AND ONE - Tanzomat

Ahogy azt korábban már írtam, az AND ONE bemutatkozó lemezével már elérte, hogy örökre a kedvencem lesz, bármit is tesznek a továbbiakban. Az AND ONE-t azonban kb. a "Pimmelmann" óta nem lehet teljesen komolyan venni. Az aktuális album - "Tanzomat" - esetében is felmerülnek bennünk kérdések. Véletlenül hallunk ismerős dallamokat egyes dalokban ("Just Can' Get Enough" a "Dancing In the Factory"-ban, "Masterhit" a "Electrocution"-ben, "Satellite" az "Angel Eyes"-ban)? Arcátlan lopások ezek, vagy kreatív tisztelgések a példaképek előtt?
Egyre inkább az a meggyőződésem, hogy Steve Naghavi tehetségéhez mért lehetőségeit korántsem használja ki teljes mértékben. Olyan ez, mintha egy szobrász megalkotna pályafutása elején egy mesterművet, de utána már csak nagyon jó minőségű, de tucatárunak minősíthető piaci bóvlit készítene.

And One

Az egy dolog, hogy a nagy elődök - pl. DEPECHE MODE, FRONT 242 - hangjait újrahasznosítva hallhatjuk az albumon, de az AND ONE, saját mozgási területét is egyre jobban beszűkíti. Ha az aktuális album dalait "összekeverem" mondjuk az előző 2-3 album track-jeivel, akkor gond nélkül ki tudok választani véletlenszerűen 12 dalt, úgy hogy gond nélkül összeálljon egy "új" AND ONE nagylemez.
Persze igazságtalan lennék, ha az eddig leírtak alapján azt mondanám, hogy csapnivaló a "Tanzomat" lemez. Nem ezt állítom! Mindössze annyi a problémám, hogy Steve Naghavi a biztonságra törekszik és a saját maga által meghatározott body-pop területről évek óta nem merészkedik ki. Pl. a "Save The Hate" és a "Shining Star" a tempósabb dalok közé tartozik, de olyan mintha már hallottuk volna őket évekkel korábban valamelyik AND ONE lemezen. A korábban már említett "Electrocution" például nekem kifejezetten tetszik, még a F242 nyúlással együtt is...


"Persze" botrányok azért így is vannak: "eltűnés" Moszkvában, új kiadó keresése.
A bónuszlemez tartalma egyébként azt is megerősíti, hogy az AND ONE koncerteken nyújtott teljesítménye - vagy inkább Steve vokálja... - sajnos elmarad a stúdiófelvételektől...

Hitetlenül nehéz objektíven értékelnem ezt a lemezt... Nem igaz, hogy ez egy rossz lemez! Az általam elvártakhoz képest tartom közepes teljesítménynek... Nem az AND ONE-ra haragszom, hanem ÉRTÜK!
ATWEMRS: 6

A cikket írta: AlanTheWild
A cikk teljes egészében a http://alanthewild.blogspot.com oldalról származik.

Korábban a lemezről: AND ONE - Tanzomat (promóció)

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu