Wave Gotik Treffen előzetes ajánlók

Európa legnagyobb emlékművét,a Denkmalt 1913 október 18-án iktatták be az 1813-as lipcsei csata emlékére. A 91 méter magas épület építészete összehasonlíthatatlan és óriási benyomást tesz a szemlélőre. Az emlékmű lelki ereje már a kezdettől észrevehető volt. Az aurája hatalmas és tagadhatatlan. A 16. WGT nyitó lőadásának egyedülálló zintézise lesz a fény és hang, amik hangsúlyozni fogják a rendkívüli építészetet és légkört egy művészi úton.

Monumentum II - Seeing Light
Május 25, 22.12 Völkerschlachtdenkmal Leipzig

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket



Az angol banda az In the Nursery ami ismert az ambíciózus fogalmazásairól, valahol a klasszikus és az elektronikus zene közötti határnál létrehozota saját filmzenéjét külön erre az alkalomra. A zene kiemelkedő témákon alapul, mint Gustav Mahler, Richard Wagner, Liszt Ferenc, Edvard Grieg. Mindegyiknek van egy különleges kapcsolata Lipcsével.

A fogalmazásaikból egy új entitást szőttek a testvérek Klive és Nigel Humberstone a nagyon különleges saját stílusukkal - a testvérek élőben fognak közreműködni ezen az estén. Az emlékmű körvonalát, síkságait és szerkezeteit egy fény-komplexummal fogják megvilágítani az elrendezése, amit azelőtt soha nem láttak. Ezáltal az emlékmű fokozatosan kibocsátott fénnyel a sötétségből és mintegy életre kell. Az emlékmű történelmi és mitikus szimbolikája szó zerint meg fog jelenni egy lenyűgöző, új fényben. Egy lehetőség, hogy elgondolkodjunk indulatról és méltóságról, olyan általános értékekről, amiket az emlékmű képvisel, és körös-körül ezen az időnkben levő értékeknek mi a szerepe.

Monumentum II egy feledhetetlen művészi előadást fog nyújtani Lipcse lakosainak,akik olyan barátságos és toleráns gazdák voltak 15 év óta és természetesen a vendégeknek akik a fesztiválra érkeznek a világ minden részéről.
A belépés mindekinek ingyenes!



Glitter Trauma - Queer Wave party (furcsa wave party)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

A pünkösd Lipcsépen hagyományosan fekete. Az összes homoszexuális, leszbikus, biszexuális gótikus lány, fiú, punkok és transvestita rocker számára lett kitalálva a hivatalos WG- homokos esemény pénteken, május 25-én Zacker partija a Glitter+Trauma a rózsaszín és színekben pompázó xhibicionistáknak.

A Dj-k: dark hangzás, gitárhullámmal való angcsatározása a gótklasszikusoknak, a new wave, a 80-as évek a minimal electro, az indie, a postpunk és a rock'n'roll szellemében. A parti fénypontja a Lovelovelove banda fellépése Montreálból, Kanadából. Nem hullatnak az éjszaka teremtményei után könyeket. Aki szereti a bizarr egyéniségeket és a csillogás és szeret bámészkodni bizonyára érdkes lehet a "más"parti.

GLITTER+TRAUMA ++ a queer wave party
Május 25. 22.00
Volkshaus + Karl-Liebknecht-Straße 32 + 04107 Leipzig
Fellépő: lovelovelove [Montreal/Berlin]
Belépés karszalaggal ingyenes, egyéb esetben 5 euro
további információk: www.glitter-trauma.de

SPECIALS ++
Utcai művészeti dekoráció öe által + Filmvetítés


When We Were Young III - Aferparty shows..



Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

A harmadik egymás követő évek során megrendezésre kerülő hivatalos Wave Gotik Treffen Old-school Goth aftershow partik május 25-27-én lesznek látogathatók a gyönyörű Volkpalastban (Prager Straße 200 (Old Fairground, Hall 16), 04103 Leipzig, Germany). Újra 9 különböző országból, nemzetközileg jól ismert Dj-k fogják szórakoztatni a nagyérdeműt a legjobb goth, deathrock, post punk, new wave és batcave zenei világával. Az afterparti mentes lesz minden vészjósló itárhangtól, messze távol áll mindentől ami metal vagy középkori, ritka goth videoklippekkel megfűszerezve.

Péntek, Május 25 - Monstertanz

·Darlin'Grave (Dead &Buried, All gone dead, UK)
·CCCP (Onderstroom, Living in Oblivion, NL)
·chRIstian P. (Skeletal Remains, D)

Szombat, Május 26 - Cryptkickers

·Rickbats (Stiches, Decayed Lace, USA)
·Thomas Thyssen (Pagan Love Songs, Randbewegung, D)
·Jürgen Jakob (Judgement Day, ex-Strobelight Records, AT)

Vasárnap, Május 27 - Creepshow

·Scary Lady Sarah (American Gothic Productions, USA)
·Dave Bats (Release the Bats, USA)
·Ralf Thyssen (Pagan Love Songs, D)

Helyszín: "Kantin"a Volkspalast -ban

Nyitás: éjfélkor

további információk: http://wgt.resurrection.nl



Verdi Requiemje több mint 150 énekes elsöprő kórusával



Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Korlátozott példányban lehet bejutni az előadásra a helyszín kapacítása miatt. Guiseppe Verdi - Messa da Requiemje a legkísértőbb és monumentális kórus vokál mű. A kompozíció eleskedik a színművészetben és az indulatosságban, extrém zenés kontrasztok és kísértő teátrális hatások alkoták a melankólia és kétségbeesés rémületével. Liturgikus szöveget használ egy képzeletbeli színpad és feszültségek a drámai és érzelmi elemeivel. Két évvel a bemutatkozó lőadás után 1874-ben Verdi befejezte munkáját, melyet az elhunyt költő Alessandro Manzoni - kit csodált - művészete ihletett, létre akart hozni egy emlékművet az ő munkáinak. Ezáltal a zenés színművészet által amit az operái felidéznek, különösen a Dies Irae-ben a halál az apokalipszis és a végromlás ijesztő képei egy intenzív érzelmi töltet: félelem, harag, fájdalom és gyász jelenik meg a hallgató épzeletében. Mindazonáltal a Libera Me-vel ami nem tartozik a rekviem rögzített liturgiájához és amely az egész kompozíció élpontja, a zene magához tér egy élénk, erőteljes és igenlő fénypont felé: Verdi kísérlete, hogy száműzze a művészet eszközeli által kreált halált és előhozza az aktuális életet. 2004 novemberében már Riccardo Chailly vezette Verdi Reuiemjét egy nagy lelkesedéssel fogadott előadáson Lipcsében. Május 25-26 -án megint egy grandiózus és megható unkának szenteli magát megérintve a lényegét összegyújtve énekesek hadát, egy új kiemelkedő szereposztásban a Lipcsei Opera kórussal és a Gewandhaus kórussal amit Sören Eckhoff vezet. Az előadások mindkét nap este 8-kor kezdődnek az operaházban.

Hozzászólások

Jelenleg nincsen hozzászólás!

Hozzászólok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook
 
 
Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
2009 Copyright © Machinemusic.HU
www.unimatrixzero.hu
Advoxya HUN Black Head Agency Gothic.hu