Covenant / Client / Rotersand in Wien 2006.02

Fehér Peugeot 206-os, Blaha Lujza tér, 15:00 óra vasárnap. Elindulunk, hárman ( Gothpunk, …lolita…, Davina ), kezdésnek egy dallamos The Mission albummal a kocsiban, némi borocskával, és igazi jóságos ágyaspálinkával (ecsédi barack aszaltkörtén és barackon ágyazva) …lolita… jóvoltából. Száguldás autópályán, be Gyorbe, ahol még két útitársunk csatlakozik hozzánk - Strange és SoulCatcher - további szolo alapú nedukkel . . . .
Szöveg: Davina
Fotók: ...lolita...

Határnál ráeszmélés arra, hogy egyik útitársunk iratai bizony nincsenek ám jelen a kocsiban, ezért gyors átcsempészés a határon – megjegyzem senki emberfia nem állított meg minket, és nem szólított fel az irataink felmutatására – majd irány a Planet Music . Megérkezéskor ismét liquid jegyüzér vár minket, hogy átnyújtsa jegyeinket (már aki rendelt annak mindenképpen).

Mi is lecsattogunk a lenti terembe, ahol egybol a Merchandise pultot rohamozzuk meg. Strange kolléga begyujt egy pólót, mi semmit – mert csórók vagyunk -, közben találka további magyarul beszélo társaságokkal, mindenki pozíciót ismertet. Arra leszek figyelmes hirtelen, hogy a Rotersand már a színpadon izzítja a közönséget. Megállapítom magamban , hogy kissé talán túl van hangosítva, rezeg a szellozorendszer, kissé recseg a baloldali hangfal.
És akkor most itt kijelentem, hogy nem ismerem a Rotersandot, nem is láttam még oket éloben . . . . . ezért a véleményem biztos nem lesz elég objektív . . . . . nekem eros középszintu zenekarnak tunt így elsore, viszonylag jó, táncolható számok, kissé fura színpadkép, amit nekem a szintis idéz elo azzal, hogy kijön elore énekelni a maga módján. Egyébként igencsak jó hangulatot teremt a halvéru labancoknak, akik ennek ellenére azért egyhelyben állnak, és néznek, mint a moziban. A mellettem álló Strange közli velem, hogy egyre jobb koncertet ad a banda, kimondottan javuló tendenciát észlel. Elég keveset játszanak, negyed tízkor már le is mennek a színpadról, elso látásra/hallásra mindenesetre tetszik, jó kezdés, rendesen felpörget.




Nem úgy a Client, aki véleményem szerint elég lapos eloadást produkál, slágerekkel tuzdelve is úgy érzem menjünk inkább ki alkoholos tartalmú folyadékot begyujteni. Itt találkozás sgotha-val és társaival. Az, hogy nem is írok többet a Clientrol, - talán még annyit, hogy erosen playback szagú a dolog – azt hiszem mindent megmagyaráz. Nekem csalódás, erotlen, mintha videóklippet néznék, túl mu, túl gyenge. Tavalyi WGT-n jobbak voltak sokkal.

( és most lehet megkövezni . . . . de csak miután megfújom a sípot;D . . . )




Fél tizenegyet mutat az órám, mikor úgy döntünk elfoglaljuk mi is a helyünket az elso sorban bal szélen. Itt gyors üdvözlés Proféknak, akik középen helyezkednek el, és mutatják, hogy ugye kenjük-vágjuk majd. Már sötétbe borult a színpad, csak arra várunk, hogy végre elkezdodjön.

Innentol kezdve nem tudok már semmi plusz dolgokra odafigyelni, pedig kéne, csak magával ragad a lendület, amivel kilépnek a színpadra, és máris röpít messzire. Eloször Joakim a baloldali szintihez, majd Eskil középre és végül, de nem utolsó sorban Clas is megjelenik, tolem nagyon jobbra. Kezdés új nótákkal, meg is lep, - mivel az új album nekem kissé gyengusz – milyen erovel szólnak az új számok. A közönség is mozgékonyabb, bár még mindig nem az igazi. Az elso igazi tömegmozgást a Bullet váltja ki ami talán a harmadik szám lehet. Clas folyamatosan kimászkál a szintetizátora mögül és énekel Eskillel. Joakim nagyjából egyhelyben végez táncszeru mozgást, egy kis tologatható állvánnyal változtat helyet idonként. Eskil mikrofonállvány nélkül, folyamatosan táncol a számok alatt , én kicsit félek is , és izgulva nézem nem akad-e bele a lába a mikrofonkábelbe. Az új számok láthatóan sikert aratnak, a régiek meg egyenesen hergelik a közönséget. A színpadról is árad a jó hangulat, a zenészek sokat mosolyognak. Egy-egy olyan slágernél , mint például a Leiermann már úgy néz ki , ettol jobban nem lehet fokozni a dolgot. Aztán bemutatják, de lehet. A Ritual Noise olyan, mintha ezer éves szám lenne, a közönség elso soraiban egy emberként éneklik végig, majd Stalker után lemenni, no ez a kész. Nem is engedi oket a közönség, visszhangzik a terem a „We make ritual noise” össznépi kántálásától, valamint a tapsvihartól.
Nem kell sokat várni, visszajönnek , és következik egy kis móka a Happy Man miatt, valahogy ezt a számot nekünk sem sikerült komolyan venni, és Strangre ibizagót barátommal improvizáltunk is egy kellemesen mulatságos tánckoreográfiát. Annyira belefeledkeztünk a kis táncunkba, hogy észre se vettük, Joakim körülbelül 2 perce szakad rajtunk a röhögéstol, majd mikor elvigyorodtunk, mutatta, hogy királyságosan nyomjuk ám. Természetesen nem maradhatnak el az olyan kötelezo számok, mint a Call The Ships To Port, vagy a Dead Stars. Viszont lemarad egy olyan nóta, amit eddig játszottak, a We Stand Alone (szerintem, de lehet én vagyok a hülye), továbbá az énekes bejelent egy számot - One World One Sky - amit eddig viszont nem játszottak ezen a turnén állítása szerint. Ez azért elég nagy gesztusnak bizonyul, a közönség érzi is , hogy valami különlegeset kap ma estére. Lassan kezdem azt hinni, hogy sosem lesz vége, megint el , majd két szám, majd megint el, majd két szám . . . . . .

Végül is háromszor sikerül oket visszatapsolni, amit láthatóan ok sem bánnak, és utoljára is olyan arckifejezéssel hagyják el a színpadot sok-sok köszönés közepette, hogy úgy érzem, talán még egyszer visszajönnének . . . . .



De nem nincs többé vissza , vége van, én szomorúan elvonszolom magam a kordomtól, majd meglátom, hogy szinte máris kijöttek, és beszélgetnek a rajongókkal. Gyorsan el is kapjuk a jópofa szintist, és kérünk egy közös fotót. O egybol megjegyzi, hogy great support, and nice dancing. Mi rögtön mondjuk is hogy fantastic concert. Hamar távoznak is , mi még kicsit bandázunk, majd végén go home, és szunya.


Talán még annyit megjegyeznék, hogy kis csapatunk tagjai derék rajongók módjára végi táncolták, sikítozták, és ugrálták a koncertet, Prof folyamatosan majd kiesett középrol az elso sorban, és többi magyar társunk is rendesen kitett magáért, ahogy hallottam.

U.I.: Ennyi tellett tolem így délután , lehet ám nyugodtam kritizálni, fikázni , stb ;)))))

Itt egy körülbelüli setlist liquid és Prof jóvoltából:

Greater Than The Sun
spindrift?
bullet
prometheus?
the men (ext.)?
we stand alone????
20 hz
Der Leiermann
ritual noise
stalker

brave new world
call the ships to port

happy man
dead stars

One World One Sky
babel

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu