Xotox interjú

A németországi székhelyú XOTOX ténylegesen a Hard tech/ ritmusgazdag powernoise stílus egyik vezető képviselője. Andreas Davids agyszüleménye rejlik emögött az érdekes project mögött, aki gazdag diszkográfiát tudhat magáénak a német Pro Noize kiadónál.
Előző kiadványai, mint a "Psi" vagy a "Nasse Wande" elfogytak, és rég nincs utánnyomásuk, ezért a denveri központú vendetta-Music kiadó megállapodott a proNoize-val egy "best of…"kiadvány megjelentetéséről, melynek címe "Hyperactive". Több információra volt szükség, így hát bemutatjuk nektek magát Andreast és az ő zenéjét…. (folytatás beljebb ...)


Chain D.L.K.: Üdv Andreas, bocs hogy valaki megjegyzi: úgy gondolom, a XOTOX nevű projected egyike a vezető bandáknak ebben a minimal harsh EBM/Powernoise zenei stílusban, amit te és a kiadód, a ProNoize teljes szívvel és magas szinten műveltek. Hogy kicsit visszatekintsünk a korai évekre, kérlek meséld el, hogyan írtál alá Frankkal és az ő Dark Dimension kiadójával, és ennek a történetnek a kapcsán melyik részeken változtatnál utólag, ha visszaforgathatnád az időt?
XOTOX:. 2002-ben egy jó barátom lejátszotta Franknak az "Eisenkillert" és tetszett neki a szám, aztán felhívott, hogy megkérdezze, érdekelne-e hogy kiadjak egy lemezt- így kezdődött a kapcsolat…Az "Eisenkiller" eredetileg magam által kiadott dal volt a "Silberfieber" CD részeként. Nem változtatnék semmin…valójában…zeneileg mindig azt teszem, amire szükségem van, és mindig is ezt az utat fogom követni. Ez az saját kifejezésmódom és nagyon örülök, hogy van egy ilyen jó partnaram ebben, mint Frank.

Chain D.L.K: Beszéljünk most inkább az utolsó stúdióalbumodról, az "In Den Zehn Morgen"-ről, ami rengeteg meglepetést rejt a kísérletezős zenei utadon haladva. Először is, mi történik " a tíz reggelen" és mit szerettél volna kifejezni ennek az albumnak a tematikájával?
XOTOX: Ezzel az albummal leírtam az elme, az ember és a természet pusztulását a saját szemszögemből. Valami valahol mindig elpusztul, és pusztulás nélkül semmi új nem fejlődhet ki.

Chain D.L.K.: Az "In Den Zehn Morgen"-en rengeteg "kívülálló" szerepel, olyan zenészekkel való összefogásaid által, mint Thomas Rainer a Nachtmarból, vagy az énekesnő Lahannya, de említhetném a szokatlan nyelven íródott szövegeket is ("Czarny Las"), mint furcsaságot. Úgy látod érdemes próbálkozni ezekkel az átfogó kisérletezésekkel, hogy általuk felfedezd a különböző stílusokat?
XOTOX: Nézd… a másokkal közös dalok óriási dolgok, felfedezhetünk általuk rejtett fiókokat a különböző stílusokban és hangzásokban, amelyek beépíthetők a saját projectjeimbe és az a helyzet, hogy igazából mindenféle zenei alkotó folyamatnál érdekesek lehetnek ezek a dolgok szerintem.

Chain D.L.K.:
Azt is meg akartam kérdezni, hogy miért csináltál még két részt a "Winterblut" dalodhoz? Mintha mindkettő különbözne az eredeti verziótól, amiben Jan L. énekel.
XOTOX: A "Winterblut" az elme és a szív hidegségét írja le az emberi léten keresztül…a "Winterblut 2: Eiszeit" (Eiszeit = jégkorszak) az emberi élet pusztító hűvösségét írja le a születéstől a halálig,  a "Winterblut 3: Ewiges Eis" (Örökkévaló jég) pedig az emberek egymástól való elhidegülését mutatja be az egész világon.

Chain D.L.K.: Hogy annyi banda a stílusban, te is szerepeltetsz egy remixet a lemezen, hogy megnöveld aaz album játékidejét. De a legtöbb kollégáddal ellentétben te egy ismeretlenebb remixkészítőnek adtál lehetőséget. Miért? Merthogy Phil J. a Steinkindból meglepett, mivel a Steinkind zeneileg igencsak messze áll a te stílusodtól. Milyen szempontok szerint választottad őt, hogy az albumodon szerepeljen?
XOTOX: Nem arra gondoltam, hogy ezzel a remixel töltsem ki az album játékidejét- nem az volt a célja, mint a megszokott remixeknek. Érdekes számnak találtam ezt a mixet, ami egy klubos verziója a "Verlust" dalnak. Azért választottam Philt, mert mindenekelőtt egy rendes srác és szeretem a Steinkind stílusát, valamint biztos voltam benne, hogy Phil egy igazán fogós EBM-szerű mixet fog készíteni.
 
Chain D.L.K.:
A XOTOX amerikai rajongói számára speciálisan megjelentettél a Vendetta-Music kiadónál egy "Hyperactive" című best of albumot. Miért ez a válogatás, és mennyit foglalkoztál a számok kiválasztásával erre a lemezre?
XOTOX: Kaptam egy javaslatot mindkét kiadótól a számok listájával kapcsolatban és együtt jutottunk egy megállapodásra…szóval nem volt komplikált a történet ;-)

Chain D.L.K.: A "Hyperactive" két kiadatlan dalt tartalmaz, melyeknek címe "Offizium" és "Degeneration". Ezek érdekesek lehetnek az európai hallgatók számára is. Mit kell tudni ezekről a számokról, külön erre a kiadványra készültek?
XOTOX: Igen, ezeket külön ehhez a válogatáshoz rögzítettem.

Chain D.L.K.: Mi a helyzet az élő fellépésekkel? Vannak turnétervek, esetleg az Államokban is tudsz valamit kezdeni?
XOTOX:. Pár dátum már alakul az idei évre, de rengeteg a terv pillanatnyilag, és nem tudok még semmi konkrétumot.

Chain D.L.K.: A mindennapi életed része a zenészlét. Kérlek, vezess be a részletekbe, mik a hobbijaid, milyen az érdeklődési köröd?
XOTOX: Van egy köznapi munkám, mint üzleti ügyintéző, amit nagyon szeretek csinálni…A zenén túl az érdeklődési köröm és a hobbyjaim a filmek, a jó könyvek és az ilyesmik. Nincs túl sok szabadidőm, de próbálok lehetőleg minél többet foglalkozni ezekkel. Mit értesz "részletek" alatt? A magánéletemet? Szóval… Házas vagyok (a feleségem az a lány, aki mellettem áll a színpadon) ;-)

Chain D.L.K.: Kérlek világosíts fel minket az elkövetkezendő terveidről, szeretnél kiadni valamilyen új anyagot?
XOTOX: Éppen egy új EP anyagán dolgozom…

Chain D.L.K.: Végszóként mit illesztenél ennek az interjúnak a végére?
XOTOX: Nagyon hálás vagyok mindazért, ami a múlt évben( 2008) történt. Csodálatos év volt számomra, és tudom ki tette ilyenné..TI! Nagyon, nagyon köszönöm minden rajongómnak…És remélem, ez így folytatódik!

Forrás: http://www.chaindlk.com 

 

 

Hozzászólások

2009 március 08. - 19:55  [1]
funkerhtk
 
A Xotoxos Roboterkrieg [:SITD:] Remix VERHETETLEN!!!!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu