A Lánchíd Rádió legújabb zenei műsora

Csütörtökön este 10-től 11 óráig a Lánchíd Rádió Célpont 100.3 című műsorban egy-egy DE/VISION, COVENANT és BLACK NAIL CABARET szám lesz hallható beszélgetéssel együtt, beharangozandó a február 19-i rendezvényt.
Emellett természetesen a szcéna más együtteseitől is szemezgetnek majd a szerkesztő - műsorvezetők: Hauber Zsolt és Zimon András.
A frissen indult adás hétről-hétre az FM 100.3-as frekvencián fogható és online is meghallgatható majd a rádió weblapján.
( ... tovább )

A Hír TV Célpont című műsora egy formabontó magazin, ehhez pedig ki kellett találni egy hozzáillő zenei keretet is. A műsor mozgalmas képi világa már hosszabb ideje igényt tartott egy megfelelő zenei körítésre, gyakorlatilag ennek eredményeként született meg az a széles zenei skála is, amellyel hetente várjuk a kedves hallgatókat” – mesélt a műsor gyökereiről az MNO-nak Zimon András, a Célpont FM 100.3 egyik műsorvezetője.

Elmondta: a Célpont rengeteg nézői levelet kapott a benne szereplő zenékkel kapcsolatban, így pattant ki Szikszai Péter (a tévé vezérigazgató-helyettese) fejéből a rádióműsor létrehozásának ötlete.

Szándékuk szerint intenzív, rendkívül változatos kínálattal jelentkeznek majd hétről hétre. A csütörtök este 10 órakor kezdődő műsor stílusvilága az indusztriálistól a technóig terjed majd, egyszóval az adást hallgatók egyfajta időutazáson vehetnek majd részt. Mint kiderül, a Célpont FM 100.3 alkotóinak pontosan ez a célja.

A közel egyórás műsorban három zenei blokkot képzeltünk el, ezeket rövidebb beszélgetésekkel szakítjuk meg. A bejátszott muzsikák a 80-as évektől indulnak, és el szeretnénk érni egészen napjainkig, a hallgatókat zenei időgépbe ültetve ezáltal” – fejtette ki Zimon András.

A kezdőlépést tehát megtette a Célpont FM 100.3, de vajon mi tartja majd itt a hallgatókat hosszú távon? „Az, hogy egyedülállók vagyunk a jelenlegi rádiós palettán. Azok, akik odavannak az elektronikus zenéért, jelenleg nem találnak hozzánk hasonló műsort, mi ugyanis képesek leszünk összeverbuválni ezt az egész generációt. Igen, arról a generációról beszélek, amelyik anno kis klubbokban tombolt erre a muzsikára. Ők most csütörtök esténként beizzíthatják a készülékeiket, mert mi jövünk. Az ő generációjuk ugyan felnőtt, de mi visszahozzuk nekik a múltbeli érzéseket, és persze a jelen hangjait is lejátsszuk majd” – ígéri a műsorvezető. Úgy fogalmaz, ő a rockért is megőrül, de a blokkok közti beszélgetésekről megjegyzi, „sztorizgatni nem csak a rockzenéről lehet”. Ez biztos. Az pedig garantált, ha a műsor valóban képes lesz megszólítani az elektronikus zenén felnőtt generációt, a hallgatottság az egekbe szökik majd.

A csütörtöki adás vendége a Depeche Mode Klub korábbi szervezője, Fekete István lesz.

A műsorkészítőket a címen keresztül érhetik el a hallgatók.

(Lánchíd Rádió/MNO)

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu