Ashbury Heights - Cry Havoc

Mit lesz, ha szinti-pop dallamot, goth külsot, 80-as évekbeli hangzást és egy karakteres vokált összekeverünk?

Megkapjuk a frissen alakult Ashbury Heights együttes fiatalos, üdítoen egyedi zenéjét! Nem szoktam egy dal alapján ítéletet mondani egy projekt felett, se pro, se kontra. Sokszor csalódtam már úgy például, hogy egy válogatás albumon hallott track után bevásárolva az adott eloadó albumát, rájöttem hogy a nagylemez legjobb dala lett kiválasztva a samplerre. De olyan is volt, hogy egy dal alapján elkönyveltem egy együttest rossznak, aztán évekkel késobb jöttem rá, hogy a hallott mu „kontraszelektált” volt.

Ezért óvatosan bánok most is a jelzokkel. Így csak annyit, az Ashbury Heights megérdemli, hogy figyelemmel kísérjük pályafutásukat.


Az Ashbury Heights svéd duó, Cry Havoc dalát tartalmazó egyszámos – Out Of Line által kiadott– promóhoz Liquid jóvoltából jutottam hozzá. Azonnal meghallgattam egymás után többször is, mert nagyon jól ötvözi magában a retro szinti futamokat, minimál hangzást, new wave utánérzést és rögtön megragad az emberben a dal hangulata.

Az Anders Hagstörm és Yasmine Uhlin alkotta duó 2005 novemberében találkozott és közös zenei érdeklodésük felfedezése után nekiláttak egy 9 számos demo (Angora Overdrive) elkészítéséhez.

A második demójukat (Parlaiment of Rooks) már néhány kiadónak is elküldték, és szinte azonnal lecsapott rájuk a német Out Of Line, így hivatalos debütálásuk ennél a kiadónál várható talán még ebben az évben.

Érdemes a honlapjukról (http://www.ashburyheights.se/) elérheto mp3 hangfájlokat meghallgatni!
AlanTheWild

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu