Elegant Machinery - A Soft Exchange

Eltelt tíz év, de most a svédek egyik legjobb szintipop csapata visszatért. Azóta is folytatták az élő fellépéseket, régen és mostanában is, de a korábbiakhoz képest egy ugrás következett, melynek eredményeként egy új anyagot hallhattunk tőlük, ez pedig a „Feel The Silence” kislemez. Ezt követte a „Move”, és most végre itt a teljes album.

Leslie Bayne, aki 1992-ben elhagyta a bandát, visszatért dalszerzőként. A banda rajongói nem csalódnak; azonnal hallhatjuk, hogy az ELEGANT MACHINERY érzéke, és tehetsége még mindíg megvan, hogy "old school" zenét írjanak analóg hangzásokkal, de még megőrizve annak frissességét, vitalitását és őszinteségét. (folytatás beljebb ...)

Az album erőteljesen indul a „With Grace” számmal, ami egy igazi sláger, és befészkeli magát a fejbe, nem lehet tőle szabadulni. Határozottan ez az egyik legerősebb szám, amit valaha írtak, de ez csak a kezdet. Az album erősen is folytatódik, és csak ez a 10 számos hosszúság lehet az az élénkítő injekció, amire szükségünk lehet. (Azt hiszem elég jól kifejeztem, mi fémjelez egy igazán jó albumot.)

Amit szeretek ebben a bandában, és amiért újra elővettem a régebbi albumaikat is, az Robert Enforsen személye, aki újra megmutatja, hogy egyike a legjobb hangoknak az elektronikus zenék világában. Az erőteljes énektémák közt a táncolhatóbb ütemek és a finom analóg hangzások egy vissza-visszatérő elegyet alkotnak, és ez csodálatos minőséget eredményez.

Ez minden bizonnyal nem egy szomorú kísérlet arra, hogy csináljanak egy visszatérést, hanem egy erős album, ami tökéletesen illik a műveik közé. Üdvözlünk újra ELEGANT MACHINERY, hiányoztál!

TOBIAS ELIASSON

Tracklista (belehalgatással):
01. With Grace
02. Move
03. Do You Know
04. A Soft Exchange
05. Feel the Silence
06. Path of Angle
07. Bleeding Words
08. Hold On
09. Firm
10. Is This the Way

 

Az OUT OF LINE kiadásában megjelent: NOVEMBER 28, 2008.
Ismertető kelte: NOVEMBER 18, 2008 (http://www.releasemagazine.net/)

 

Hozzászólások

2009 július 19. - 21:53  [5]
erwin
 
Hát a munkahelyemen már rámszóltak,annyit halgatom ezt az albumot.A Do You Know álandóan a fejembe van,rendesen belemászott a fülembe.Én itt az oldalon ismertem, és szerettem meg az Elegant Machinery-t.Köszi!
2009 január 03. - 16:31  [4]
elegant
 
Plusz Robert Enforsen azon kevés előadók egyike, aki élőben is nagyjából album-minőséget tud énekelni.
2009 január 01. - 17:10  [3]
meklod
 
számomra a lényeg az analóg hangzáson van, amit mára sikerült abszolút profi szintre 'feltornázniuk'
2008 december 28. - 20:29  [2]
funkerhtk
 
Ez egy igen jó album!!Kellemes szintipop!!
2008 december 27. - 21:23  [1]
elegant
 
Yeahh! Alig várom az albumot!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu