.COM/KILL - .com/kill

Nálam a DIARY OF DREAMS azok közé a zenekarok közé tartozik, akikre érdemes odafigyelni. Adrian Hates jellemzően darkos vokálja és a goth/electro mesteri elegye miatt mindenképp.
Épp ezért a februári promóció engem sem hagyott hidegen, mikor is az Accession Records bejelentette a DIARY OF DREAMS régóta babusgatott, de nyilvánosságot eddig nem kapott oldal projektjét. A meglehetős rendhagyóra sikeredett névválasztású .COM/KILL duó az anyazenekaréra nem hajazó hangzást, voodoo ritmusokat ígért ...
Május elején aztán megérkezett a hamarosan debütáló anyag felvezetéséül szolgáló videó is, a "Monster Divine". Nem okozott csalódást, fenntartotta az érdeklődést a lemez iránt - ami május 31-én szépen meg is jelent.

A kezdő "Freaks Like Us" a várakozásnak megfelelően nyitja a lemezt, kellemes dark-electro alapokon katonásan adagolt jellemző énekhang, helyenként DIORAMA utánérzéssel - ami egész jó.
A névadó/címadó ".com/kill" esetében érződik már hogy az alma nem esett messze ... a DIARY OF DREAMS-től. Belassulós, fejbiccentős, melankólikus dallammenet (miért is ne) dubstep-es tört ütemekkel megbolondítva és német szöveggel.
A német dalszöveget tovább adagolja "Das Blendwerk", ami egy kicsit lassabb tempóban folytatja a lemezt, és kevesebb tört ritmust is adagol.
Közben el lehet merengeni hogy minek kellett ezt az anyagot eddig húzni? Igaz hogy nagyságrendileg nem ér fel az anyazenekarhoz de, egy nagyon is büszkén vállalható dark-electro hangzással van dolgunk. Amit mi sem bizonyít jobban mint a negyedik, "Monster Divine" című dal, ami azt a bizonyos videoklip alapját képezte. Feljebb is pörgeti a dalmenetet az előző két számban belassult lemezen. A következő (fantáziadús című) "Who:Ah!" kellemes electro nyitással kezd, ami átmegy noise szerű monoton zakatolásba és kántálásba - visszatérő kezdőtémával.
A "Machines" folytatja a monotonitást, szépen beledöngöli a ritmust a hallójáratokba - Adrian pedig diktál-diktál a háttérben szép lassan felpörgő zenei alapon. Így kell ezt kérem!
A "Still die Gier" alatt aztán ismét pihenünk egy kicsit, hogy az "Out of Control" torzított énekére kellőképp oda tudjunk figyelni.
A záró "Knecht der Lüge" kicsit kakukktojás, sokkal inkább érzem dark-nak, mint electronak - de annyi baj legyen: megvan a késztetés hogy újból meghallgassam a lemezt!

Összességében egy nagyon egybegyúrt erős anyagnak éreztem a debütáló lemezt, amit az anyazenekar hátszele nélkül is simán el lehet adni. Többször hallgatós mindenképp!

Értékelés: 10/7
Írta: borg - machinemusic.hu

.COM/KILL - .com/kill

01 Freaks Like Us
02 .com/kill
03 Das Blendwerk
04 Monster Divine
05 Who:Ah!
06 Machines
07 Still die Gier
08 Out of Control
09 Knecht der Lüge

Kiadó: Accession Records
Megjelenés: 2013. május 31.
Formátum: CD

RENDELÉS




Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu