Front 242: Erős front-hatás várható!

front242
Jelen sorok írója az 1981 óta létező belga formáció azon rajongói közé tartozik, akiknek még nem volt szerencséjük élőben látni-hallani őket. Talán mások is járnak hozzám hasonló cipőben (vagy a banda arculatához illeszkedően, bakancsban), és most velem együtt örülnek a Front 242 új live-kompilációjának, mely ugyan nem a legelső ilyen jellegű kiadványa a csapatnak, mégis eddig a legteljesebbnek mondható.

A mai napig is zajló, nagy sikerű, nosztalgikus "Vintage Tour" legemlékezetesebb pillanatait válogatta össze az Alfa Matrix kiadó, és pakolta rá 1 digipak CD kiadványra, és egy dupla-lemezes box edition-re. Mindez "Moments…" címmel lesz kapható szeptember 5-től, és már e hónaptól előrendelhető a kiadó honlapján. (Cikk folytatása a továbbra kattintva ...)

És, hogy mire is lehet számítani?

"We're back in time", ahogy az a mára már klasszikusnak számító "U-Men" élő felvételének felkonfjában is elhangzik. Vagyis, a Front 242 diszkográfiájának legerősebb felvételeit hallgathatjuk meg, mégpedig rendkívül energikus élő előadásban. Korhű a hangzás, még sincs az az érzése a hallgatónak, hogy egy a '80-as években megrekedt, önnön árnyékát átlépni nem tudó együttes koncertjén szánakozik a szebb napokat is megélt előadókon.

Pörgős műsort sikerült ugyanis abszolválnia Daniel B.-nek és társainak, melyben ugyanolyan ütősen szólnak élőben az újabb szerzemények, mint például a "7Rain", akár a régi nagy EBM-himnuszok ("Body To Body", "Until Death", "Master Hit"). Nehéz is csúcs-pontokat választani a dupla CD-ről, annyira egyben van az egész produkció. "This is a song called "Gripped By Fear"" - ha mégis választanom kéne, akkor ez a csendes-ülősebb darab, és a "Quite Unusual", valamint a megunhatatlan "Headhunter" - az ütősebb nóták közül.

És ha már élő felvételről van szó, akkor nem lehet nem megemlíteni a Front 242-nak azt az 1999-ben - a Zoth-Ommog kiadó 10. születésnapi buliján - tett ígéretét, hogy "ha hívnak bennünket, akkor fellépünk". A koncert-album promóját hallgatva ugyanis óhatatlanul eszembe jutott, milyen remek kedv-csináló lehetne ez a CD egy budapesti koncerthez… Na, de talán egyszer ezt is megérjük! Addig is: "Im Rhythmus bleiben!"

 

© Janurik János
 

 

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu