Sheep on Drugs & Sputnik2 - London

Mit csináljon az egyszeru ember, ha nem tud elmenni a szomszédba (konkréten Bécsbe) élete egyik meghatárózó zenekarának koncertjére? Elmegy Londonba két hónappal késobb. Ezután a picit fellengzos bevezetés után csak még arrogánsabban lehet folytatni, úgyhogy  Motyó  beszámolójához olvassátok csak tovább...

Ha valakinek a Sheep On Drugs (SOD Myspace)nem mondana semmit - és persze vannak elegen - azok máris bezárhatják a browsert, vagy továbbklikkelhetnek, avval a tudattal, hogy nem ismerik az acid-punk-sleazy-rock angol úttöröit. Aki maradt, azoknak itt egy rövid már egy picit a homályos emlékezetböl csak körvonalasan megírt visszaemlékezésszerüség halvány probálkozása.

 
Az elözenekar a Sigue Sigue Sputnik (cyberpunk mind vizuális, mind zenei megteremtöi) utódzenekara, a Sputnik 2 volt. A kettes szám a folytonosságot, de valahol az újrakezdést is jelképezi (ha nem lett volna nyilvánvaló). A Sputnik 2 olyan elektro-acid-rock himnuszokat adott elö, mint a "21st Century Boy" (ami a 80-as évkben nagyon szájberként hatott), vagy a "Love Missile F1-11" , ezeket a számokat még a 80-as években a Sigue Sigue Sputnik formációval csinálták, melynek a basszusgitárosa Tony James késöbb a Sisters Of Mercy eladásilag legsikeresebb albumánk (Vision Thing) egyik zeneszerzöje volt. Na mindegy, mert ez az arc nem volt a színpadon, csak az énekes (Martin Degwille), meg egy páran, akik láthatóan csak alkalmi zenészek voltak. Martin picit öregesen, de profin leadta a müsort. Kötekedett a közönséggel, meg a keveröpultos gyerekkel, aki valszeg rosszkor indította el a "backing tape"-t.


Sputnik 2





A Sheep On Drugs, már jóval késöbb, a 90-es években alakult, avval a nem titkolt szándékkal, hogy a történelem legdekadensebb zenekarát hozzák létre. Mondjuk ez sikerült is, hiszen a 1993-ban meg is jelent a "Greatest Hits" c. albumuk kivesézete a csillogó-villogó vilag hátoldalát. (A "Hits" kétértelmü jelentésére szeretném felhívni a figyelmet). A két punk a jó zene készítése mellett még a heroin gyakori használatával volt elfoglalva, aminek az eredménye az lett, hogy ki lettek dobva a régi kiadójuktól (pedig az album jól ment), de szerencséjükre jött az Island , ahol megjelent az "On Drugs"-album, ami persze az ilyen mainstream kiadóknak, mint az iménti túl kemény falat volt, úgyhogy az Island is kirugta öket. Következett a független kiadós élet megint. Szóval a diszkográfiát mindenki meg tudja nézni a neten, úgyhogy inkább csak megemlítem, hogy Duncan X (az énekes) egy idö után a testében levö hernyó romboló hatása elöl menekülvén foglalkozást változtatott és régi hobbijának "szentelte" az életét, a tetoválásnak.

Lee Fraser (a gitáros/szintis) egyedül maradván sokáig terméketlenül ült Kaliforniában a Pigface bázisán, amikor egyszercsak összeszedte magát, rávette Duncan X -t, hogy énekeljen megint, és fölvették a F**K c. albumot 2005-ben, amit a fájlrendszerek a csillag kitüntetett szerepe miatt általában inkább "fuck"-ként jelenítenek meg, ha mp3-ban van meg. A "Fuck "-ról nem nagyon írt semmilyen sajtó, sem weblap, ami persze normális, ha belegondolunk, hogy kell a hely a rengeteg tehetségtelen és unalmas kezdö zenekar tömjénezéséhez. Nekem persze elhihetitek, hogy jó az album. Tele olyan lényeges témákkal, mint az ivászat, kábítószerezés, kurvák, meg az élet visszás oldala.


Sheep On Drugs





A koncerten sajnos nem Duncan X énekelt, hanem Lee , de az ö hangja - bár mélyebb - is remekül illeszkedik a SOD hangzásvilágába. A koncert maga nagyon bejött, sokak szerint az újonnan összeállt banda eddigi legjobb fellépése volt. A nem túl nagy számú közönség nagy örömrivalgással követte az elöadást. Lee egy egyszerü velencei farsangi maszkkal és börkabáttal jött a színpadra, de a koncert végére már csak egy szál pólóban volt, és csupa vér, hogy mitöl, azt nem tudom viszont.








Setlist: nem emlékszem, de mindegyik slágert leadták, mint a 14 Minutes of Fame, Motorbike, Mary Jane, From A to H, Let the good times roll, X-Lover, Life is a Bitch, Fuck This, Sleepwalker, Rip it Up, Machine Sex, stb.

 
Szöveg, Fotók: Motyó

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu