FLA - 2006.09.02 - München, Backstage

A Mera Lunás koncertélmény után kis társaságunk vonattal indult útnak egy 3 napos kirándulásra, melynek középpontjában a Front Line Assembly müncheni koncertje állt.

Szeptember elsején, pénteken reggel hárman vágtunk neki külföldiának –davi, eGr, wera – a Keleti Pályaudvarról. Délután fél kettokor az osztrák Wels-be érkezvén még volt idonk várost nézni, majd kb hat körül egy sörözo kerthelyiségében felszedtük Devin kollégát, aki vállalta, hogy kocsival elvisz minket a célállomásig, Münchenig. A városba tartó autópályán több akadály is hárult elénk – GPS felmondta a szolgálatot, dugó az autópályán -, de mindet leharcoltuk, és így kilenc körül Motyó háza elott le is parkoltunk. Vendéglátónk már az ajtóban várt minket, hamar lepakoltunk, majd egybol irány a müncheni éjszaka. Elobb egy kis kaja, majd egy helyi sörözo, Motyó egyik törzshelye, végül pedig egy hangulatos klub ahol a 80-as évek new-wave, dark és punk slágerei szóltak. Hajnal háromig roptuk az éjszakában, így másnap kissé késon kelve, délután vágtunk neki a városnézésnek. Órákat bolyongunk a belvárosban fotoapparattal a kezünkben, visszafelé még egy kis alkohol gyujtés, irány a lakás, átvedlés és alapozás az estéhez.






A Backstage-hez érkezve még jegyüzérkedtünk is, ugyanis Motyó kedvese Brigi mégsem tartott velünk, így az o jegyétol gyorsan megszabadultunk. A biztonsági or egybol rám szól, hogy ne vakuzzak, az alig nagyobb hely, mint a kultiplex levegosen teli, még lézengtek az emberek. Mire beléptünk már ment a Stromkern nevu elozenekar. Nem fogok tudni róluk oldalakat írni, igazából nem figyeltem annyira a koncertet, kissé electro-s, kissé future pop-os hangzás, olyan egy tucat banda. Nem is húzzák túl a koncertet, kb fél óra után le is mennek a színpadról.


STROMKERN






Színpad átszerelés, és most már gyülekezo tömeg, agresszív kopasz csapat a hátunk mögött, gondoltam is, hogy ebbol még baj lesz. Hamarosan már kezdenek megvadulni a várakozástól, rugdossák a kordont, és az együttes nevét ordítva várják, hogy végre elkezdodjön koncert. Mi is izgatottan várjuk, de szolidabban. Fények le, zene beindul, elkezdodött. Lassan jön elo a zenekar, egymás után lépnek ki a színpadra a tagok, természetesen Bill Leeb jön ki utoljára. Rhys Fulber persze megint sehol, de ezt elozoleg már tudtuk, így meglepetés nem ért. Azért kicsit sajnálom, hogy nem volt ott, de mindegy, ez van. Megpróbáltam fotózni, de a no vaku mellett még egy dolog nehezítette a dolgom, mégpedig a kopasz társaság lökdösodése, akik miatt hamar le is tettem a képkészítésrol, és inkább a kordonba kapaszkodva tomboltam tovább. A biztonsági emberek is észreveszik és egyenként kiküldik, akikrol úgy gondolják nem viselkednek koncerhez illoen. Bill végig olyan lazasággal nyomja, mintha valami reggae parti lenne, integet jobbra – balra, néha-néha ugrál egyet. Az össz extra a dobolás a Gun és a Mindphaser alatt, ami igencsak ütosre sikerült. A koncerten végig zúzunk, csak a lassú számok hagynak minket pihenni, egyébként a testünkben lüktettek a szigorú ütemek. Nem igazán lehet illetve nem tudom leírni részletesen, mert egy ilyen koncertet , ami magával ragadott és végig mozgásban tartott nem nagyon lehet még hová ragozni. Jó és örök élmény marad a társaságnak, mind a 3 nap, a kissé már fáradt vasárnap reggeli visszaút is. Továbbiakban beszéljenek helyettem a képek.



FRONT LINE ASSEMBLY












Körülbelüli setlist:

Buried Alive
Vigilante
Bio-mechanic
Dead Planet
Millennium
Maniacal
Unleashed
Backlash
Prophecy
Plasticity

ráadás:


Gun
Mindphaser


A koncert után nagy meglepetésünkre kijöttek a srácok, a dobos pl Nitzer Ebb-re ropta a küzdotéren, Bill is szépszámmal osztogatta az autogrammot és mindenkivel szívesen fotózkodott. Természetesen mi is elkaptuk oket egy ilyen körre.





Szöveg: davina
Fotók: davina & devin

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu