Advoxya helyzetjelentés

Az Advoxya Records magyarországi tevékenységének elso évét és megalapításának második évét ünnepli.
Az Advoxya Records magyarországi képviselete pontosan egy évvel ezelott nyitotta meg kapuit, hogy Budapest elonyös földrajzi elhelyezkedésének köszönhetoen kijusson az európai és a nemzetközi piacra. Elso hivatalos kiadványa a BioMechanical Degeneration „Exoskeleton" címu lemeze volt. Az ElectroSyntheticRebellion együttes tagjának, Vincentnek a side-projektje jó választásnak bizonyult, ugyanis rögtön felhívta az európai indusztriális zenerajongók- és értok figyelmét az új lemezkiadóra.

Folytatáshoz kattogj beljebb ...

A következo lemezek kiadásánál az a stratégia alakult ki, hogy saját együttes bázist hoztunk létre, amelynek tagjai új ötletekkel és eloremutató zenefejlesztési koncepciókkal rendelkeztek. Támogatni akartuk a magyar ipari zenét, melynek irigylésre méltó múltja és bizonytalan jövoje volt, ezért egymás után két debütáló banda Schyzzo.Com + Impact Pulse lemezét adtuk ki. Ezután az Advoxya „régi motorosainak”, a The-Pulsar és a Cyclone B remix-albumai következtek. A 2006-os év legnagyobb orosz indusztriális eseménye volt a moszkvai Wavefall együttes lemezének a megjelentetése. Ez utóbbi három banda az Advoxya orosz „lokomotívja”, s ez nem valami szokatlan dolog, hiszen jelenleg Kelet-Európában virágkorát éli az ipari zene. A tevékenységének elso évet a kiadó egy svéd duett, az Instans (a Severe Illusion side-projektje) elso albumának megjelentetésével zárja december 15-én.
Hogyan tovább?
Jövore sok új meglepetéssel és minoségi lemezkiadással rukkolunk elo. Az Advoxya bázisa már ismert és kezdo együttesekkel gazdagodik, hogy csak néhányat soroljunk (a többirol értesülni lehet majd a weboldalunkon) – a cseh Mulphia, amely 2007 fogja megjelentetni a teljes back-katalógusát 2002-tol 2006-ig (3 album), valamint az új anyagát. Sorainkban üdvözölhetjük az ausztrál The Crystalline Effect-et is, mely az elismertebbek közt van az elektronikus melankolikus zenei terén a trip-hop-tól a dance industrial-ig bezárólag.
A jövo évi terveinkrol és megjelenési dátumokról Újév után tájékoztatjuk részlegesen.
Most pedig néhány szót e év utolsó koncertek résztvevoirol.
2006. december 20-21., Gyár, napijegy - 1200 Fт.
Schyzzo.Com – az egyik legígéretesebb magyar elektronikus zenét játszó együttes, amelynek nagy jövot jósolhatunk. Idén kiadta a debütáló "Interfears Network" albumát és azonnal az új anyagon kezdett dolgozni, melyet jövo nyáron hallgathatunk meg. A banda zenéje különféle industrial stílusokat ötvöz, melyet egyes nyugat külföldi és orosz fórumokon „danceable noise"-ként azonosítottak, jól képviseli ezt az irányzatot a magyar piacon is, jó kritikákat kapott és határozott elképzelésekkel rendelkezik a továbbfejlodésére vonatkozóan is.
The Pain Machinery – a svéd „egyszemélyes zenekar” Anders Karlsson személyében. Bandája, The Pain Machinery sajnos nem kapott elég elismerést az európai kontinensen, ugyanis az elso két lemezét – 2003 "The Venom Is Going Global" + 2005 "Hostile" – az amerikai BLC-records-nál adták ki. Az Advoxya az együttesnek egy exkluzív ep megjelentetését ígérte, mely a teljesen új számok mellett a korábbi anyagok remixeit is tartalmazza. Az együttes fellépett a Wave Gothic Treffen fesztiválon is 2006-ban. Reméljük, hogy az együttmuködésünk nem korlátozódik majd egy koncertre és egy lemez kiadására…
Mulphia – hagyományos, divatos új „hell” hangokat nélkülözo, dark-electro zenét játszó cseh banda. Minden jel arra mutat, hogy 2007 lesz a Mulphia „nem hivatalos” éve az Advoxyá-nál, ugyanis mint már említettük, jövore jelenik meg az együttes teljes back-katalógusa és új hanganyaga.
Immunology – a cseh zenekar újfajta immun-káosszal töltik fel az indusztriális zene olvasztótégelyét, miközben vegyi védoruhába öltözve, nagy toxikus hatású, vírusölo klóroldattal locsolják a nézoket és második világháborús mágikus aknakeresovel gyurik le az ellenállást. Az együttes gyakran látogat el Magyarországra és egyre több új rajongót fertoz meg ellenállhatatlan brutális ipari zenéjével. Az új ep-je megjelenése elott jön el hazánkba, melyet az Advoxya évnyitóként 2007. január-februárjában ad ki.

www.advoxya-records.com

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu