Ashbury Heights

Ha az olyan típusú emberek közé tartozol, akik azt vallják, hogy az elektronikus zene és a szexuális vonzerő két olyan dolog, ami nem működhet együtt … akkor ígérjük neked, hogy a svéd fiú/lány duó, az ASHBURY HEIGHTS könnyen meg fog győzni az ellenkezőjéről.

A két tag hatásosan keveri a korai New Wave dögös erotikáját a Glam erőszakos attitűdjével, az Electro Clash nyers vonzerejét és egy élénk és komoly FAT analóg szintetizátoros alapot. Mr. és Mrs. Ashbury tehát tudja, hogy hívja fel a figyelmet, és pozitív, laza, andalító eleganciájukkal nyújtanak egy tökéletesen vetített képet a megszállott férfi és női fantáziákról. (Biográfia folytatása képgalériával - beljebb)

Eléggé érezhetően a zene valamiféle olyan aurát áraszt - egy kombinációja a fiatalos energiának és az élmények nyugodt leírásának - amit a New Wave és a Future Music korai napjai óta nem hallottunk. Ha a korai Human League magába szívná a Thin White Duke's Glam-et, a Tubeway Army nyugodtságát és az Electro Clash egyszerűségét, hogy bemutassa egy időszerű "itt és most" köntösben a zenéjét … talán úgy hangzana mint az ASHBURY HEIGHTS. Ez egy zenei ugrás, hogy megrengesse minden régi klub táncparkettjét. Nehezen hihető el, hogy a Sundsvall-ból, egy kis Észak-Svédországi városból származó duó csak 2005 óta csinál együtt zenét … mivel ez az Elektro szónikus gránát, Disco Pop és egy kis őrültség elegy ténylegesen azonnal kiüt. Anders és Yasmine, ahogy kettőjüket valójában hívják, csupán 24 és 18 évesek - nehezen hihető el, hogy ilyen fiatal emberek meg tudnának valósítani egy ilyen kifinomult dolgot. Anders így próbálja ezt megmagyarázni: " 1997 óta csináltam elektronikus zenét különböző projektekben, amikor még Yasmine nem szerepelt bandában. Ez azt jelenti, hogy vele ellentétben én már veterán vagyok, míg ő egy buzgó újonc frissességével és energiájával közelíti meg ezt az egész dolgot. Talán ez a válasz arra, hogy mért van olyan speciális hangzása a zenének, amit csinálunk."

Bizony…azt kell mondani, ők ketten elérték, hogy kiütöttek minket. Annyira lepadlóztunk a zenéjüktől, hogy szerződtünk velük egy órával azután, hogy először hallottuk a cd-jüket…minden idők leggyorsabb szerződéskötése az Out Of Line-nál! Higgyetek nekünk…az ASHBURY HEIGHTS le fog dönteni a lábatokról.

Az aktualitást a zenekar 2008 első felében megjelenő új EP-je adja. Bemutatkozó lemezük "Three Cheers for the Newlydeads" címmel jelent meg.

Ashbury HeightsAshbury Heights :
Three Cheers for the Newlydeads


Tracklist:
01. Bare your Teeth
02. Stormbringer
03. Waste Of Love
04. SmAlLeR
05. Derrick is a Strange Machine
06. Cry Havoc
07. Swansong
08. Illusion
09. Angora Overdrive
10. Corsair
11. Christ
12. Suicide Anthem
13. Penance
14. I Paint Nightscapes
15. Eternity at an End

 

 

http://www.myspace.com/ashburyheightsmusic

Cikk forrása: Out Of Line Music
Fordította: Pixi
Thanks to: Gunhead

 

Csatolt képgaléria

Hozzászólások

2009 február 12. - 09:41  [1]
vandyke
 
A ASHBURY HEIGHTS egy nagyon jó kis banda. Úgy látszik a svédek nagyon értenek a zene "csináláshoz" (pl Covenant). Pár hete hallgatom a fent említett albumot és nagyon magával ragadott ez a zene. Van pár kedvenc zenekarom, de az biztos, hogy most egyel bővült.

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu