Dr. Beat koncert a TV-ben!

A Dr. Beat a nyolcvanas évek végének emlékezetes szinti-pop, electric body csapata újra összeállt, s új dalokkal és kitűnő koncertjével jelezte, hogy remek a folytatás! (A38)
A műsor 2011. július 17-én 02:05-kor vasárnap (már hétfő!) az M1-en lesz látható, a Koncertek az A38 hajón című műsor keretén belül.

Bár a Dr. Beat pop pályafutásuk rövidre sikerült (1987 - 1991, egy bakelit album: Dr.Beat, a második már elkészült lemez nem jelent meg) mégis az eltelt közel 20 év alatt sokan nemhogy elfelejtették őket, de az egyetlen megjelent bakelitjük szinte "kult" lemezzé nőtte ki magát a kilencvenes-kétezres években, így ma is keresett korong a hazai lemezbörzéken. Ez a legendás lemez újra megjelent CD-n, természetesen remastering-elve, egy-két bónusz track-kel.
Miután a zenekar '91-ben felfüggesztette tevékenységét, a tagok a művészetek más területein kalandoztak. Garam Péter zeneszerző - billentyűs az USA-ba távozott, L.A-ben dolgozott több hangstúdióban hangmérnökként, stúdiózenészként, sőt, producerként, többek között Randy Walkerrel, Janet Jackson billentyűsével. Ezután visszatért Európába, drum 'n' bass-t csinált Londonban és Budapesten. Angliában kb. 80 kiadvány producere ill. hangmérnöke, együtt dolgozott Decoderrel, a híres Kosheen zenekar gitárosával is.
A másik tag SZIKO szövegíró-énekes eközben hobbiját, a fotózást helyezte előtérbe, és elismert fotóssá vált Magyarországon elsősorban zenei, divat és art vonalon. Majd újra együtt a kilencvenes évek közepén a Dr.Beat név alatt publikáltak pár dalt drum'n'bass stílusban (Future Sound of Budapest), de a karriert másodlagosra véve akkor maradtak studiózenekar.
Hosszabb szünet után 2006-ban kezdtek dolgozni az új albumon. 2008 tavaszán volt a "comeback" party, amely meglepően sok érdeklődőt vonzott be dacára a közel 20 év kihagyásnak. Azóta több kisebb bulit már csináltak országszerte. Akik esetleg voltak annak idején Dr.Beat koncerten, azok tudják mit várhatnak: szegycsont repesztő szinti basszusok és sequenzer trackeket ötvözve popos dallamvezetéssel és rockos-dinamikus színpadi előadásmóddal. (A38)

Tagok:
Garam Péter zeneszerző - billentyűs
SZIKO szövegíró - énekes.

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu