Vince Clarke és Martin Gore közös albuma

30 évvel különválásuk után, ismét közös anyaggal jelentkezik az elektronikus popzene két úttörője, Vince Clarke (Erasure / Yazoo / Depeche Mode) és Martin Gore (Depeche Mode). Azóta, hogy 1981-ben külön zenei utakra indultak, ez az első alkalom, hogy új lemeze jelenik meg a szerzőpárosnak. VCMG név alatt futó projektjük első EP-je november végén digitálisan, december elején pedig 12”-es maxin lesz majd elérhető.

A VCMG projekt fél éves közös munka eredménye, melyre a két dalszerző saját stúdióiban került sor, a kor szellemével haladva, E-mailes fájlcserék formájában. Személyes találkozóra csak a 2011. májusában megrendezésre került londoni Mute fesztiválon került sor, ahol Clarke az Erasure-rel, Gore pedig DJ-ként lépett fel. Az ezidáig cím nélküli album produceri feladatait is Vince és Martin látták el, a keverési munkálatokat pedig a kaliforniai producer, Überzone/Q végezte. A nagylemez 2012. tavaszán jelenik meg a Mute-nál.

Az első maxira másolt felvétel a “Spock”, mely az album-verzió mellett különböző remixek formájában is meghallgatható lesz.



A mixmesterek között a következőket találjuk: Edit-Select, aka Tony Scott - angol DJ és az EditSelect Records alapítója; Regis, aka Karl O’Connor - a Sandwell District kollektíva tagja; DVS1 - Derek VanScoten néven ismert Brooklyn-i producer, aki olyanokkal dolgozott már együtt mint a Radiohead vagy az Emancipator; XOQ - az album keverési munkálataiért felelős Überzone/Q alteregója.

EP1 / SPOCK TRACKLISTA: Spock - Album Version / Spock - Edit Select Remix / Spock - Regis Remix / Spock - DVS1 Voyage Home Remix / Spock - XOQ Remix

Hallgass bele: VCMG - Spock

Forrás: FREESTATE

Csatolt képgaléria

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu