Absolute Body Control - Shattered Illusion

A belga ABSOLUTE BODY CONTROL is harmincéves, ott volt a minimal wave születésénél, most pedig van egy új lemeze.
A két tag, Dirk Ivens és Eric Van Wonterghem az utóbbi harminc évben is aktív, de inkább a ritmikus ipar és az ebm világában (KLINIK, DIVE, SONAR, MONOLITH stb.).
Az ABSOLUTE BODY CONTROL-lal poposabb, bár azért kellően sötét és kilátástalan énjüket élesztik fel: az utóbbi néhány évben főleg koncertezéssel, régi anyagok újrakiadásával és –felvételével, egy-egy új számmal, most nagylemezzel. ( ... tovább )

A 'Shattered Illusion' a felszínen meglehetősen unottnak tűnik, illetve olyannak, amit nem érez teljesen magáénak az alkotója (az intróként működő "What Took You So Long" egészen elnyújtott és unalmas), de valójában az ABC csak hozza azt a hűvös és lélektelen hangzást, ami a sajátja: minimalista, monoton, a szintik nyersek és vágnak, Dirk Ivens hangja elhaló és rozsdás, bár a dallamai néha erőltetettek. A 'Shattered Illusion' nehezen indul be, de a lemez második fele épp egy nagyságrenddel erősebb: két remek sláger szólal ott meg ("Into The Light" és a címadó), illetve a legkegyetlenebb és legszuggesztívebb pillanatok is ott hallhatók (Stardust Fever, Talking To The Men, Any Second Now), bár ezek pont olyanok, mintha a DIVE címke alatt készültek volna – ami egyébként nem baj, sőt. B-

Forrás: http://quart.hu

Absolute Body Control - Shattered Illusion
Tracklista:

01. What Took You So Long?
02. Sorrow
03. Surrender No Resistance
04. Eins Zwei Drei Vier
05. Never Seen
06. Stardust Fever
07. Any Second Now
08. Shattered Illusion
09. Into the Light
10. Talking to the Man

Format: CD Digipak
Record Label: Daft Records
Release date: 15th Oct 2010

Hozzászólások

2010 november 05. - 09:15  [1]
liquid
 
A novemberi Sonic Seducerhez - http://www.sonic-seducer.de/ - mellékeltek egy Sorrow EP-t (is). Tracklist: 1. Sorrow (EP Version) 2. Into The Light (Beat-less Version) 3. Sorrow (Daniel Myer Mix) 4. Saturna Calling (Unreleased) 5. Sorrow (Trisomie 21 Mix) 6. Shattered Illusion (Monolith Mix)

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu