Dr. Beat videoüzenet

A továbbra kattanva láthatjátok a teszthalott állapotból visszatérő Dr. Beat együttes rajongókhoz intézett videoüzenetét.

Stúdióról, új lemezről, koncerttervekről ...





Dr. Beat

Magyar techno-wave zenekar. A budapesti székhelyű trió első kiugrását az 1987-ben készített, de nagylemezen csak később megjelentetett "Valami bizarr dolog" című felvételnek köszönheti. Az újszerű hangszerelési, ritmikai megoldások és a kiábrándultságot, kilátástalanságot taglaló dalszövegek révén az együttes hamar népszerű lett.

Az 1990-ben megjelenő "Dr.Beat" című album fokozta a csapat népszerűségét, bár érthetetlen módon igen alacsony példányszámban dobták piacra. A címadó "Dr.Beat" és a "Rock'n'Roll" számokhoz videoklip is készült. Sajnos a gyakori koncertek ellenére a trió zenéje rétegzene maradt és a formáció a 90-es évek közepére "tetszhalott" állapotba került. Garam Péter közben elektronikus zenéket készített és például az 1998-as "Future Sound Of Budapest" 2. LP-n szerepel "Waterfunk" című száma, amelyen Sziko (Szilágyi Gábor) vokálozik.

A Dr.Beat bemutatkozó albuma a 90-es évek elejének egyik legizgalmasabb, legígéretesebb alkotása volt és mind a mai napig egy páratlan zenei csoda Magyarország techno-pop történelmében.

(Bio: pop.music.hu)

Hozzászólások

2007 december 25. - 12:14  [2]
meklod
 
a legjobban azt sajnálom, h. annak idején volt 1 ember, aki kimondhatta az ukázt, mégpedig: ilyen zenéből elég egy... javítsatok ki ha rosszul tudom, de lám, mennyi minden történt azóta, ugye?
2007 december 23. - 22:15  [1]
OLEE
 
YAAAAY DE YOOO!!!! ma idáig ez a legnagyobb örömöm, hogy a DR. BEAT újra aktív lesz!! Remélem megmaradt a yoool bevállt stílusuk. És még koncert is lesz!! Nagyon yooooo!! :)

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu