SPETSNAZ / Budapest - 2008.10.11.

Majdnem két évvel az első sikertelen szervezés után végre itt volt a SPETSNAZ. Imádták Budapestet, a helyet és egyáltalán mindent, adtak is nekünk egy jó ütős kis koncertet.
spetsnaz budapest 2008.10.10. Péntek
Örülünk, hogy pont akkor van a nagy NATO csúcs hazamenet, mikor mi is a reptérre tartunk Szilvivel, minden lezárva, kerülő úton vagyunk kénytelenek menni, de így legalább nincs dugó. Közben liquid folyamatosan tájékoztat - amit ezúton is köszönünk - mennyit késik a gép, aztán egyszer csak közli, hogy most meg korábban érkezik.
Így gyors rohanás, de minek, a srácokra több mint 40 percet várunk, már kezdek aggódni, hogy nem is indultak el. Aztán kijön egy magas szőke és egy alacsony kopasz. Első reakcióként hatalmas megkönnyebbülés, majd rögtön utána mély döbbenet, a dobos keze gipszben. Első kérdés, - ugye azért tudsz majd dobolni - után vicces válasz: majd kiderül. (Folytatás beljebb ...)


Befelé dugó, közben nagyban szidjuk a pofátlan taxisokat, akik árkon-bokron keresztül próbálnak előrébb jutni, mindezt angolul, és még mutogatjuk is nekik, nézzék milyen pofátlanok, és különben is mi utáljuk a taxisokat. Mind ezután Stefan megszólal: - Én is taxis vagyok .
Na persze, simán nem hisszük el, fél nappal később azonban már igen, mert sok otthonról hozott taxis történet kerül elő, Pontus is tartogatott meglepetéseket, pl. spontán breaktánc bemutatót tartott a Vörösmarty téren, mikor elhaladtunk egy táncos csoport mellett. Összegezvén péntek koradélután kis városnézős, sörívós séta egy taxisofőrrel és egy munkanélkülivel, avagy első nap a svéd SPETSNAZ-zal.

Spetsnaz - Live Budapest 2008 Legnagyobb meglepetésemre igen érdeklődőek a város és az ország történelme iránt, így ebéd közben intenzív magyar történelemórát tartunk magyar nyelvtannal egybekötve. A sok ö és ü betűbe beletörik a nyelvük és közlik, hogy mi bizony törökök vagyunk, ne is próbáljuk meggyőzni őket az ellenkezőjéről. Igen, az a 150 év azért jelent valamit.

Este sokáig kellemes beszélgetős sörözés az After Music Pub-ban, aminek az eredménye két erősen becsípett svéd, akik csak úgy ontják magukból a zenekaros sztorikat és a teljesen magánjellegű információkat egyaránt.  - minden zenész alkesz

Spetsnaz - Live Budapest 2008

2008.10.11. Szombat
Ébresztő délben egy átmulatott éjszaka után, két hulla jön ki a hotelből, elvonszolom őket egy kávézóig, ott várjuk be Szilvit, addig kollektív szenvedés, közben egymás felelősségre vonása, miért ivott annyit Pontus, nála van most macskajaj. - Minek iszik, aki nem bírja
Szerencsére hamar összekapta magát, így jókedvűen indul a közben Damilajával és Dalmával kibővült csapat két autós konvojban egészen a Gellért-hegy tetejére, ahonnan fentről is megcsodálták Budapestet. Míg Stefan "magyaros" szuveníreket vásárol, Pontus nem bír betelni a panorámával, míg meg nem támadja egy alattomos pók - szemtanúi lehettünk az arachnofóbia jellegzetes tüneteinek… 

Spetsnaz - Live Budapest 2008 Utána még egy kis játszadozás egy szovjet ágyúval, majd irány egy elő-vacsora, aztán végre a helyszín, a Kék Yuk. Kapunyitásra várva rögtönzött operaelőadás, egy percig sem tudnak komolyan viselkedni.

A hellyel maximális szinten meg voltak elégedve, a hangtechnikát meg egyenesen dicsérték, el voltak ájulva, milyen jól szól a cucc.

Sürgés-forgás, beállás, máris nyitás van. Gunhead és Cipree, az Impact Pulse két tagja kezdi a közönség bemelegítését, viszonylag már korán szállingóznak az emberek, de még mindenki csak a pultnál melegít. Merch cucc van, férfi póló nincs. Nagy hiba, kb. huszonöten akartak pólót venni, utólag kiderül, köszönjük mindezt az OutOfLine-nak. Azért így is szép számmal vásárolnak, a kapucnis pulcsi is elkel elég hamar. Svédjeink nem azok az "én vagyok a zenész" fajták, így a koncert előtt ők is kint mulatnak, beszélgetnek, fotózkodnak. Dj pult mögött közben váltás, jómagam Damilajával keverjük a noise-t és az EBM-et több-kevesebb sikerrel, majd pontban éjfélkor színpadról le, jön a koncert.

Spetsnaz - Live Budapest 2008Spetsnaz - Live Budapest 2008Spetsnaz - Live Budapest 2008

Ekkor már teli a nézőtér, mindenki feszülten vár, ők kilépnek a színpadra hatalmas ujjongás közepette. Pontus igen kommunikatív, közben kissé katonásan és agresszíven hergeli az első sorokban lévőket. Meg kell hagyni jó frontember. Hangzásilag nagyon is rendben van, erőteljes és tiszta, ahogy annak szólni kell. Elsőnek többnyire az új albumról hallhatunk számokat, persze belecsempésznek egy-két régit is, amikor is hatalmas rombolás alakul ki a nézőtéren, fotózni alig-alig lehet, sokkal fontosabbnak érezzük, hogy a testi épségünkre vigyázzunk.
Hamar kialakul a felállás: elől az elit EBM alakulat tagjai, aki pedig csak a koncertet jött nézni hátrébb áll. Stefannak akad egy kis technikai problémája a dobokkal, így olyan öt percig áll a koncert. Ezalatt Pontus megköszöni, hogy meghívtuk ide, majd felhívja a figyelmünket milyen szép városban is élünk mi. A show második felében már ilyen bekiabálás jelleggel lehet számokat kérni, így jönnek a régi nagy számok. Mikor megpróbálkoznak egy "ez lesz az utolsó számunk" kijelentéssel ki is nevetik őket, gondolván ez csak úgyis vicc, hisz most nem lehet vége, majd tovább kérik a dalokat. Ők is érzik, hogy itt nem lehet abbahagyni, olyan húsz percet túlóráznak, mielőtt végleg elhagyják a színpadot.

Spetsnaz - Live Budapest 2008Spetsnaz - Live Budapest 2008
Spetsnaz - Live Budapest 2008Spetsnaz - Live Budapest 2008

Nem kell rájuk sokat várni, kis törölközés és máris kinn osztogatják az aláírásokat. Front 242 jegy sorsolás, két boldog nyertes lezárásként meg egy jó hangulatú afterparti. Beindul az ivászat és az ökörködés. Aztán Pontus korábban távozik… fáradt, nem bírja az ipart. : Stefan marad zárásig, olyan számok kérésével idegesíti a DJ-ket, mint Depeche Mode - Personal Jesus. Zárás után mindenki fáradtan hazaindul, Kraak meg most megy még zenélni a Tilos-ba, csábít minket is, de örülünk, ha ágyba kerülünk végre.

Spetsnaz - Live Budapest 2008Spetsnaz - Live Budapest 2008

Vasárnap még nehezebb ébredés, már csak a sarki indiai étteremig jutunk el, ahol összerakjuk az előző napot, kinek mi maradt ki. A hotelben egy orosz társaság mustrálja a SPETSNAZ pólómat, nem tudják hova rakni a dolgot. További egy óra fetrengés a hotel recepcióján, majd végre megérkezik Kraak, irány a reptér, ahol "könnyes" búcsút veszünk és mi is végre hazaindulunk kipihenni ezt mozgalmas és vidám három napot. Köszönjük mindenkinek, aki jelen volt.

Spetsnaz - Live Budapest 2008Spetsnaz - Live Budapest 2008Spetsnaz - Live Budapest 2008
Spetsnaz - Live Budapest 2008Spetsnaz - Live Budapest 2008Spetsnaz - Live Budapest 2008
Spetsnaz - Live Budapest 2008
 
 

Csatolt képgaléria

Hozzászólások

2008 december 12. - 22:39  [3]
funkerhtk
 
Ez egy emlékezetes nap volt számomra!!És nagyon jól éreztem magamat!!Király koncert volt!!
2008 december 12. - 09:47  [2]
crowi
 
a beszámoló is remek, néha felröhögtem :)
2008 december 12. - 09:42  [1]
crowi
 
nagyon-nagyon jó koncert volt! grat a szervezőknek és nekik, és a közönségnek is :)

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu