PROJECT PITCHFORK - Quantum Mechanics

A Trisol Music Group gondozásában jelent meg augusztus 12.-én a 10 új számot felölelő lemez, mely limitált kiadásban egy bónusz CD-vel egészül ki, melyre 6 exkluzív remix került.

A PROJECT PITCHFORK szokásához híven új oldaláról mutatkozik meg a „Quantum Mechanics" korongon. Köztudott, hogy minden albumuk különálló entitás, akár figyelmetlen füleknek más-más előadótól származónak tetszhetnek. A „Quantum Mechanics" határozottan dacol a közömbösséggel, kedvezően hat a vérkeringésre, hiszen elvitathatatlanul roboráló dalokat sorjáz. Mégis, az album szerkezetéből kissé hiányolom az ösztönös rendezési elvet, túl szigorú, túl kiszámítható sémák mentén épül fel, de ez könnyen kiküszöbölhető zavaró tényezőnek számít.


A címadó dal szépen eleget tesz a megbízatásának, leválaszt a hétköznapokról és komplex világával rengeteg személyes asszociációnak enged teret. Ünnepélyes hangvétele univerzális dilemmák köré von. Kiemelendő a „Freeze in Silence", mint a dal, ami úgy tör borsot az ember orra alá, hogy régi ismerős benyomását kelti. Elragadó pulzálása és szorongató szövege bizonyára a lappangó emberire rezonál, ezért észlelhető olyan természetesen rendben lévőnek az egész kompozíció. A „Lamentre" illene a back to basics mottó; groteszk bája először taszító, de alattomosan közel férkőzik a hallgatóhoz nekromantikájával. Habár a „Run For Covert" kidolgozatlannak érzem - ami egyáltalán nem jellemző a PROJECT PITCHFORK szerzeményekre- lüktető ütemei könnyebben befogadható, slágeres darabbá teszik, így várhatóan tánczeneként hallhatjuk viszont.

A lemez derekán a „Radical Business" dobvonala igen figyelemfelkeltő, a vokálbeli posztpunk elemek jól belesimulnak a dalba, üdítő szokatlanságot hozva a fonák rock felhanggal az industrial alapszínen. Érezhető rajta a synthpop revival vonulata. Az ötödik helyre bejövő „Mute Spectators" érett letisztultsága után a folk beütésű „The Queen of Time and Space" megakasztja a lendületet, amit a „Splice" dinamikája hoz vissza. Különösen jól eltalált, erős dallal zárul a lemez. A karcos „Insomnia" átütése nélkül csonka lenne a „Quantum Mechanics", kis túlzással a hátára veszi az egészet ez az egy szem szám.

Megjegyezném még, hogy az outrok nem mindennapisága megéri a türelmet, és finomra csiszolja az ítéletet. Összességében nagyon is élvezhető albumról van szó, azonban meglátásom szerint be kell törni két-három hallgatással, ahhoz, hogy az igazi arcát mutassa.


2011 © - A lemezkritikát írta: Ilke

 

Project Pitchfork – Quantum Mechanics
Label: [Trisol] Music Group GmbH – TRI 438 CD
Format: 2 × CD, Album, Limited Edition
Country: Germany
Released: 12 Aug 2011
Genre: Electronic
Style: EBM, Industrial
 

Tracklist:
01. Freeze In Silence
02. Lament
03. Run For Cover
04. Radical Business
05. Mute Spectators
06. Quantum Mechanics
07. The Queen Of Time And Space
08. Splice
09. We Will Descend
10. You Rest In My Heart

Bonus Disc
01. Tempest
02. Insomnia
03. Freeze In Silence (Ice Version)
04. Run For Cover (Antimatter Remix)
05. Lament (Death Remix)
06. Quantum Mechanics (Instrumental)

 


   

PROJECT PITCHFORK - Quantum Mechanics

 

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu