DEPECHE MODE ÁRNYÉKÁBÓL KILÉPVE

Az MTV Hungary vadonatúj műsora a 100% MTV, világszenzációval indult: január 17-én hajnali egy órakor: a DAS SHADOW formáció első videoklipjét a magyar rajongók láthatták először televíziós csatornán!

A Dave Gahan és Depeche Mode rajongók körében nem lehet ismeretlen a csapat neve, hiszen mindkét tagja, Christian Eigner és Andrew Philpot is dolgozott együtt a kult zenekarral és annak frontemberével is.
Menedzserük, Daryl Bamonte egyébként a Depeche Mode tagjainak gyermekkori barátja és volt munkatársa.

Christian Eigner dobolt a Depeche Mode Singles, Exciter, Touring the Angel turnéján, és közreműködött a Playing the Angel albumon. Andrew Philpot Martin Gore Counterfeit 2 turnéjának producere, annak a mini turnéján pedig session zenész volt. Ezen kívül ő volt a Depeche Mode Singles és Exciter turnéinak zenei rendezője, valamint készített mixet Dave Gahannek is.

www.myspace.com/dasshadow

A videoklipp: The Navigate The Menus


--------------------

ASSEMBLAGE 23 FOLYTATÁS - EARLY, RARE AND UNRELEASED

Az ASSEMBLAGE 23, 2007-es Amerikai "Meta" turnéjára a 23db Records kiadott egy korlátozott példányszámú CD kollekciót a rajongók számára, a korai számaikkal, melynek címe "Early, Rare and Unreleased: 1988-1998". A CD feldobta a rajongókat, és villámgyorsan elfogyott( esetleg még néhány rajongótól letölthető digitálisan). A zenekar örömmel jelenti be, hogy ennek a kollekciónak a második  része is kiadásra kerül február 10-étől (ez a tervezett megjelenési dátum, de még változhat), szintén a 23db Recordsnál. Ahogy az első kiadás, ez a cd is kiadatlan ASSEMBLEGE 23 anyagokat fog tartalmazni, egészen 1988-tól (tartalmazza a nehezen megtalált Psychedelic Furs feldolgozást, a "Love My Way"-t is), minden dal újra fel lett véve, a legújabb technikák és hangzások felhasználásával készültek el, a maximális minőség érdekében. A kiadvány ezer példányra van limitálva, tehát ne tétovázzatok beszerezni a saját példányotokat, mert akik előre megrendelik az anyagot, megkapják 2 héten belül. A számlista a következő:

01. Eschatology (1994)
02. Beneath the Silence (1989)
03. Graverobber (1992)
04. Black Day (1988)
05. Relationshit (1994)
06. Untitled (1995)
07. From Darkness Comes Light (1992)
08. Mary Behind the Counter (1994)
09. Alone (1992)
10. Love My Way (1998)
11. Psychotic (1995)
12. Pain (1995)

--------------------

THE PRODIGY - ÚJ SINGLE, ÚJ VIDEO

A múlt héten szombat késő éjszaka debütált a Channel 4 (UK) csatornán a THE PRODIGY új kislemezéhez, az "Omen" -hez tartozó videoklipp. A kislemez február 16-án jelenik meg, és az "Invaders Must Die" nagylemezt hivatott beharangozni.








CD Single (HOSPCDS02)
1. Omen  (Edit)                       
2. Omen (Noisia Remix)               
 
12” Vinyl (HOSPT02)
1. Omen  (Noisia Remix)               
2. Invaders Must Die (Chase And Status Remix)
 
Digital Bundle (HOSPDLS02) / INDIVIDUAL TRACK DOWNLOADS
1. Omen (Edit)
2. Omen (Herve's End Of The World Remix) – Exclusive to iTunes
3. Omen (Noisia remix)
4. Omen (Extended)
5. Omen (Instrumental)

--------------------

IMPACT PULSE - REMIX EP

Az Advoxya Recordsnál február vége / március eleje körül fog kijönni az új IMPACT PULSE lemez, ami egy remix ep lesz, és a Remix Module's cimet viseli majd. A lemezen két vadonatúj dal lesz, illetve remixek. A remix készitők között olyan neveket találunk mint: BLANK, MASSIV IN MENSCH, DISHARMONY, DIFFUZION, DJ KRAAK ... stb.

   



--------------------

DIARY OF DREAMS KILENCEDSZER

Az első számú német dark-wave banda a DIARY OF DREAMS bejelentette az új stúdió lemezük megjelenését. A lemez a kilencedik lesz a sorban, és március 13-án fog megjenni. A lemez nevét jó szokásukhoz híven, most sem árulták még el.






--------------------

CODE 64 ÚJ ANYAG, ÚJ ÉNEKES ...

A CODE 64 Bjorn Marius Borg személyében új énekesre talált, és jelenleg a stúdióban dolgoznak egy új anyagon. Részletek néhány új számból elérhetők a banda mySpace oldalán. (http://www.myspace.com/code64)
A srácok remix készítésbe is fogtak, a svéd RUPESH CARTEL új kislemezéhez, az "oh no oh no" -hoz készítenek mixeket, melybe a RUPESH CARTEL mySpace oldalán bele lehet hallgatni.




--------------------

DEPECHE MODE: SOUNDS OF THE UNIVERSE (sajtóanyag)



A stílusteremtő és a slágerlistákat ostromló electro legenda, a Depeche Mode ismét visszatér. Az együttes büszkén jelenti be várva-várt új stúdió albuma, a 'Sounds Of The Universe' április 20-i megjelenését. Az album a Mute Records (EMI Music Hungary) gondozásában lát napvilágot.

Egyszerre eklektikus és energikus, az új nagylemez az elmúlt évtized leginkább elkápráztató és stílusában leginkább változatos zenei anyaga lett. A felvételek Santa Barbarán és New York városában készültek. A Depeche Mode ezúttal a hagyományos elektronikus hangszerek világába tér vissza. Analóg szintetizátorok és dobgépek egyvelege egészíti ki azt a futurisztikus-retro élményt, amelyet az album nyújt. A dalszövegben megtalálható minden az együttesre oly jellemző elszenvedett gyötrődés, némi nyíltan vállalt fekete humorral megspékelve - talán érezhetőbben, mint eddig bármikor.

Akár a 'Playing The Angel' (2005) stúdió albumon, a 'Sounds Of The Universe' nagylemezen is megtalálhatóak mind Martin Gore, mind pedig Dave Gahan dalai. Martin dalai mellett -aki az együttes elsődleges dalszerzője- ott vannak Dave dalai is - aki tehetségét két szóló albumon is bontogatta már.
Dave mára méltán érdemelte ki a másod hegedűs dalszerző szerepét az együttesben. A kiadvány kapcsán az együttes újra egyesítette erejét korábbi producerével. Ben Hillier (Blur, Doves, Elbow) az időtlen hangzás megalkotásában volt az együttes segítségére.
Az első kislemezes dal, a 'Wrong' szinte azonnal magával ragadja a hallgatót váratlanul szaggatott kezdő kiáltásával. Túláradó lüktető ütemek, sivító szintetizátor hangok és Dave túlharsogó kántálása. A 'Wrong' mintha máris egy Depeche Mode klasszikus lenne. További kimagasló számok a lemezről; Martin lágy vonalú, Scott Walker-szerűen halkan dúdolt érzelmes lounge jellegű balladája, a 'Jezebel'.
A sci-fi gospel-blues himnusz, az 'In Chains', vagy a 'Hole To Feed', amely a modern elektronikát egyesíti egy, a tánc parkett robbantó és csont pörgető Bo Diddley-szerű ütemmel.




Hozzászólások

2009 január 20. - 13:02  [1]
meklod
 
biztos velem van a baj, de sajnos az új DM album producere ismét nem Alan Wilder... mondjuk 1 Gareth Jones v. Flood névre felcsillant volna a szemem, így csak legyintettem

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu