Metroland - Mind The Gap

Az Alfa Matrix nem árul zsákbamacskát! Ez azért szögezhető le egyértelműen, mert a belga Metroland bemutatkozó nagylemezéhez kapcsolódó kampányban, a Kraftwerk hivatkozások sűrűsége eléri a min. három előfordulást bekezdésenként.
A kiadó egyrészt így megpróbálja elérni a német legenda rajongótáborát és egyben jelezni, hogy milyen jellegű zenei utazásra (metrózásra) számíthatunk. És igaz, ami igaz: analóg szintetizátor futamok, robotvokál, lassan felépülő, de egyben fülbemászó dallamok vezetnek át minket az album egyes állomásain.

Az Enjoying The View, a The Passenger, a M-e-t-r-o egyértelműen a Kraftwerk-i örökséget képviselik, valamint a Travelling erre a legjobb példa, mely egyébként a kedvencem az albumról!
Aztán vannak olyan elemek, dalok is melyek esetében a Lassigue Bendthaus mérnöki pontosságú dalstruktúrájára, némi EBM utánérzéssel ugrik be (pl. például a címadó Mind The Gap), ami nem véletlen: a Metroland tagjai, bár titkolják személyazonosságukat, de annyi tudható róluk, hogy nem ismeretlenek a sötétebb elektronikus zene területén..

METROLAND - "Mind the gap" (audio previews) by alfa-matrix

A limitált verzión megjelent remixek kellemes meglepetést okoztak! Ugyanis arra számítottam, hogy a nagyon hasonló zenei koncepciót képviselő közreműködők - pl. Komputer - egysíkú, sablonos átdolgozásokat produkáltak. Épp ellenkezőleg! Kicsit az unalom veszélyét magában rejtő "normál" album mellett, a második CD bátrabban barangol a 80-as évekbeli hangzás, a minimál elektronika területén.

Kraftwerk-hiányban szenvedőknek tökéletes album, azonban fennáll a túladagolás veszélye! Csökkenti ennek az esélyét a limitált verzió második CD-je, ami változatosabb hangzásvilágot képvisel a felvonultatott remixeknek köszönhetően.

A cikk teljes egészében a http://alanthewild.blogspot.com oldalról származik.
Szerző: Alan The Wild

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu