Gamma10

Elég későn, nagyjából 2003 tájékán, kb 26 évesen kezdtem el zenélni, teljesen autodidakta módon. Korábban is érdekelt a zene, csak valahogy nem éreztem a bátorságot, hogy belevágjak, talán pont az előképzettség hiánya miatt.
Elég sokféle stílus érdekelt és érdekel, de a régi nagy kedvenc a DEPECHE MODE. Aztán, a teljesség igénye nélkül, jött a NINE INCH NAILS, VNV NATION, SOMAN, ICON OF COIL, a populárisabb irányból a PRODIGY, LEFTFIELD, CHEMICAL BROTHERS.
Az elején alapvetően a számítógépes programok adtak nagy segítséget, és ma is ezeket tekintem fő "hangszeremnek". Először csak remixekkel próbálkoztam, meglévő sávokat próbáltam kombinálni, aztán egy idő után ez kevésnek tűnt, ekkor szereztem be egy midibillentyűzetet és kezdtem el saját zenéket írni.

Egy időben egy haverom, Mátray Laci is társult és úgy nézett ki, hogy majd elektromos gitárral gazdagítja a hangzást, de a munkája miatt kevés ideje jutott erre és végül kiszállt, viszont a mai napig is segít kontrollfülként a számok véglegesítésénél. Az odáig csak a magam szórakoztatására készített zenéket 2008-ban töltöttem fel először a netre, igaz, többek között a promó hiánya miatt, nem volt nagy a hallgatottság. Ugyanakkor a zene nálam szenvedély és ahogy szabadidőm engedi próbálok új számokat írni, és a projekttel foglalkozni. Fellépésem még nem volt, szóval idáig ez egy "hálószoba-projekt".

Ami a zenét illeti, az elektronika mindig is közel állt hozzám, szeretem benne a hangszerelés szabadságát. Egy számban ugyanakkor számomra az általa sugárzott hangulat a legfontosabb. Pl. annak idején, mikor megismertem a DEPECHE MODE-ot, még nem igazán értettem angolul, és fordításokhoz is nehezebb volt hozzájutni (pláne egy viszonylag kis városban, Ajkán, ahol a baráti köröm nem is igazán hallgatott ilyesmit), de megfogott a számok és persze a videóklippek hangulata. Persze van, ahol a szöveg lényeges, de nálam a szöveg megléte nem alapvető követelmény, sok instrumentális zenét is hallgatok. A saját számaimban az electro industrial, futurepop és hasonló stílusok energikusságát próbálom ötvözni némi dallamossággal, szeretek kísérletezni.
 

randevú / rendezvous by Gamma10

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu