INDUSTRIAL FUSION: Belgian Series 2!

Majdnem pontosan egy évvel az első külföldi fellépős Industrial Fusion után itt a második is. Akkor Dirk Ivens, az industrial és belga minimal egyik mestere kápráztatta el a közönséget Dive nevű projektjével. Úgy döntöttünk, maradunk ezen a vonalon, és elhívjuk a másik felet. A belga elektronikus zene legkiválóbb alakját, aki több zenekar zenei atyja, valamint sok más zenekar albumának csiszolója, remixelője. Eric van Wonterghem egyszemélyes zenei formációjával, a MONOLITH-tal érkezik hozzánk 2008.02.16.án, szombaton a Kék Lyuk színpadára. Katt a Tovább-ra!


Főszerepben a MONOLITH nevű formáció, melyet Eric van Wonterghem /ex-KLINIK, SONAR, INSEKT, ABC, stb./ irányít már 1997 óta. Eleinte sötét hangulatú ambient zenékkel indult , majd keményen menetelő, ipari alapokon nyugvó , hipnotikusan hűvös törzsi behatásokat épített zenéjébe kellemes fülbemászó futamokon át, néhol minimalista megoldásokkal. Lemezei eleinte a Daft Records-nál jelentek meg, majd az ötödik nagylemez, a 15 seconds már az Alfa Matrix kiadónál látott napvilágot, mely ténylegesen a szélesebb közönségnek szóló tánczenének mondható a maga műfajában, nagyon finoman adagolt, a kor igényeit megelőzve electro beütésekkel és női vokálokkal kiegészülve. Utolsó albuma, a Talisman, mely dupla verzióban limitáltan is kiadásra került, tartalmazza a 2005-ös amerikai turné részleteit. Itt teljesen bebizonyosodik - aki látta-hallotta már élőben, nem véletlenül akarta még a kontrolládákat is maga felé fordítani! -, hogy élőben mennyivel durvább a dolog, pedig lemezen se kutya. Az, hogy földbedöngölés még mindig nem jó kifejezés, de közelít!

A csapat további része már nem szorul bemutatásra, hiszen Dirk Ivens /DIVE, KLINIK, ABC, SONAR/ már lassan egy éve járt hazánkban és megmutatta mi az, hogy fém a fémhez csapva, egy gyár belsejéből kifordítva, ritmusba rakva! Most - kollégájával DJ BORG-gal - DJ SKULLSCRAPER álnév alatt lép a táncközönség elé.

Akinek még nem ismerős, belehallgatni itt lehet:

MONOLITH Myspace

Dirk Ivens Myspace

DJ BORG Myspace

Hozzászólások

2007 december 13. - 12:33  [4]
liquid
 
Asszem ottan leszek. :)
2007 december 12. - 18:22  [3]
meklod
 
meg se merek szólalni :)
2007 december 12. - 18:15  [2]
Gazdag Istvan
 
K I H E R É L M I N D E N K I T E Z M A J D J Ó L. Ellenőrzőszó: királyfi bazdmeeeeg. tökönbökömmagam
2007 december 12. - 14:56  [1]
crowi
 
szülinapom. zsír :D ha már a Dive sajnálatos másnapossággal járó okok miatt kimaradt, ezzel igyekszünk majd bepótolni. höhö

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu