UNITARY - Misanthropy

Tavaly Johan Hansson aka UNITARY sok év hallgatás után újra megtörte a csendet a „Safe From Harm” című albumával. Ezúttal azonban nem kellett annyit várnunk az új - „Misanthropy” névre hallgató - albumra mint korábban.
Az albumon 9 új szám és 4 további remix található, melyek mindegyike „M” betűvel kezdődnek. Johan újra nagyszerű atmoszférát teremt kiváló dallamokkal, ami mögött van téma, elgondolás. Többségük egy karcsú up-tempo-t eredményez, de nagyon jól hangzik a balladai „Mkultra” és „Memesis” is.

Az album az intenzív „Myth Parade” számmal kezdődik. Ez inkább amolyan körömrágva várakozós intró a maga 4 percével és sötét beállítottságával, ami egyébként az egész albumon végig érezhető, erős vokállal fűszerezve. Természetesen, a melódiák és az ütemek gondoskodnak róla, hogy úgy érezd, szükséged lesz a megfelelő tánc-dózisra.
Annak ellenére, hogy a lemez nem hozza a „Safe From Harm” irányában mutatott elvárásokat, változatosságot (amit például a „Cold” és a „Zenith” mutatott, ahogy azok ütöttek) azért a „My Profane” vagy a „Miscreation” track-ek felvehetik velük a versenyt.
Az első, ACRETONGUE remix, az valami igazán elképesztőt nyújt. „Miscreaction” CHROME értelmezése nagyon jól hangzik, és nagyon jól passzol az Johan intrikus hangjához. A „Pretorium remix” is szépen követi a számokban felfedezhető sötét tónusokat.
Az egész albumot tekintve, Johan képes volt egy meglehetősen összetett produkciót nyújtani, a maga melankolikus, érzelmes világával. A „Misanthropy” biztosan egy jól átgondolt album, amit a UNITARY szépen ki is vitelezett.  

Artist: Unitary
Title: Misanthropy
Format: Album
Label: Infacted Recordings
Genre: Electro, Futurepop
Release date: October 26, 2012

Tracklist:
01. Myth Parades
02. Miscreation
03. Mark of Cain
04. Meth
05. Mkultra
06. My Profane
07. Maelstrom
08. Misery’s Crown
09. Memesis
10. Miscreation (Acretongue Remix)
11. Micreation (Chrom Remix)
12. My Profane (Spektralized Version)
13. Maelstrom (Pretorium Remix)

RENDELÉS

A cikk a Blackvector Magazine oldalon található lemezkritika fordítása.
Írta: Björn Andersson
Fordította: Radafuk Ernő  


Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu