Jennifer Parkin (AYRIA) interjú

Jennifer Parkin interjú

Jennifer Parkin
énekesnő jelenlegi projektje az AYRIA. Jennifer-ről érdemes tudni hogy a korábbi zenekara 2003-ig az EPSILON MINUS volt, mellyel két lemezt jelentetett meg. Vendégénekesként szerepelt jópár más projektben is, például: IMPLANT, GLIS, PARALLEL PROJECT, AIBOFORCEN, és a nemrég alakult mexikói projekt, az ISIS SIGNUM.
A goth.gr vele készített interjújának magyar nyelvű fordítását olvashatjátok beljebb.

1. Mik voltak az okok és a jelek, amik arra vezettek, hogy összetalálkozz a zenével?

Van egy fotóm magamról 3 évesen, ahogy felnyitom az apám lemezjátszóját körülvéve bakelitekkel. Ez egy imádott dolog volt számomra a zenével kapcsolatban mindig is. Meg kell köszönnöm apámnak, hogy megismertetett a zenékkel egész gyermekkoromban, gitározni tanított, és felnyitotta a szemeimet a különböző zenei stílusokkal és hatásokkal kapcsolatosan. Amikor tinédzser voltam, persze megtaláltam önmagam és felfedeztem egy egészen új világot az elektronikus és underground indusztriális zenék által, ami nagyban befolyásolt, hogy azzá legyek, aki ma vagyok. A sötétebb, borultabb zene mellett döntöttem, miközben még szerettem a klubok vibrálását is.

2. Honnan merítesz inspirációt a zenei vonaladhoz és a szövegeidhez?


Az életem és a körülöttem lévő világ szolgáltatja a fő inspirációt a zenéhez és a szövegekhez. Valamikor levert vagyok, és extrémmé válok, és írok egy dalt, mint a "My Revenge On The World", más dalokat más szövevényes élmények inspirálnak, mint az elégedetlenség az életemben. Néha a dalok csupán az életem személyes élményei, néha semmi sem történik velem személyesen, de helyette ott vannak a hírek, a világ eseményei. Vagy éppen a tudományos felfedezések, kivételes alkalmakkor.

3. Önmagadról írni… mennyire nehéz ez?


Valamikor könnyű. Egy dalötlet meglegyint, játszom egymás után, hozzáadva az ütemeket és szintitémákat, és ha valami igazán jó történik, ami dallá válik, akkor nagyon boldog vagyok vele. A legnehezebb rész ezen a ponton megírni a szövegeket, hogy kifejezzék a dal mögött lévő mondanivalót. Ha egyedül dolgozom, az még kreatívabbá tesz engem egy személyes módon, azt csinálhatom, amit akarok. Ellenben máskor ez nehéz és úgy érzem, valaki más nekem tetsző óriási zenéjét kell feltennem, hogy túlénekeljem, és így sokkal könnyebben megy, ha a szövegírásra szeretnék fókuszálni. A produkció részletei nem a tudásom fő területei. Egy producerrel dolgozom, amikor készülnek a dalaim és remixeim, rendez, eltávolít hangokat ha kell és egyáltalán, a dalok hangzását profira alakítja. A teljes dalok nyers demoit magam készítem.

Jennifer Parkin - AYRIA


4. Kedvelem a legtöbb dalodat. Meg tudnád nevezni te melyikeket szereted leginkább?

A kedvenc dalaim éppen azok, amiket élőben játszom, mert azt gondolom, ezek testesítik meg számomra a tökéletes kiegyensúlyozottságot. Az élmény, a dallam, az agresszió tökéletes keverékei, és csupa bulis dalok: My Device, Disease, My Revenge On The World. Ez lenne a 3 kedvencem, ha választanom kellene a 'gyermekeim' közül.

5. Melyek a kedvenc bandáid?

Nagyon szeretem az IAMX-et. 2005 óta ismertem őket, végül láttam őket koncerten Torontóban tavaly, és teljesen kiütöttek. Imádom az új cd-jüket. Őszintén szólva, rengeteg banda van, akiktől szeretek egy vagy két dalt, de igazából nehéz mondanom egy kedvenc zenekart. Mostanában szeretem a Sohodolls, Junkie XL, Chemical Brothers, Feist, Ladytron, Goldfrapp, Fad Gadget, Digitalism zenéjét. Egyik sem tartozik igazából az indusztriális stílushoz, vagy nem csinál hasonló zenét hozzám, de ezek felfrissítenek, és szeretem a zenei változatosságot. Nem igazán gondolom, hogy az Ayria teljes mértékben indusztriális. Több elektro/dance/industrial elemmel kombinálok, rengeteg klasszikus kedvenc bandám van az indusztriálban és rengeteg a nyolcvanas évek zenéiből, de ez a lista túl hosszú.

6. Mi a véleményed a zenei színtér alakulásáról napjainkban?

Próbálom elhatárolni magam ettől. Saját szórakoztatásomra készítek zenét, és ennek az a haszna, hogy esélyem nyílt turnézni a világ körül. Sosem csináltam életmódot a zenéből. Van egy teljesen más, teljes idejű munkám, dolgozom. Tehát ha a zeneipar vagy a színtér változik is, az életmódom sosem változik. Mindent tudok a kiadók helyzetének változásáról, a letöltésekről, stb., de az üzleti oldal nem foglalkoztat túlzottan. Vannak rajongóim, akik szeretik a dolgaimat, akik támogatnak, és ez minden, amit kívánni tudok magamnak. Ha statisztikákat akarsz, a digitális eladásaim magasabbak a cd eladásaimnál, de a fő dolog az, hogy szeretem, amit csinálok. Ez egy terápia számomra. Remélem válaszoltam a kérdésedre.


AYRIA7. Persze, megtetted!:…Feltételezhetően eldöntötted már, hogy változtatsz a zenei stílusodon a jövőben (amit én nem szeretnék), megváltoztatnád a külsődet is?

Feltételezem, ha hip-hop sztár lennék, több nőre lenne szükségem akik körülvennének, és több fuxra…ó, várj, hiszen már VAN FUXOM: Ok, gondolom azt kérdezted hogy a zeném milyen irányba tart ebben a hipotetikus világban, ugye? A külsőről: nem gondolom, hogy a külsőm közvetlenül kapcsolódik a zenémhez. Jelenleg nincs szőke hajam, "szőkeség-megszakításom" van, mert most nem vagyok turnén, és mert a hajamat eléggé megviselte az állandó fehérítés. Visszatértem a sötét "eszpresszó" barnához, hogy elhagyhassam a kemikáliákat. Szeretem így, és lehet, hogy megváltoztatom a kinézetemet a jövőben, de ez nem fog összefüggeni a zenével. Mindenféle hajam volt már, a szivárvány minden színében. Szeretem a vöröset; talán sötét rózsaszínű leszek, mert úgy gondolom, megváltoztatni a külsőmet egy érdekes ötlet! Ismétlem, a külső megjelenés és a zene két különböző dolog számomra.

8. Le tudnál írni nekünk néhány dolgot, amiben részed volt és úgy érzed, sosem felejted el, valamint azt, hogy mi ennek az oka?

Japán csodálatos volt! Egy kulturális sokkban és egy csodálatos élményben részesültem. Szeretem Nagy Britanniát, bármikor járok is ott, mindig úgy érzem otthon vagyok, bármilyen furcsa is ez. Mexico City-ben van a legjobb kaja a világon! Imádom a salsát! Oroszország, az USA és Hollandia adja a legőrültebb közönséget, teljesen őrültek és táncolnak az egész show alatt. Imádom mindannyiukat. Nem gondoltam volna, hogy egyik helytől a másikig ilyen különböző hangulatú bulik lesznek.

9. Tervezed, hogy valamikor ellátogatsz Görögországba? Szeretnél?


Hiszed vagy nem, most 2007-ben kétszer majdnem átjöttem Görögországba. A tervek sajnos kútba estek; azért, mert a dátumok sajnos nem voltak jók számunkra. Imádnék ellátogatni oda és játszani Görögországban! Nincsenek biztos tervek arra vonatkozóan, hogy mostanában Görögországba jövünk, de rajta vagyok! Egy koncertszervező bármikor ide akar hozni bennünket, izgatottan állunk elébe! Az egésznek az a lényege, hogy elég nehéz áthozni egy bandát Kanadából.


Jennifer Parkin10. Más tervek a jövőben?

Befejezem a teljes hosszúságú cd-t, a "Hearts For Bullets"-et, ami el fog készülni a következő 2-4 héten belül. Az egész a szabadidőm függvénye. Szeretném ismét turnéra vinni az anyagot, de még nem vagyok teljesen biztos benne, hogy hol.:
Nagyon köszönöm ezt az interjút! Nagyon élveztem!

Sok szeretettel:
Jennifer
AYRIA

Forrás: www.goth.gr
Fordította: Pixi
Thanks to: Gunhead


 

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu