DIVE - Budapesten Dirk Ivens!

Múlt hét szombaton igazi csemegében lehetett része az old-school ipari arcoknak, 14 év után ugyanis ismét hazánban járt Dirk Ivens, hogy zuhanásra invitáljon minket a Dive-val. A pénteki érkezésbol szombat hajnali lett, így csak másfél napot töltöttek itt, minderrol nagyon sok képpel ellátott beszámoló tolem és egy szöveges visszaemlékezés Mr.Ivens-tol is természetesen.

Péntek este egész kis csapat készülodött már arra a bizonyos éjfélre, mikor leszáll a gép Brüsszelbol. Több segítotársam is akadt, akik figyelték nekem a ferihegyi repülotér online oldalát, míg én laza bemelegítésként Mátyás Attila és Barátai koncertet néztem a Rocktogonban. Nos kedves liquid kolléga nem sokkal fél 10 elott tájékoztatott arról, hogy a kiírás szerint körülbelül három és fél órát késik majd a gép. Mind nagyon örültünk, hogy 3:20-ig tuti nem alszunk, meg egyébként úgy mégis mit csináljak addig. Nem sokkal utána kaptam az sms-t, Peter-tol a hang technikustól, hogy valóban, még ott állnak a reptéren, nem tudják mi történt. Liquid nyomozó unkájának eredményeképpen mi már mindennel tisztában voltunk &ndashköszi liquid &ndashazt is tudtuk, hogy másik reptérre szállítják oket, na ok ezeket mind nem tudták. Végül addig a Gyárban mulattuk az idot Kraak kollégával, majd Motyóval irány a reptér, útközben welcome ser vásárlása. Megérkezés, enyhén fáradt arcok. Kocsiba szálltunk, közben elosztottuk a sereket, ok - vajon miért - a saját belga serüket nem nagyon akarták meginni, így a két magyar terméket választották. Útközben mesélték, hogy délután 6 óta voltak a reptéren. A több mint 10 órás macera ellenére sem voltak idegesek vagy feszültek egy kicsit sem, sot még erosen érdeklodtek az éjszakai élet után. Körülbelül fél ötkor raktuk ki oket a panzió lott majd gyors egyeztetés után hazasiettünk.
Aznap délután ketto körül mentünk értük, átkocsikáztunk a Kobarlang étterembe, ahol fél háromra foglaltunk asztalt. Nagyon tetszett nekik a vendéglo kialakítása és díszlete, az étellel is maximálisan meg voltak elégedve, elfogyasztottak ketten egy három személyes fatálat minden probléma nélkül. Az is kiderült, hogy számukra a leghíresebb magyar Pándi András, a balástyai rém, akit aztán egész nap sokszor emlegetnek. Utána vissza a panzióba, összepakolni a cuccokat, majd irány a város és a látnivalók. A várban lévo séta után kissé egszomjaztunk, benéztünk hát a Kuplunkba, ahol egymást fárasztottuk rosszabbnál rosszabb viccekkel, majd a magyar ipari válogatott döntetlent játszott a belga ipari válogatottal csocsóban. Megmutattuk neki a Pesti Estben lévo róla szóló ikket, nagyon örült neki, késobb el is rakott pár darabot az újságból. Hét órára értünk a Kultiplexhez, gyors ellenorzés után el is kezdodött a Dive beállás. Minden technikai kütyü endben volt, így nem is tartott sokáig, viszont akkor kezdtük felfogni, mi is fog itt történni este. Teljes ámulattal figyeltük ahogy a sidewalk sinners címu számot próbálgatja világosban, majd sötétben, az egész úgy szólt, legszívesebben szóltam volna, hogy énekeljen még valamit, ne hagyja abba. Belenéztünk még az Interzone Inc. beállásába, majd hátravonultunk a backstage-be készülodni.


DAVINA, KRAAK, THAMAS FOTÓI









21:00-tól tHamas izította a tömeget, mi meg rohangásztunk fel-alá, számolgattuk hány ember van már bent. Dirk új hangszerként felfedezte a backstage ajtaját, ami ütemre és mély basszusra rezonált, ha azonban rátette a kezét elhallgatott. A következo szám alatt bemutatta ennek használatát a zene ritmusára is, . . . hiába a zenészek már csak ilyenek. :)
22:30-kor végre elkezdodött az est elso koncertje, az Interzone Inc. A zenekartól megszokott hihetetlen jó angulatú strong>vetítés és a súlyos zene, amit már mindenki hiányolt egy ideje. Talán még sosem hallottuk így szólni az Interzone-t, hihetetlen tiszta és eroteljes, méltó elvezetése a Dive-nak. 35 percbe kellett a srácoknak egybesuríteni az iZone lényegét, ami azt hiszem sikerült is. Jómagam Peterrel néztem a koncertet, nagy öröm volt látni, hogy végre ezt most igazán sok ember nézi, sok embert leköt, még Dirk Ivenst is , aki a kevero mellol leste az elso 2-3 számot. Utána egybol kikérdeztem, nagyon jó éleménnyel volt a fiúk zenéjérol, azt hiszem most voltam életemben a legbüszkébb az Interzone Inc.-re és arra, hogy az én nevem mögött is iZone szerepel, ha zenét válogatok, köszi srácok. :)


MARESIGN FOTÓI







Az iZone után U-Lab keverte a zenét, aki sokunk nagy örömére igazi klasszikusokat is adott, az újabb számok mellett. Az a bizonyos Nitzer Ebb - Murderous mix nagyon tetszett az uraknak ott a backstage-ben. Pontban éjfélkor elsotétült a terem és kezdetét vette az, amire egész nap vártunk. Egy órányi vizuális és audiális sokk. Elég szépen egybegyultek a népek, elol meg azonnal beindult a mozgás, ahogy az elso szám, a True lies felcsendült. Majd rögtön utána a Sidewalk sinners és egyre durvább minden szám. Az elso sorok a szokott lendületet hozzák, pogó, mozgás van boven. Hiába ez nem Bécs és a halvéru osztrákok. Dirk koncert után meg is jegyezte, hogy meglepodött, mert nem szoktak a koncertjein ilyet eloadni, de nagyon tetszett neki. Hátrébb meg mindenki koncentrál, próbálja felfogni a villódzó ények közt mit is lát. A többi szám sorrendjére nem emlékszem, csak az maradt meg bennem, amikor a Machinegun Baby elkezdodött, az ugyanis a kedvenc számom, rendesen végig is zúztam, ahogy illik. No meg a Lies in your eyes vagy a Pain and pleasure. Ezek mind belevésodtek az agyamba, kényszeríttették a testem a ritmikus mozgásra, egyszeruen átvették a hatalmat és a kontrollt. Ahogy végignéztem a tömegen nem csak én voltam így egyedül, mindenki átadta magát a koncertnek, volt ki fülig éro szájjal énekelt, volt ki minden lendületet egy mozdulatba próbált suríteni, hogy így adja ki a feszültséget. A hálás közönség kétszer is visszatapsolta a muvészurat, aki mindkétszer szívesen vissza is tért a publikumhoz. Elokerült a rocket usa, majd utolsó zámnak egy kislemezes nóta, a Blindness, ami így a végére igazi, utolsó öldbetipró okként lezúzott mindenkit.

A backstageben gyors átöltözés és teregetés után máris kint állt a pultnál és fotózkodott, meg aláírt, meg beszélgetett. Meglepte, hogy itt nálunk ily sokan kíváncsiak rá, nagyon örült neki. Ezalatt a pultnál Kraak majd én toltuk a muzsikát, jó ár számra megtáncoltatva Petert és Dirket is. Reggel 5-ig tartott a táncos multozás, mi fél 6 körül hagytuk el a Kultit, az urak a kocsiban hazafele már aludtak.

Másnap kelés, indulás a reptérre. Minden rendben volt, így volt még egy fél órácskánt beszélgetni. Nagyon jól érezték magukat, szeretnének visszajönni minél hamarabb. Szóba kerültek más projektjei, esetleg egy Sonar, vagy dj sett, nem tudjuk még, mindenesetre úgy búcsúztunk el, hogy találkozunk nemsokára Budapesten.


...LOLITA... FOTÓI















Dirk Ivens beszámolója:

"Február 9-én, pénteken, 18 órakor útnak indultunk a repülotér felé, hogy az 1993-as májusi koncert után ismét játszunk Budapesten. A gépünk 3 és fél órás késése után hajnali fél ötkor érkeztünk meg a szállodánkba. Egy rövid alvást - valamint zuhanyzást és reggelizést- követoen elindultunk megnézni a várost és megebédeltünk egy tradícionális magyar étteremben.
Késo délután érkeztünk meg a koncert helyszínére, hogy túlessünk a soundchecken. Jól felszerelt, remek helyen lévo klub, úgyhogy jóleso érzéssel vágtunk neki az estének.
21 órakor volt kapunyitás, és el is csíptem pár számot az est elso fellépoje, az Interzone Inc., musorából. Tetszett amit csináltak, mivel azonban kímélni szerettem volna a hallójárataimat, inkább a helyiekkel lógtam egy kicsit a bárpultnál. Hamar felismertek és odajöttek fotózkodni meg autogramért, nagy öröm volt számomra, jófejek voltak.
Elérkezett az éjfél vagyis a Dive ideje. Nagyon hamar megfelelo koncert hangulatba kerültem, köszönhetoen az eroteljes hangzásnak és a vakító troboszkópnak. Örültem, hogy ennyien eljöttek a koncertre és láthatóan tetszett is az embereknek a produkció.
Természetesen a show után a technikusom, Peter valamint jómagam még ott maradtunk bulizni, a DJ-k egy csomó edvenc számunkat leadták, és az ital is kezdett már a fejünkbe szállni. Végül hajnali fél hatkor zuhantunk be az ágyunkba, tudva, hogy 9:30-kor reggeli majd pár óra múlva indulás haza.
Ez a hétvége a kevés alvásról és a sok buliról szólt, köszönet érte a csodás szervezocsapatnak akik lehetové ették ezt az egészet.Köszi még egyszer! "

Körülbelüli setlist:

true lies
sidewalk sinner
dark room
lies in your eyes
this is me
bloodmoney
power of passion
pain and pleasure (klinik, monolith remix version)
lost inside you
machinegun baby
sufferhead
snakedressed
rocket usa
Blindness


FINEAS FOTÓI


























Szöveg: Davina
Fotók: ...lolita..., davina, fineas, kraak, maresign, tHamas

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu