GUILT TRIP - Feed the Fire

korábbi lemezbeharangozó "Inanimate" single első hallásra már figyelemfelkeltően hatott, így igazán várós volt a GUILT TRIP albuma is. A Complete Control Productions kiadásában megjelenő "Feed the Fire" lemez a sima 12 számos változat mellett egy limitált bónuszlemezes formátummal is büszkélkedhet. A megjelenés a skandináv államokban március 23-ra, a külső országokban pedig április 13-ra datálódik.

Az előzetes promóciós anyag szerint a - már nem zöldfülűnek számító - GUILT TRIP zenei identitása a "vancouver vonalból" származtatható. Post-industrial jellegű hangzás, agresszív elektronikával és perzselő énekkel. A zenei hatások mellett a NUMB és a SKINNY PUPPY neve van feltüntetve, így - részemről - mindenképp hallgattatásra ítélt az anyag.
A "Feed the Fire" a kiadó jóvoltából érkezett, press release kíséretében. Maga a tálalás a (szokásos) papírtokos CCP forma, egyszerű - színeket jó használó grafika, szövegkönyvvel, izléses főoldali fantasy montázzsal.


Már az nyitó szám - "Headplate" - első ritmusai után lejön hogy az előzetes infók a zenei beállítottságról helyesek. Lendületes, nem finomkodó elektronika, post-industrial utóérzés. Maga a szám tökéletes kezdése a lemeznek, profi énekkel.
A "Breathe" hallgatása közben helyenként az X MARKS THE PEDWALK korai lemezeinek hangzása ugrik be, amit a későbbi gitár remekül kiegészít.
A SKINNY PUPPY-ra jellemző, kanadai vonalként definiált hangzás a harmadik szám, az "Inanimate" című szám közben jön át. Ez már egy kicsit lassabb ütemet diktál, ami az "Eternal Return"-ban kántálás szerű szöveggel társul.
A "Unite" remek gépi ritmusai visszaállítják a lendületet, ami az azt követő - nekem a lemez fénypontját jelentő -  "Once a Week Twice a Day"-ban tornyosul, és a "Reset"-ben folytatódik.
A "Braptism" és a "The Bright Side of Lies" jó választás a nem euforikus lemezbefejezésnek.

A "Feed the Fire" egy sokrétű és színes anyag - mindenképp a többször hallgatásos kategória - és arra ösztönöz hogy vajon a GUILT TRIP korábbi lemezei is mérnek-e egy-egy misét. Ajánlott mindenki részére aki a kilencvenes évek EBM. világában nőtt fel, és azt a hangzást akarja viszont hallani egy modern egyvelegbe, önálló stílusba gyúrva.

Great work GUILT TRIP, thanks CCP! Még ilyet, sokat! :)


CCPCD006
GUILT TRIP “Feed the Fire”
Format: Digipack CD, and digital.
Release date Scandinavia: March 23, 2012
Release date outside Scandinavia: April 13, 2012
Label: Complete Control Productions
Distribution: Sound Pollution Distribution

ELŐRENDELÉS

Track list:
1 Headplate
2 Breathe
3 Inanimate
4 Eternal Return
5 Unite
6 Once a Week Twice a Day
7 Reset
8 Life Spit Love
9 Fragments
10 Crack Up
11 Braptism
12 The Bright Side of Lies

Bonus disc track list:
01 - Breathe (Chris P Remix)
02 - Crack Up (Crack Down Remix)
03 - Eternal Return (Severe Illusion Remix)
04 - Fragments (Sir N Remix)
05 - Headplate (Mayhem Remix by Jocke Skog)
06 - Life Spit Love (Decomposed by Synchopath)
07 - Once a Week Twice a Day (Remix)
08 - Inamimate (Reanimate by Mortal Memories)
09 - Reset (Your Mind Mix)
10 - The Bright Side of Lies (Registry Remix)


Guilt Trip - Inanimate (single version)
   
Feed the Fire Bonus Disc

2012 © theborg

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu