AMPHI FESTIVAL 2008 beszámoló

Az Amphi Fesztivál évről évre egyre jobban kitesz magáért, legalábbis ami a fellépőket illeti. Idén is igyekeztek maximumot nyújtani és kiszolgálni minden réteget. A népszerű Combichrist és Suicide Commando, Haujobb, Grendel és Noisuf-X, és a dallamosabb vonal képviselői, mint a Covenant és az And One mellett, olyan legendás régi bandák is helyet kaptak, mint pl. a Klinik, a Krupps vagy a Project Pitchfork. Az elszállósabb, sötétebb zene kedvelői számára is akadtak csemegék, hogy csak pl. a Das Ich-et, vagy a Diary of Dreamst említsem....

AMPHI FESTIVAL 2008

Számtalan honfitársunk döntött úgy idén, hogy ellátogat az Amphi fesztiválra, ami előre jó hangulatot sejtetett, azonban jó magyar szokáshoz híven, most is szanaszét sikerült elhelyezkednünk. Liquidék, Estee-ék, Gothpunkék, a győri brigád, Wednesdayágiék és még sokan mások képviseltették magukat MO. színeiben. Mi pedig masszív ivócimborákkal; Damilajával, Davinával, Csigusszal és Zolcsival indultunk neki a neméppen rövid utazásnak.

Az egyetlen bajom ezzel a fesztivállal, hogy a legközelebbi olcsó szálláshely (camping) is kilóméterekre van. Míg a többi fesztiválon a belépő magába foglalja a szállást, vagyis a sátorozási költségeket, és megoldott a helyszínen vagy közelben történő elhelyezés, addig ezzel ellentétben az Amphin, erről mindenkinek magának kell gondoskodnia. Igaz, hogy szép, kultúrált környezetben a Rajna partján, kellemes, rendezett helyszínen van, szőkőkúttal és virágkölteményekkel, de ez nem kárpótolja a "bármikor kidőlhetek a sátorba, visszamehetek egy pulóverért vagy egy korty vodkáért feelinget." Épp ezért mondanom se kell, hogy a múnicióink mindig elfogytak már délelőtt, és alig tudtunk a fesztiválig elbotorkálni, estére viszont már annál inkább elfáradtunk és szomjaztunk. Már nulladik nap megérkeztünk a kiszemelt kempingünkbe a délelőtt folyamán. Még alig szállingóztak az emberek. Tekintettel arra, hogy idén az Amphi volt az egyetlen fesztivál ahol már egy héttel előtte minden jegy elkelt, azt hittük, ennél sokkal súlyosabb helyzet fog fogadni. Persze ami késik az nem múlik. Elfoglaltuk a bázisunkat és irány a helyi supermarket, feltankolni a készleteinket a 3 napra. Estére csak egy esetleges Depeche Mode before party volt beütemezve, de mivel még aznap elfogyasztottuk a háromnapi készletünket, ebből persze nem lett semmi, csak egy laza örjöngés a kempingnél Wednesdayágiékkal és német szomszédainkkal, akikkel felváltva versenyeztünk, hogy kinek a kocsijából szóljon a Suicide Commando vagy a Grendel és társai.
 
Másnap kemény napnak néztünk elébe, már 12-re oda kellett volna érni a fesztivál területére,az olyan nagyszerű kezdőcsapatok miatt, mint például a Grendel vagy a Noisuf-X, vagy a Nachtmar. Mindegyik zenekar igen kedves a számomra de sajnos ezt mind sikerült lekésni. Egyrészt a korai "betárazás", másrészt a hosszú utazási procedúra és - a zárt kassza ellenére - meglepően hosszú vip-pass sornak is köszönhető. Ezeket a koncerteket azóta is sajnálom. Akik voltak, mind megerősítettek benne, hogy milyen kiváló élményekről maradtunk le.
Az a tény, hogy minden jegy elkelt, erősen beigazolódni látszott, ugyanis, a színházteremben már mozdulni sem lehetett, és ez nagyjából igaz volt a fesztivál egészére is. Hömpölygő ember tömeg mindenfele, kint és bent is. Fülledt, levegőtlen belső koncerteket láthattunk aznap, amit hol ki-be mászkálással a színházterembe kialakított bár részbe, hol pedig friss levegő után kapkodással a külső részen próbáltunk elviselhetőbbé tenni.
 
 
Az első amit érdemben láthattunk az a svéd modern synth duo, Anders Hagström és Yasmine "Yaz" Uhlinaz páros projektje, az Ashbury Heights volt. 2005-ben jelent meg első demojuk, ami a süllyesztőben landolt, majd pár hónapra rá szerződést kaptak az Out of Line-nál és karrierjük igen gyorsan felszökött. Azóta számos felkérést kaptak különböző koncertekre és fesztiválokra. A koncert igazából nem volt valami emlékezetes, lagymatag, erőtlen, semmi show feeling. Azt hiszem, hogy még fejlődniük kell e téren.

ASHBURY HEIGHTS

 

Setlist
01. Illusion
02. Morningstar in a black car
03. Bare your teeth
04. Die by numbers
05. Cry Havoc
06. Smaller
07. Stormbringer
08. Spiders
09. World coming down

Koncert:10/3

http://www.myspace.com/ashburyheightsmusic

Utánuk a Haujobb következett. A zsúfolt koncertterem eleve taszított minket, így épp hogy csak belenéztünk a koncertbe. A zenekar 1993 óta tevékenyekedik az industrial-electro szcénában. A Dejan Samardzi és Daniel Myer duo igen innovatív és termékeny, szinte minden évben kijöttek valamivel. Olyan előadók is remixelték őket, mint pl. cEvin Key a Skinny Puppy/Download-ból, Adi Newton of Clock DVA-ból, vagy a Mentallo and the Fixer. 1996-ban még egy Wumpscut vs. Haujobb "remix war" is napvilágot látott. Ezenkívül is számos jól ismert zenésszel müködtek együtt, és népszerűségük az idők folyamán sem fakult. A Metropolis Records szárnyai alatt sikerült jó pozíciót elérniük. Live supportként Achim, Ribi és Alex -dob, synth, noise, stb.- is hozzátartozik a zenekarhoz. A Haujobb zenéje elég változatos, néha elborult, de mindenképp közönségcsalogató, nem volt kétséges a jó produkció. Színpadon is megállják a helyüket és ezt szerintem a közönség is így gondolta.

HAUJOBB


Setlist
01. Anti-Matter
02. World Window
03. Unseeing
04. Dream Aid
05. Penetration
06. Yearning
07. Eye over You
08. The Noise Institute
09. Subsonic
10. Boom Operator

Koncert: 10/8

http://planetmyer.de
http://www.myspace.com/haujobbmusic

A tömeg nem akart szűnni. Kicsit már frusztráltak voltunk a folytogató fülledtség és az emberinvázió miatt, ezért a Tactical Sekt-et már inkább kihagytuk. Belenéztünk a Covenantba, ami végre szabad levegőn a nagyszínpadon volt. Kellemes, dallamos zenéjük, most nemigazán fogott meg, valahogy egyáltalán nem voltam rájuk hangolódva. A színpadon Eskil Simonsson a frontember fehér öltönyben és kalapban, igazi gentlemanként próbálta elbűvölni a közönséget, akik egyébként tényleg vevők voltak rá. Daniel Myer a Haujobb-ból is beugrott helyettesíteni a kivált szintis helyére a színpadon, ami egy saját koncert után nagy teljesítmény volt tőle. Sajnálom, hogy kelletlen néztem meg a koncertet, biztos, hogy más hangulatban másképp értékeltem volna és többet tudnék róla írni, de így csak halvány emlékként dereng valami... A hangzás abszolút jó volt, klasszikus koncert volt és a szám választásban sem volt hiba, csak az én készülékemben:-)


koncert:10/7

COVENANT

Setlist
01. Monochrome
02. Bullet
03. Figurehead
04. The Men
05. Stalker
06. Invisible & Silent
07. 20Hz
08. Dead Stars
09. We stand alone
10. Ritual Noise

http://www.covenant.se
http://www.myspace.com/covenant

Utánuk a szintén népszerű ROTERSAND következett. A zenekart 2002-ben alapította Rasc és Gun. Energikus, átható hangzásuk révén hamar berobbantak a német slágerlistákra és a klubok repertoárjába. Mikor elkezdtek turnézni csatlakozott Krischan E. is a duóhoz. Első EP-jük 2003-ban jelent meg "Merging Oceans", majd pár hónappal később az első albumuk, "Truth is fanatic" és 2005-ben a második albumuk, "Welcome to Goodbye" címmel. Zenéjük kicsit electro, kicsit techno, kicsit pop. Dallamos és néhol brutális ütemek kisérik. Koncerten igazi élményt nyújtanak a közönségnek. Végig dinamikus, erőteljes hangzás, ütemes nóták, slágerparádé és persze látványos fények lelkesítik a közönséget, akik mindezt hálásan értékelték.
ROTERSAND

 

Setlist
01. Intro
02. Lost
03. Almost Violent
04. Electronic World Transmission (SITD Remix)
05. I am with you
06. Merging Oceans
07. I Cry (Rework)
08. Exterminate Annihilate Destroy
09. Undone

Koncert:10/10

http://www.rotersand.net
http://www.myspace.com/rotersand

A Rotersand után már látszott, hogy elfáradt a közönség és levegőért kiáltott, mivel szép lassan kezdett kiürülni a tánctér. Így szép lassan be tudtunk slisszolni előrébb, hogy lássuk az aznapi nagy várományosunkat, fiatal kori egyik kedvencemet, Dirk Ivens talán legismertebb projektjét a Kliniket. Ismerve a zenekar munkásságát és Dirk Ivens kiváló színpadi teljesítményeit, - melyet valamelyest egy halvány Mera Luna-s Klinik koncert emlékkép is kisért - tudtam, hogy itt nagy baki nem lehet, a Klinik letarol mindenkit. Dirk láthatóan idegesen tevékenykedett a színpadon, a koncert csak nem kezdődött.
Majdnem félórás csúszás után kiderült, hogy valami technikai malőr miatt késik. De aztán elkezdték, és igen, ez az amit vártam, egy színvonalas, átfogó és élvezetes koncertet láthattunk. Semmi flikk-flakk, teátrális szenvelgés, úgy ahogy kell, tökéletes hangzással és effektekkel pusztította az agysejtjeinket. Jó volt végre látni rendesen, mert anno a Mera Lunán, csak épp hogy beletudtunk nézni és már mennünk is kellett tovább, és a hangár nyújtotta lehetőségek sem voltak a legkedvezőbbek. A Klinik azért meg kell jegyezzem, hogy nem az a tombolós koncert az igaz, és a közönség száma is egy kicsit leredukálódott, bár szerintem azért nagyban közrejátszott a fáradt és leizzadt közönség menekülési szindrómája is a színházból. Azért nem voltak kevesen sem, voltak elegen. Látszott, hogy ide csak az jött aki valaha is szerette a Kliniket, nemigen volt a fiatalabb tini invázió. A manapság divatos tücctücc és aggresszív ütemek mellett a Klinik erősen időutazást jelent az "új generáció" számára. Marc a kis szemüvegével és megtermett óriásmackó külsejével teljesen megszállottan állt a pultja mögött, látszott, hogy totál beleéli magát az egészbe. Dirk meg a maga elegáns mozgékonyságával vezényelte le a koncertet. Volt Braindamage, Moving Hands, mint "agyonjátszott sláger" és egy új nóta a Stay is.


Koncert:10/10

THE KLINIK

 

Setlist
01. Surviving in Europe
02. Braindamage
03. Walking with Shadows
04. Quiet in the Room
05. Talking to a Stranger
06. Pain and Pleasure
07. Mindswitch
08. Obsession
09. Stay
10. Moving Hands
11. Memories
13. Feel the Evil
14. Black Leather
15. Go Back

http://www.myspace.com/dirkivens
www.dirkivens.com

A Klinik után mi is kimentünk levegőzni és mire visszaakartunk volna menni már a Combichristra, teljesen ellepte a színházbejáratot a "sáskahad". Egyszerűen még a közelébe se lehetett férkőzni, "kilóméteres" sor állt előtte. Ebből is szembentűnik, hogy a Combichrist népszerűsége változatlan és bár ők sem tudnak teljesen megújulni mégis szórakoztató zenét csinálnak sokak számára. Bevallom engem is beszippantott az "új generációs electro zene" így én sem vártam kisebb lelkesedéssel mint a hömpölygő tömeg. Valamit ki kellett találnunk, hogy bejussunk, így bekúsztunk a vip bejáraton fennakadás nélkül. Nemtudtunk nagyon beljebb furakodni, mivel egy gombostűt sem lehetett leejteni annyira tele volt a terem. Mint megtudtuk, már le is zárták a beengedést, és az a csomó ember kintrekedt. Bizton állíthatom, hogy ezen a koncerten voltak a legtöbben az egész fesztivál alatt. Mindenki látni akarta őket. Kiváncsi voltam én is mivel változott a live felállás és az élő dobot nem tudtam valahogy beleképzelni a színpadképbe. A show-ba persze nem lehetett csalódni. Andy La Plegua a magabiztos, jóképű, pimaszgrimasz kiállásával rögtön letaglózta a közönséget. Az adrenalin szint az egekbe szökött, rengeteg electrohead pörgött, brutális koncertnek lehettünk tanúi. A dobos és a szintén "istentarzan" szintis örületes tombolást rendeztek hangszerjeik mögött, míg az izgága Andy igyekezett, fel-alá ugrálva hergelni a közönséget. A show 100%-os volt, ehhez nem fér kétség, a fények, a hangzás, a produkció önmagáért beszélt. Voltak régi és új nóták, mint pl. a "Shut up and Swalow", a "This shit will fuck you up", vagy az "Eletrohead", "Get your Body Beats", "This is my rifle", stb.


Koncert:10/10

COMBICHRIST

 

setlist:
01. Shut Up and Swallow
02. Today I Woke to the Rain of Blood
03. This is My Rifle
04. Electrohead
05. Get Your Body Beat
06. Without Emotions
07. Red
08. Are You Connected
09. The Kill
10. Sent to Destroy
11. Like To Thank My Buddies
12. Blut Royale
13. This Shit Will Fuck You Up

http://www.combichist.com/
http://www.myspace.com/combichrist


Koncert után még maradtunk egy jó darabig az afterpartyn, ahol rendkívül jó zenéket adtak a dj-k. Volt minden mi talpalávaló. A színház bárjában összefutottunk Dirk Ivens-el, és Andy-vel a Combichristból. Látszott, hogy mindketten pozitívan élték meg azt a napot.

 

Másnap is erős nap várt ránk, délután 3-kor kezdődött a Das Ich, amiről persze megint sikeresen lemaradtunk. Áááá nem...nem az alkohol tehet róla, kicsit lassúak voltunk:-). Na mindegy végülis nagyon bántuk, de már megannyiszor láttam a Das Ich-et így nem voltam teljesen letörve. Az biztos, hogy egy Das Ich koncert azért mindig ott van a toppon mind látvány és show tekintetében. A "lényegre" úgymond odaértünk, a Suicide Commando máris ott volt a színpadon. Nem kell senkinek bemutatni Johan van Royt a zenekar frontemberét, aki egy igazi elmebeteg állat, és a koncert első percétől az utolsóig teljesen földbedöngölt, rommá zúzott minket (persze mindezeket jó értelemben gondoltam).Már a koncert kezdete is zseniális volt, mikor Johan ironikusan kijelentette: "Sziasztok, mi vagyunk a Tokio Hotel". Ezzel már alapból megteremtette a jó hangulatot. Sikerült oldalt előre furakodnunk a rácshoz így nem csak jól hallhattunk de láthattunk is mindent. Nem kevésbé gyilkos nótával kezdtek, mint a "Bind, Torture and Kill", és sírni tudtam volna a gyönyörtől amikor az egyik kedvencem a Dein Herz, Meine Gier is felcsendült, a Hellraiser-től meg egyenesen a pokolba éreztem magam. Húsbavágó, agyroncsoló igazi "örüljünk meg" koncert volt, hatalmas intenzitással vetette bele magát Johan is,aki a végén még tört-zúzott is. A vizuál és a hangzás egyszerűen feomenális volt. Végig tomboltuk önfeledten az egészet, az összes sláger elhangzott. A közönség is teljesen bevadult. Nálam ők vitték a pálmát idén az Amphi fesztiválon (persze ha nem számítom a Diaryt, de azzal meg úgy is elfogult vagyok), vagy legalábbis egy biztos, ez volt életem eddigi legjobb SC koncertje és még az se zavart, hogy délutáni fényben volt.


Koncert:10/10

SUICIDE COMMANDO

Setlist
01. Bind Torture Kill
02. Menschenfresser
03. Conspiracy with the devil
04. Dein Herz, meine Gier
05. Cause of death: Suicide
06. Raise your god
07. One nation under god
08. Hate me
09. Love breeds suicide
10. Fuck you bitch
11. Hellraiser

http://www.suicdecommando.be/
http://www.myspace.com/suicidecommando

Az SC után egyből jött a Project Pitchfork, persze egy kis átszerelés után. Bevallom bár régen szerettem munkásságukat, már jó ideje nem követtem figyelemmel és legutóbb amit hallottam tőlük, mint pl a 2005-ös Kaskade, az sem nyűgözött le, de mivel mégiscsak egy "klasszikus" zenekarról volt szó, így gondoltam belenézek. Azt kell mondjam igen kellemes meglepetés ért. A koncert nem volt sem lapos, sem unalmas, végig felkeltette a figyelmünket. Peter Spilles, az énekes, "harci" arcfestéssel - engem kicsit Adam Ant-re emlékeztető kinézetével - lendületes showt produkált, kiforrott hangzással és korrekt setlisttel. Voltak régi kedvencek mint a "Carnival", vagy az "Existence", vagy a mindeki kedvence "Timekiller", de előrukkoltak újabb szerzeményekkel is mint pl. az Earth Song, amit Sara Noxx-al készítettek közösen. A hölgy fel is mászott a színpadra énekelni, nem éppen megnyerő, hippi külsejével, de a látványt leszámítva, még ez is olyan kellemes, hallgatható volt. Összeségében színvonalas show volt, utólag azt mondom megérte megnézni.

koncert: 10/9

ROJECT PITCHFORK

 

Setlist
01. Intro - Drone Assembly
02. God Wrote
03. Carnival
04. Song of the Winds
05. Earth Song
06. Revolution Now
07. Requiem
08. Conjure
09. Fire & Ice
10. Longing
11. Alpha Omega
12. Carrion
13. Timekiller
14. Existence
15. Mine

http://www.pitchfork.de/

http://www.myspace.com/projectpitchfork

Legnagyobb bánatomra a Project Pitchfork után következő AND ONE egybelógott nagy kedvencemmel a Diary of Dreams-el. És mivel mese nincs, oda menni kell, ezért az And One-ba épp, hogy csak beletudtam kóstolni. Nagy kár, mert imádom Steve Naghavi "pozitív töltetű" vidám "örömzenéjét". Azért az első 6-7 számba bele tudtam nézni... Steve egy igazi showman, elegáns, derűs, mindig mosolykész és fergeteges hangulatot tud teremteni maga körül. A vidám közönség egy "nagy boldog család" benyomását keltette bennem. Mellettem is mindenki énekelte hangosan a szövegeket. Steve meg jó "Lajcsi" stílusban szolgáltatta nekünk a talpalávalót. Idén az Amphi nagyszínpad hihetetlenül jól szólt. Így volt ez az And One-on is. Játszott egy csomó feldolgozást, mint pl. Depeche Mode, Pet Shop Boys, vagy Project Pitchfork, mely utóbbinál Peter és a szintis a Project P.-ből is felment a színpadra vele énekelni. Sajnos még mindig világos volt, így nem volt meg az a mega feeling, de meglehetősen vérzett a szívem, amikor elindultam a theater felé a Get your Closer alatt...


Koncert:10/10

AND ONE


Setlist
01. The sun always shine on TV (A-ha)
02. Stand the pain
03. Recover you
04. Fools (DM)
05. Timekiller (Project Pitchfork)
06. Sometimes
07. But not tonight (DM)
08. Get you closer
09. Body nerve
10. Traumfrau
11. Deutschmaschine
12. Steine sind Steine
13. It’s a sin (Pet Shop Boys)
14. Für
15. Fernsehapparat
16. Take some more
17. Military Fashion Show
18. Techno Man
19. So klingt Liebe

http://www.andone.de
http://www.myspace.com/andoneofficial

Eljött a nagy pillanat, amikor a szívem mindig összeszorul, a Diary of Dreams koncertje. Mikor a terembe beléptünk, sötétségbe burkolózva, misztikus fények és füst közepette, igazi "rejtelmes dark feeling" uralkodott. Csuklyás zenészek szőtték sejtelmes "hálójukat" a zene köré. Az első 3 dal az új albumról, a Nekrolog 43-ról szólt, azután belevetették magukat a sűrűjébe és fergeteges slágerözönt zúdítottak felénk az összes közkedvenccel, mint a Traumtanzer, a Soulripper vagy a Curse. Aki csak cd-ről ismeri őket, el sem tudja képzelni mennyire energikusak és ugyanakkor szívbemarkolóak tudnak lenni a színpadon, egyfaja katarktikus és hátborzongatóan mélyreható érzést nyújtva a közönségnek. Adrian Hates mindig meggyőző, impresszív és elgondolkodtató tud lenni. A fények játéka varázslatos, a hangzás kristálytiszta, és a záróakkordként akkusztikusan eljátszott "She and her darkness" valóban könnyfakasztó volt. A közönség imádta őket, telt ház volt, hangosan énekeltek, mindenki áhítattal figyelte a színpadot, ahogy én is, és azon gondolkoztam bárcsak sose lenne vége....

Koncert: 10/10

 

DIARY OF DREAMS

Setlist
01. Intro
02. Nekrolog 43
03. The Plague
04. Chemicals
05. She
06. Butterfly: Dance!
07. Hypo)crypticK(al
08. MenschFeind
09. AmoK
10. Traumtänzer
11. Soul Stripper
12. Kindrom
13. The Curse
14. Giftraum
15. PaniK?
16. She and her darkness (acoustic)

http://www.diaryofdreams.de
http://www.myspace.com/diaryofdreams

Szokatlan módon, rengeteg időt hagytak a színházteremben a Diary és a Krupps között, sőt ami még meglepőbb volt, hogy beiktattak közéjük egy dj szettet egy kis after-before partyt, ahol egyébként eléggé borzalmas számok mentek. A Die Krupps már elég későn kezdődött, kezdtük elveszíteni már az állóképességünket. A nagy visszatérésük rendkívül sikeres volt. Több turnéhelyszínen meg is néztük őket, és elismertük, hogy igen ez a Jürgen Engler még mindig tud valamit, és ugyanúgy imádjuk mint azelőtt. Azonban idén már csalódtunk egyszer a WGT-n, bár ott talán nemigazán ők tehettek a borzalmas hangzásról szerintem.. Így egy kicsit kétkedve vártam az eseményeket. Mindannyian egyszerre felpattantunk amikor 1-2-3 és Jürgen kipattant a színpadra és egyből az egyik nagy kedvencemmel a Dawning of Doom-al indított, utána egy kis Crossfire, épp hogy belelendültünk és a hangulat a tetőfokára hágott, és máris is jött a szerény véleményem szerint "borzadáj" új nóta amitől kitudnék szaladni a világból, a "5 millionen", na itt rendesen leült a hangulatom... Utána még igaz egy Germaniac-al próbálta menteni a lendületet, de az egész koncert hullámzó volt. Mindkét korszakát nagyon szerettem, a régit és a metálosat is, mégis úgy éreztem, mintha hullámvasúton ülnék és fel-alá szárnyalna a hangulatom. A hangzás itt jóval profibb volt mint a WGT-n, és végülis tele volt pozitív töltettel és voltak jó részek is bőven. Az utolsó 20 perc végig zúzás volt. Jürgen abszolút fiatalos, lendületes és lelkes volt, ugyanúgy produkálta magát,mint x évvel ezelőtt...A közönség is változó volt, amikor leült a hangulat a közönség is, amikor felpörgött akkor meg ment az örjöngés. Mindent összevetve, bár láttunk már tőlük jobbat is, nem volt rossz, megérte megnézni.

Koncert:10/8

DIE KRUPPS

Setlist
01. Dawning of Doom
02. Crossfire
03. 5 Millionen
04. Germaniac
05. Der Amboss
06. Dr. Mabuse
07. 2 Herzen, 1 Rythmus
08. Tod und Teufel
09. Alive
10. The great Divide
11. Metal Machine Music
12. High Tech, Low Life
13. Machineries of Joy
14. To the Hilt
15. Fatherland
16. Bloodsuckers

http://www.diekrupps.de

http://www.myspace.com/diekrupps


A fesztivál összegzéseként azt tudom csak mondani, hogy annak ellenére, hogy zsúfolt volt és fárasztó, élménydús és pozitív emlék marad meg mindannyiunkban. Kiváncsian várjuk a folytatást...2009-re már most elég erős a felhozatal: Front 242, Unheilig, Absolute Body Control, Feindflug, Xotox, Jaeger 90, Panzer AG....

http://www.amphi-festival.de/

Beszámoló: Serial Killer, Fotók: Davina

A csatolt gallériában található fotókat Damilaja, Geri és Wednesday készítette.

Csatolt képgaléria

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu