NAMELESS CITY koncert a Szigeten!

2011.08.13.-án NAMELESS CITY koncert lesz a Szigeten, a Cökxpon Ambient Sátorban. A koncert az „At The Mountains Of Madness” címet viseli, a 2010. december 1 -én megjelent album címére utalva. Természetesen ez jelzi, hogy főképp ennek az albumnak a bemutatója lesz, de más szerzemények is helyet kapnak a set-ben.

Akik nem ismernék a NAMELESS CITY-t, azoknak jöjjön itt egy rövid biográfia a zenekarról:

A NAMELESS CITY, 2009. elején jött létre az INDUSTRIAL WAVE STUDIO egyik oldalhajtásaként. Stílusában a dark ambient, a chill out, és a down tempo dominál, ami néhol ipari elemekkel is keveredik. Az új projectben Renner „Peti” Péter a H.P.Lovecraft művei által inspirált szerzeményeit gyűjti egy csokorba. A névválasztást is Lovecraft ihlette, ami egy 1921-ben megjelent novellájának a címe, illetve egy a műveiben gyakran felemlegetett város neve is.

NAMELESS CITY
Peti a zenéléssel, zeneszerzéssel 1993 óta foglalkozik, bár első kísérletezései, saját bevallása szerint, nem igazán nevezhetőek mérvadó zenének. Azóta sok év eltelt, és mondhatjuk úgy is, hogy ez a kis „kedvtelés” egyfajta hobbivá nőtte ki magát. Stílusát tekintve, a szintipop-tól, az ambienten át, az industrialig, sok mindent kipróbált. Olyan zenekarok voltak rá hatással, mint a KRAFTWERK, a DEPECHE MODE, a FRONT 242, a FRONT LINE ASSEMBLY, és a DELERIUM. 1997-ben, két barátjával (Zádor Andris, és Méhes Attila) megalapította az INDUSTRIAL WAVE STUDIO-t. Első igazi elismerését 2000-ben kapta, mikor felkerült Kovács Ákos „Keresem az utam” című remixlemezére, mp3 formátumban. 2001-re az INDUSTRIAL WAVE STUDIO feloszlott, azaz Andris, és Attila kiszállt belőle, és a project bekerült a fiók mélyére, ahonnan csak 4 év múlva került ismét elő.


A rá következő éveket zenei kísérletezgetéssel töltötte, majd 2007-ben az interneten rátalált Intrendent-re, akinek elküldte az addig elkészült szerzeményeit. Ennek eredményeként került fel a 2007-es Electro Arc Compilation Vol.1-es lemezre, majd 2008-ban a NetWare Responsibilities válogatás lemezre (ezeken a lemezeken az INDUSTRIAL WAVE STUDIO-val szerepel). 2009-re végül már annyi H.P.Lovecraft által inspirált zeneszáma gyűlt össze, hogy már szinte adta magát az önálló project létrehozása. A NAMELESS CITY 2010. December 1-én, a Limitless Audio gondozásában megjelent első albumának a címe, a szintén H.P.Lovecraftra utaló „At The Mountains Of Madness”.

NAMELESS CITY

2011. február 25-én jelent meg az Electro-Arc kiadó gondozásában egy válogatás album „Net Ware Victory Monuments” címmel, amin a NAMELESS CITY „Stampede” című műve is helyet kapott. Márciusban fellépési lehetőséget kapott a Cökxpon Ambient Társaságtól, a 2011 augusztusában megrendezésre kerülő Sziget fesztiválon, az Ambient sátorban (2011.08.13. Szombat 23:00 – 23:45).

Május 27-én jelent meg a „Music For The Rising Sun: Part II” válogatás, aminek az 5-ik száma a NAMELESS CITY – The Past című szerzeménye. Ez a válogatás a Japán földrengés, és Cunami áldozatainak megsegítésére jött létre. Az anyag összes bevételét erre fordítják.

A zenekar elérhetőségei:

Hivatalos weboldal: http://www.namelesscity.eu
Facebook: http://www.facebook.com/pages/Nameless-City/
Soundcloud: http://soundcloud.com/nameless-city
Mail:

Az első albumot innen lehet ingyenesen letölteni:
http://limitless-audio.com/blog/2010/12/01/limitless-015-nameless-city/

NAMELESS CITY
 
 

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu