Frozen Plasma - Emphasize

A CD Underground (www.cdunderground.hu) rendelkezésünkre bocsájtotta a Frozen Plasma "Emphasize" c. korongját, melyrol Elegant kerített egy kellemes ismertetot.

A nyáron kiadott Irony single után októberben immár elso EP-jét is megjelenítette a Frozen Plasma.
Vasi Vallis és Felix Marc igazán kitettek magukért, hiszen az Emphasize album-hosszúságú, 62 percnyi zenei élményt nyújt, tartalmaz öt vadonatúj dalt, valamint öt remixet. A lemez témájában és hangszerelésében is az Artificial nyomdokain jár, így talán az sem véletlen, hogy az Artificial Amplification (amplification: erosítés) alcímet kapta.

A tracklistet színesíti az egykori Pet Shop Boys sláger, az I get excited átdolgozása, amely igazán pörgosre sikeredett. Ellenpólusként található a lemezen egy lírai dal is, a Vanishing Star, amelyet zongorajáték kísér elejétol a végéig. Nagyon hatásos. Mind a King of pain, mind a Lift the veil c. számokon felismerhetok a tipikus Frozen Plasmás vonások. A King of Pain egy közepes tempójú melankólikus dal - tele fülbemászó szintetizátor szólamokkal. A Lift the veil sejtelmes hangszínei tökéletesen passzolnak a dal témájához, és a számnak még egy kicsit trance-es hatása is van.

A remixek kedveloi az egy Torben Wendt-féle Hypocrite remix - ami nekem nem igazán nyerte el a tetszésemet, mert az eredeti számhoz még csak nyomokban sem hasonlít - mellett a generation of the lost négyféle remixe közül csemegézhetnek, amelyek közül a Les Anges De La Nuit rmx és a The naked lie rmx kifejezetten izgalmasnak tunik.

Minden szám tökéletesen össze van rakva, a dalszövegek sokatmondóak, bár nekem egy kissé túl lehangolóak. Mégis úgy érzem, hogy hiányzik az ero a lemezrol, valami egyedi, amitol igazán különlegessé válik a hallgató számára. Sajnos nincs igazán egy húzószám, ami segíthetne abban, hogy az Emphasize nélkülözhetetlenné váljon a klubok számára.
Viszont kezdek megbarátkozni Felix Marc hangjával, ami igencsak nehezemre esett azok után, hogy a NamNamBulu feloszlása után Felixnek gyakorlatilag Henrik Iversen hangját kell pótolnia, még akkor is, ha tudjuk, hogy a Frozen Plasma már egy teljesen önálló project.


Formátum: MCD


Track lista:

01. King Of Pain
02. I Get Excited (You Get Excited Too)
03. Lift The Veil
04. Warmongers
05. Vanishing Star
06. A Generation Of The Lost (Les Anges De La Nuit Rmx)
07. A Generation Of The Lost (Neuropa Rmx)
08. A Generation Of The Lost (The Naked Lie Rmx)
09. A Generation Of The Lost (Lukas Boyen Rmx)
10. Hypocrite (Torben Wendt Rmx)



Kiadó:Infacted Recordings
Kiadás dátuma: 2006.10.03.

Megrendelheto: www.CDUNDERGROUND.hu

Írta: elegant © 2007

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu