8BIT

A 2010 nyarán indult 8BIT együttes azon kevés szintipop csapatok közé tartozik, akik magyar nyelvű dalokat játszanak. Tagjai: Dobrocsi Krisztián (szintetizátorok, dobprogramok, vokál) és Nagy Gergely (ének, vokál). A zenéket többnyire közösen készítik, majd Krisztián hangszereli. A szövegeket Geri írja.

Krisztián gyermekkorától a szintetizátorok hangjának rabja (JEAN MICHEL JARRE, KRAFTWERK, ALPHAVILLE, DEPECHE MODE és minden, ami ezen a hangszeren alapul). Elkerülhetetlen volt, hogy belekezdjen saját produkciók készítésébe, korábban PERFORMANCE, majd ARCULAT, a 2000-es évek elején LE GARAGE, majd 2006-tól FORTEBA és LIPURIA néven jelennek meg zenéi. Három önálló album a deephouse németországi megalapítójánál, a Plastic City kiadónál. A COLOURBLOCK nevű formáció tagja. (tovább)

Geri 12 évesen kezdett verseket írni. Egy középiskolai bulin hallotta először Krisztiánt (az ARCULAT együttesben) zenélni. A 2000-es évek elején a váci Garage stúdióban találkoztak, ahol Krisztián és Pasztorális Gábor hangmérnökként dolgozott. Az ő segítségükkel elkészült egy lemeznyi anyag "Szobrok" címmel. 2009-ben született az ötlet, hogy szintipop dalokat írjon, mivel úgy látta, jelenleg ennek a stílusnak nincs hazai képviselője. Így kereste meg Krisztiánt, aki akkoriban szintén valami hasonlón gondolkodott.

2010 nyarán született meg az első dal. 2012 nyarán álltak először színpadra a Budapesti Dürer Kertben a 12 órás országos Depeche Mode rajongói találkozón.

http://www.facebook.com/pages/8BIT/147345265314178
https://soundcloud.com/8bit-hungary


8BIT - Add nekem a trónt by 8BIT - Hungary



8BIT


Csatolt képgaléria

Hozzászólások

2013 március 20. - 20:11  [1]
industhu
 
túl hasonló a hangja :(

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu