HALO EFFECT interjú

A 2001-ben alakult olasz HALO EFFECT fennálása óta már három albumot, jópár maxi kiadványt és remixet tudhat maga mögött. Stílusukban változóan - és egyre kifinomultabban - keverednek a synthpop, electropop, és darwave elemek, koncertjeik alapján egyre népszerűbbek a műfaj rajongói körében is.
A "Recoding" névre hallgató harmadik HALO EFFECT stúdióalbum december 7-én jelent meg az EK|Product kiadónál. Ennek aprpójából készítettünk egy interjút a zenekarral ...

- Majd kétéves kihagyás után tavaly decemberben jelent meg a harmadik albumotok a "Recoding". Hallgatva az új számokat, kidolgozottabb lett a zene, és fejlődött az ének is. Minek tudható be a fejlődés?
- A „Recoding” három év kemény munkájának eredménye, és ez alatt az idő alatt elég sok minden megváltozott. Először is, leszerződtünk az „EK|Product” kiadóval, akik megadták számunkra a lehetőséget, hogy együtt Dolgozzunk Mika Rossival. Az ő keze munkája van az új hangzásban, így vált lehetővé, hogy az új lemez elérje azt a szintet, amit a legtöbb európai banda magénak tudhat, beleértve a vokálok különleges hangzását is.

- Van egy központi témája az új lemeznek, ami köré építettétek a dalokat?
- Azt mondhatjuk, hogy a "Recoding" némi sci-fi szerű háttérrel rendelkezik, ezt a hangok és zenei környezet alapján megállapíthatjuk. A dalok is különböző témákat dolgoznak fel: társadalom, elszigetelődés, a veszteség érzése, zavarodottság és így tovább, de a szövegek egyfajta metaforikus módon íródtak, így mindenki saját értelmezést is adhat nekik.

- A "New Body Machine" trekken, Mika Rossi (AUTODAFEH) is közreműködik. Ilyen jó a kapcsolatotok?

- Mika - val mindig is kitűnő kapcsolatot ápoltunk. Számos alkalommal léptünk fel együtt, most már a kiadónk is közös. Ezeknek a körülményeknek köszönhetően, remek kapcsolat, barátság és kölcsönös tisztelet született meg közöttünk. Igazi megtiszteltetés és kimondhatatlanul hasznos számunkra, hogy ő lett az album producere, így sokkal professzionálisabb és egyben „európaibb” is lett a hangzásunk. Egy élmény volt, hogy Mika, mint különleges vendég előadó, szerepel az albumon… végül, hadd mondjam el, hogy amikor együtt dolgozunk, az mindig rengeteg mókát is jelent!


- Van kedvenc számotok az újak közül? Van, amelyiket szívesen játsszátok a koncerteken?
- Az összes számmal kapcsolatban nagyon elégedettek vagyunk az új albumon. A bandában különböző ízléseket képviselünk, de ezen a munkán belül, elektronikus hangzások széles választéka megtalálható, és ezek mindegyike valamelyikünket képviseli. Nem könnyű egy bizonyos számot kiválasztani, de ha mégis kellene egyet, akkor egyetértenénk, hogy a "Burning Chrome" az egyik legjobb a dalok közül! Az élő fellépés az már teljesen más kategória. Nagyon fontos, hogy a dalok kiválóan és erőteljesen szóljanak. Jelenleg, a koncertjeink során majdnem a teljes albumot lejátsszuk. Azt kell mondanom, hogy a cucc nagyon alkalmas arra, hogy élőben nyomjuk!- A "Sector Beta" című számhoz klippet is forgattatok. Mesélnétek erről pár szót? Hogy zajlott a forgatás? Kinek milyen szerepe volt?
- A videó forgatása érdekes tapasztalat volt ahol belekóstolhattunk a mozi készítés világába… úgy tűnt, mintha a Mátrixot forgattuk volna! Előzőleg már jó pár klippet csináltunk, beleértve a HAMMER THE GEAR videót, ami nagy siker lett, és amiben mi is szerepeltünk, mint színészek. A videó létrehozásának egész folyamatában is segédkeztünk, támogatva Stefania La Corte kiváló rendezését.
Ebben a klipben azonban, teljesen Antonio Levita minőségi munkájára és tapasztalatára hagyatkoztunk. Leivta egy nagyszerű rendező, aki technikai szempontból a legkiválóbb videókat készíti… mindez, életünkben először, eljutatott bennünket egy űrhajóra is, szóval nagyon elégedettek vagyunk a végeredménnyel!

- Milyen a kapcsolat az új lemezkiadótokkal?
Egyike voltunk az első bandáknak, akik az EK Product kiadóval szerződtek, annak megalakulása óta. így a kapcsolatunk mindig is nagyon jó volt velük, mára kezdetektől fogva. Az EK Product mindig hitt bennünk és támogatott minket. Ez a fajta hozzáállás elég jó érzés tud lenni és tovább ösztönöz, hogy még jobb cuccokat csináljunk. A banda és a kiadó első jutalma az, hogy idén felléphetünk a Wave Gothic Terffen rendezvényen. Ez azért azt jelenti, hogy mindannyian jól dolgozunk. Annyi más zenekar tartozik az EK – hoz rajtunk kívül, és más jelentősebb bandák is hamarosan csatlakoznak hozzánk a kiadónál. Az EK sikeres jövő előtt áll és mi nagyon örülünk, hogy ennek részesei lehetünk!- Olaszországban jó pár fellépésetek van, és idén ugye a Wave Gothic Treffen - en is szerepeltek. Készültök valamilyen különleges műsorral erre az alkalomra?
- Az élő fellépések mindig is különlegesen fontosak voltak számunkra, főleg azért mert a színpadon olyan energiák felszabadítására vagyunk képesek, amit kevés elektronikus csapat tud nyújtani a közönségnek.
Mindent professzionális módon próbálunk megközelíteni, zenei értelemben (az élő bulikon rengeteg ritmust tényleg élőben nyomunk) és vizuális szempontból is. Ebből a szempontból, az hogy egy olyan jelentős fesztiválon játsszunk, mint a WGT, arra ösztönöz, hogy még jobbak legyünk. Itt lehetőségünk van, ugyanis, hogy a zenénket szélesebb tömegekhez juttassuk el. Még némi meglepetéssel is készülünk erre a bulira, de erről nem beszélhetünk!

- Van tervbe vége egy későbbi magyarországi fellépés? Mit üzentek a magyar rajongóknak?
- Jelenleg nincs buli Magyarországra betervezve, de mindenképpen szeretnénk a ti szépséges országotokban is fellépni, ahol rengeteg kitartó rajongónk van. Tudjuk, hogy Magyarországon a koncerteknek különleges hangulata van, és alig várjuk, hogy ezt első-kézből meg is tapasztaljuk! Szeretnénk megköszönni a Magyar rajongóknak a szeretet és támogatást és reméljük, hamarosan szolgálhatunk egy buli dátummal nektek! Addig is… élvezzétek az új albumot és osszátok meg másokkal is a zenénket! ☺

Készült: 2013. január
Készítette: machinemusic.hu (Borg)
Fordította: Sid 
INTERVIEW IN ENGLISH:- After almost a two years break, your third album named ìRecodingî has been released. Listening to the tracks, one has the feeling that your new music came out somehow more elaborated, the vocals also sound more professional. What is the cause of this development?
- Recoding is the outcome of an hard work lasted three years, during which many things changed. First of all we signed for EK|Product label, and this gave us the chance to work with Mika Rossi who contributed on shaping the sound, enabling us to achieve a production of the same level than the most famous European bands, also focusing on  vocals in a special way.

- Does the new album have a central theme, around which you had built up the songs?
- We could say that Recoding has a sci-fi background, you could tell it by the sounds and the environments  those sounds summon. The songs have different themes too: society, isolation, sense of loss, confusion and so on, but  the lyrics are written in a metaphorical way,  therefore anyone could give  a personal meaning  to the songs 

- On the track labeled ìNew Body Machineî, Mika Rossi (AUTODAFEH) is co-featuring. Do you have come so close to each other?
- Our relationship with Mika Rossi has always been very good and strong. We shared the stage on several occasions, we are label mates (EK Product) and thanks to those circumstances  a beautiful relationship of friendship and mutual respect was born. To have him as producer for our album was an honor and it was extremely useful in order to get a professional and more European sound, too. It was a pleasure to have Mika as a special guest in a track on the album.. and lastly when we are together we always have a lot of fun!

 

- Do you guys have favorite songs from the new album? Are there ones you prefer performing on live gigs?
- We are very happy with all the songs included in the new album. Inside the band, we have different tastes,  but in this work there is a wide range of electronic moods, each one representing a bit of us. It's not easy to choose a particular song , probably if we had to name one, we would agree that BURNING CHROME is one of the best tracks!
The live show is a different dimension and it is very important for the songs to be high-impact and strong. At this time during our shows we are playing almost the entire album and we must say that it is well suited to be played live.


 

- For the track Sector Beta even a video clip has been shot.  Can you drop some words about the shooting? How was it? Which band member had what role in the making of the video?
- Shooting that video was an interesting experience for us and a real contact with the world of movies .... it seemed to be on the set of Matrix!
We had previously made ​​several video clips, including the one for "HAMMER THE GEAR", which obtained a great success and for which we were involved as actors and also in the creation of the video, supporting the excellent direction by Stefania La Corte.
For this video, instead, we totally relied on the quality and experience of Antonio Levita, a great director who had the merit to make a video clip with the highest technical level.. that took us for the first time on a spaceship, so we are very pleased with the final result!

- How is in general the relationship with your new record label?
- We were one of the first bands to sign with EK PRODUCT since its inception and for that reason our relationship with the label was very good from the beginning . The label always believed in us and supported us, at this time the guys from EK are doing their best to promote our music. This kind of support make us feel good and stimulates us to do even better. The first award for the band and for the label was to be able to play at this year's Wave Gotik Treffen, that means that we are all working well. There are so many other bands part of EK besides us, and many other important bands that we are sure will come soon in the club. Our label has a successful future and we are pleased to be part of it! You have several shows booked in Italy, and you are also going to perform on the Wave Gothic Treffen. Are you preparing something special for this gig?
- Live performance has always been extremely important to our band, mainly because on stage we like to release an energy that few electronic groups are able to offer the public..
We try to approach everything in a professional manner, both in terms of music (during live shows we play for real a lot of sequences), and in terms of visuals. In this context, playing in a festival as important as the WGT encourages us to do better and better, since it will be a great opportunity to bring our music to an increasing number of people. We are preparing some surprises for that appointment, but we can not reveal!

- Later on, do you guys plan to step onto stage in Hungary? What message would you send to the Hungarian fans?
- We currently have no dates scheduled in Hungary, but we would really be able to play in your beautiful country, where we have a lot of passionate fans.
We know that the concerts in your country have a special flavor and we can not wait to experience it firsthand. We want to thank our Hungarian supporters for the love and we hope to give them a date, really soon! In the meantime ... enjoy our new album and please spread our music! :-)

2013. january - machinemusic.hu

 

HALO EFFECT

HALO EFFECT

 


Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu