ESCALATOR - Out of My Ego

Az EK Product első kiadásaként ma jelent meg az ESCALATOR "Out of My Ego" című új lemeze. A kiadvány az 1994-ben megjelent "Arbeit" után az első igazi ESCALATOR album.
Az 1988-ban alakult budapesti - mára már kultikussá vált - EBM duó hangzását az évek során mindvégig a KRAFTWERK, a CLOCK DVA, a FRONT 242, és a FRONT LINE ASSEMBLY határozták meg. Magyarországon a nyolcvanas években az elsők közt voltak akik ilyen jellegű ipari zenékkel kísérleteztek. Zenéjüket intelligens robotzeneként kezdték definiálni.
Első zenei anyagaik, a "No Accoustic Music", "Human Experiments", a "Coxitis", "Helicopter" otthon készített demók voltak, kísérletezgetés termékei. Sikerült bejutniuk a Nagy Feró által támogatott tehetséges kezdőzenekarok körébe, és első kazettájuk - a "Helicopter" - is ennél a kiadónál jelenik meg 1992-ben. ( ... tovább )

ESCALATOR - Out of My EgoNem sokkal ezután, 1993-ban az EMI-QUINT ad hátteret egy új anyag elkészítéséhez. Ez lett az "Antropologia", ami az igazi áttörést jelenti az ESCALATOR számára. Szövegeiben előtérbe kerül egy dehumanizált világ képe, melyben a gépek átveszik a kontrollt az elkorcsosult, hanyatló emberiség fölött. 1994-ben egy újabb anyag áll össze, az "Arbeit". Az album jelentősen eltér az eddigi munkáktól. Sokkal zajosabb gépek vívnak benne zaklatottabb harcot, klasszikus zenei elemek, háborús indulók, rádióadókból rögzített foszlányok, gregorián kórus teszik az "Arbeit"-et hangulatilag izgalmassá, kíméletlenül töredezetté és energikussá.

A 90-es évek végére az ESCALATOR váratlanul eltűnik a zenei színtérről, majd hosszabb szünet következik. 2000-ben megjelenik egy 10 éves időszakot felölelő válogatásalbum, amelyen a korábbi lemezek vezérszámai mellett eddig kiadatlan felvételek is megjelennek.
2003-ban az ESCALATOR újjáéled. Megjelennek a weben, fellépéseket szerveznek és új számokon dolgoznak. 2008-tól külföldön is rendszeresen fellépnek, melynek eredménye a EK Product-al való együttműködés is.
 

ESCALATOR - Out of My Ego – EKPCD001
Tracklist
01. Bad Constellation
02. Rew Stop Play
03. Out Of My Ego
04. Deeply Buried Psychosis
05. Shut Me Off
06. Strike
07. Biological Countdown
08. Gépek lesztek 



http://www.escalator.hu

(A biográfia az index fórum alapján lett összeállítva: Tano-735)

Hozzászólások

2011 január 25. - 20:34  [1]
vandyke
 
Gyerekkori nagy kedvenc! Azóta én is és ők is felnőttek :)) Csak így tovább!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu