Hyperborea III

Az elozo két, leginkább industrialba hajló rendezvény után most egy kicsit a nyugodtabb, csendesebb zenék irányába fordul a Hyperborea koncertsorozata (a Neofolk Day nevu rendezvénysorozattal közös szervezésben), a harmadik esten foleg a folk és az ambient jegyei dominálnak.
Duo Noir – Sol Invictus (UK)
Lightcorn (HU)

Az angol Tony Wakeford az apocalyptic folk/darkfolk/neofolk „keresztapái” közé tartozik (Douglas P./Death in June és David Tibet/Current 93 mellett). A ’70-es években a legendás punkegyüttes, a Crisis basszusgitárosa volt, majd a szintén legendás Death in June alapító tagja lett, végül létrehozta a (mondanom sem kell, ugyancsak legendás) Sol Invictust, mellyel számtalan, azóta igazi klasszikussá vált lemezt adott ki, a stílus egyik legnagyobbjává téve ezáltal az együttest. A két évvel ezelotti zenekari felállású koncert után most egy „intimebb” duóval érkezik hozzánk, melyben Tony (akusztikus gitár, ének) társa az ismert folkénekes, Andrew King, aki ütoshangszereken és énekkel kíséri, valamint laptopról történo ambientes hangbejátszások is színesítik zenéjüket. Musorukban a régi klasszikus Sol Invictus-dalok mellett helyet kapnak szerzemények a hamarosan megjeleno In the Woods címu Tony Wakeford-szólólemezrol, csakúgy mint az idei év második felében megjeleno új Sol Invictus-albumról, mely a „The Cruelest Month” címet viseli, valamint Andrew King eload egy-két népdalt is.

Az estet egy különleges formáció, a Lightcorn nyitja, melynek tagjai három magyar zenekar: a dark ambient honi úttörojének számító Dark Water Memories, a szigorú, zajos, szakrális post-industrialt játszó Kriegsfall-U és az apocalyptic/dark folkot Magyarországon szinte egyedüliként képviselo Cawatana soraiból kerülnek ki. Musorukban az említett csoportok legjobb pillanatai ötvözodnek: sötét, komor ambient hangképek, folkos-balladisztikus és pszichedelikus akusztikus gitár, rituális ütosök és ének, gondolatébreszto szövegmondás, amit az alkalomhoz illo vetítés egészít majd ki.

További információ a fellépokrol:


Sol Invictus official: http://www.tursa.com
Sol Invictus myspace: http://myspace.com/tursa
Andrew King official: http://myweb.tiscali.co.uk/andrew_stewart_king/
Andrew King myspace: http://myspace.com/andrewstewartking

Dark Water Memories official: http://dwm-tm.fw.hu/
Kriegsfall-U official: http://www.kriegsfall-u.hu/
Cawatana official: http://negativeart.hu/cawatana
Cawatana myspace: http://myspace.com/cawatana

Írás a Lightcornról (magyarul)

Hyperborea III

Duo Noir – Sol Invictus (UK)
Lightcorn (HU)

2007. március 2., péntek
Kapunyitás: 21 óra

Budapest, Gyár
(IX., Soroksári út 160.)
Belépo: 3000 Ft, elovételben 2500 Ft
Jegyelovétel: Last Exit (www.lastexit.hu)
bovebb info


Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu